0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

От пролактина ли е
« -: Февруари 10, 2019, 20:53:36 pm »
Здравейте.Четох доста за проблема който имам,но като цяло из интернета излизат само лоши прогнози.
Накратко за проблема ми.До преди 3 месеца лекувах паническо разстройство и депресия.С приятеля ми започнахме опити за бебе преди почти 2 години.В чужбина живеем и тук системата е толкова бавна,че...,но това е друга тема.2017 година получих леко зацапване  10 дни след цикъл.Беше само след тоалетна и продължи 2 дни.Следващия месец се повтори и ми назначиха преглед при гинеколог и кръвни изследвания.Според гинеколога всичко беше наред само кръвните имаха малко отклонения,но ми каза,че няма от какво да се притеснявам всичко било наред.Продължихме с опитите.Приятеля ми ходи на спермограма и всичко показваше,че сме здрави нещата все някога ще се случат.Миналата година октомври получих отново зацапване.Няколко пъти в месеца.Два поредни.Отново кръвни изследвания,които показаха този път завишен пролактин три пъти над нормата.Казаха да спра с антидепресантите,възможно било да е от тях и месец по-късно да ида на преглед отново.Не знам дали сте запознати с това,но тия гадости се спират много бавно и постепенно и ми отне 2 месеца да ги спра окончателно.Кървенето спря.Нещата се нормализираха.Цикъла ми от 28 дни стана 31дни.Вече нямах така обилна менструация и реших,че всичко е ОК.До този месец отново.След като ми свърши 3 дни след това отново имах розово зацапване.Този път беше по - обилно.За 1 ден стана розово,после червено и накрая кафяво,като след това стана отново розово и продължи 3 дни.Имах и болки в корема ниско долу.Подчертавам само след WC.Пуснаха ми отново тест в петък и заедно с него и туморен маркер,което страшно ме стресира.Днес отново 11 дни преди цикъл имам зацапване и болки.Странното е,че четох че от високия пролактин менструацията става оскъдна и дори липсва а при мен се получава кървене.Рових се както казах из интернет и прогнозите са стресиращи.Имам час чак за петък за резултатите и се побърквам от мислене.Някой с такъв проблем?Извинявам се за дългия пост
*
Re: От пролактина ли е
« Отговор #1 -: Февруари 11, 2019, 06:30:08 am »
Здрасти, зацапвания също се получават и от полипи, но щом лекаря не вижда такъв проблем вероятно е от Пролактина.
Аз поддържам постоянно пролактин на горна граница. Ходих на ендокринолог, предписа ми лекарство за сваляне на стойностите. Казват, че високият пролактин пречи на имплантация на ембриони, така че може и той да е фактор за неуспешните ви опити.
Миналия месец преживях голям стрес за мен. На 13 ден от цикъл (само 6 дена след като ми беше свършило) получих кървене. Бих го сравнила дори с кръвоизлив, защото беше много, много силен цикъл. Дори не знам откъде толкова много, защото за 6 дена колко да е нараснала лигавицата. Цикълът беше много обилен и дълъг. Беше причинен от висок Пролактин. Съответно следващия цикъл ми закъсня с 6 дена. Така че сега ще ми отнеме няколко месеца да го вкарам в релси.
Съветвам те да си изследваш хормоните и да посетиш ендокринолог.
Зацапване във втора фаза на цикъла също може да бъде причинено и от нисък Прогестерон, така че провери и него.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: От пролактина ли е
« Отговор #2 -: Февруари 11, 2019, 12:42:58 pm »
Ети, две години опити са доста време. Самото зацапване е от скоро и то не е причина за липсата на бременност. Трябва да посетиш репродуктивен специалист, ако трябва да им дадеш и малко зор. Добре е, че партньорът ти е направил СГ. Сега ти трябва да направиш ЦС, да се проследи О, да се прави фоликуметрия, защо не- посткоитален тест, изследвания и ще излезе проблемът. Пролактинът може да е причина. Той се контролира относително лесно. Основното е, че трябва да си намериш лекар, с който да направите план за изследвания и действие и да го следвате.
Пожелавам ти много късмет!