0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

60 двойки с репродуктивни проблеми са подпомогнати от общинския инвитро фонд в Разград
25 February 2019

"Все повече общини в страната подават ръка на двойките с репродуктивни проблеми. Сред тях е и община Разград, която вече осма година продължава активно да подпомага семействата с приетата си програма за финансова подкрепа.

Създаването на общински инвитро фонд в Разград бе гласувано от Общинския съвет през юли 2011 година.
25_02_2019_invitro.jpg

Идеята бе предложена за първи път на кръгла маса „Стерилитетът - поглед от всички страни“, организирана по инициатива на Сдружение „Зачатие“ - първата неправителствена организация на пациентите с репродуктивни проблеми в страната. През 2011 година Община Разград отпусна 20 000 лева за фонда. За следващата година заложените средства бяха удвоени, а за седма поредна година вече годишният бюджет на фонда се запазва в размер на 50 000 лева. Сумата е предназначена освен за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми и за лица, които се нуждаят от еднократна помощ за лечение. Максималната сума, която се отпуска на всяка одобрена двойка, е до 2500 лева. Средствата са за една процедура в рамките на текущата година и се отпускат срещу представена фактура за действително направен разход и медицински документ от специализирана клиника за извършена асистирана репродукция..."
http://www.ekip7.bg/index.php?option=com_content&task=view&id=27007&Itemid=1&fbclid=IwAR3zXLVwqo5Do9CUbcRKhMSfeyTyYuAnph7n5OnUb_QTTXUfBrO4qSaTOK8
*
чудесна новина, можем да я пуснем и във фейса.