0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #20 -: Декември 19, 2018, 14:13:46 pm »
Маги мей,моите се видяха точно на цветна снимка.Тоест част от тях,останалото лъсна при лапарото.
Добавките ще подобрят качеството ,за бройка си трябва стимулация.
WideD,още малко и при теб остана.Вдругиден ти е теста.🤞
Хелиантус ,успех и на теб.
Слънце е луна,няма какво да те притеснява,стимулацията ти вдига шанса.Тя е лека,така че не се тревожи,поне моята беше така,7 дни летрозол и имах 2 фоликула.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #21 -: Декември 19, 2018, 14:52:20 pm »
Аз пак като латерна, но ще си кажа- инеминация без стимулация е безсмислена. Ако може да е инжекционна е най- добре поради контрола, но от финансова гледната точна се натоварва много. Ако можеше фондът да плаща поне 3-4 стимулирани инсеминации, парите, които се дават за инвитро щяха да намалея, защото не всички, които минават към инвитро са за такова. Инсеминацията е по- евтина и от гледна точка на лекарства (дозите са по- малки), и от останали процедури (само инсеминацията, няма пункция, отглеждане на ембриони, трансфер и тн).
Слънце и луна, не се плаши, по- добре е със стимулация.

Слънце, хубаво, че има общински фонд, който покрива инсеминации.


Маги мей, а преди да започнете с инвитрото не е ли по- добре да направите лапароскопия, за да се разбере положението точно.
Дали ще е инсеминация или инвитро- риск от извънматочна има при това състояние на тръбите. Ако се установи, че е тръбите не функционират като хората от лапароскопията- ами направо може по фонда да се кандидатства, а не да се дават пари за самофинансиране.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #22 -: Декември 19, 2018, 14:59:47 pm »
Маги мей, лапароскопия задължително!Точно преди около 8 години, заради трудно пропускаща дясна тръба Стаменов ми назначи лапароскопия.На нея лъсна всичко и съм изключително доволна, че минах през това.
Пункцията е под упойка, за спокойствие и на пациента и на лекарите.Все пак бодат с игла през теб,за да стигнат до яйчниците.Да чела съм имаше период много момичета правеха пункция без упойка на ЕЦ, на мен не ми стигна смелост, макар да не съм бъзла.

Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #23 -: Декември 19, 2018, 15:36:38 pm »
И аз това се зачудих, защо да не видим от къде какво се е сраснало, ами на право на инвитро, предполагам срастванията могат да попречат и в инвитрото, нали? Ами като отида в началото на януари ще го питам няма ли да е по-добре първо лапароскопия.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #24 -: Декември 19, 2018, 15:48:16 pm »
Аз съм коментирала с докторката относно пункциите и упойките. Тя беше в тих ужас, защото бяха спрели вноса на определена упойка, с която работели. Защото с другите упойки, жените мърдали. Е набавиха си я, разбира се. Но представете си под упойка мърдали жените, какво говори без упойка. Крие опасност да ти набодат яйчника, тръбата, и т.н. Пункция задължително с упойка. Поне на мен упойката от пункция и цветна снимка ми понесоха много леко.
Иначе и аз като Маги смятам инвитрото на ЕЦ за много скъпо удоволствие. По-добре да се дадат още 2000 лв и да се изкарат 10на яйцеклетки и да се замразят ембриони. Цената на пункцията, на оплождането, на трансфер все си седи. Както при сватба: плащаш за рокля, за музика, за украса и по-добре да дадеш някой лев отгоре за повече куверти, за да оправдано :D
Маги мей, потърси начин не можеш ли да минеш по фонда. Ако успеят да ти докажат ЛУФ или непроходими тръби. на мъжа ти спермограмата как беше?
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #25 -: Декември 19, 2018, 16:14:55 pm »
Павла, Слънце, благодаря ви. Малко ме успокоихте. И аз предполагам, че за инсе стимулацията ще е много лека, Калчев каза с хапчета. Предполагам обаче че освен вирусологията и микробиологията, ще искат да ме гледат и на УЗ в началото на цикъла и хормони на 3 ден? Защото май точно този ц първите три дни ще съм в чужбина и май ще се отложи...
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #26 -: Декември 20, 2018, 08:37:42 am »
ДОбро утро момичета и честит Игнажден.Внимавайте кой ще ви влезе първи в къщата!

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #27 -: Декември 20, 2018, 09:37:16 am »
Добро утро и от мен! Честито на всички именници, бъдете живи и здрави!
Момичета, стискам палци на всички и дано скоро да се прехвърлите в бременната тема!
Весели празници!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #28 -: Декември 20, 2018, 10:39:51 am »
За периода от Игнажден до Нова година: "Това е периодът, през който младите и нераждали жени, наричани "мъченици" не работят, за да забременяват и раждат по-леко своите деца." Да се знае, мъченици
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #29 -: Декември 20, 2018, 10:57:21 am »
Добро утро!
Честит Игнажден,нека дамо добронамерени и хубави хора посетят домът ви днес.
Честита,нова темичка,нека е плодородна и успешна!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #30 -: Декември 20, 2018, 12:13:16 pm »
 :bighug:     
Честит празник, момичета!
Един миг обич може и ще направи света съвършен.
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #31 -: Декември 20, 2018, 18:51:26 pm »
Момичета, на 68-ми ден ми дойде цикъла, но със същите симптоми :( 5 дни преди това зацапване и по-лошото -кръв при ходене до тоалетната(по-малко от преди, например 30 пъти за 2 дни, 2 пъти сега, но все пак го има това кървене. Много ми е тъжно, не само, че си мисля за донорска яйцеклетка вече, но и се чудя дали червото ми ще издържи една евентуална такава операция, ако не забременея в определения срок :(
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #32 -: Декември 20, 2018, 20:01:29 pm »
Мише, ендометриозата и в червото ли е стигнала? Успяла ли си да я сведеш до минимум, за да се направи инвитро със заповедта, която имаш? Милата ми тя, съжалявам за мъките, през които минавате.  :bighug: :bighug:
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #33 -: Декември 20, 2018, 20:15:00 pm »
Да, Тери, казаха ми го след лапарото, но се надявах инжекциите да са си свършили работата :( Казаха ми, че трябва да се махне засегнатата част от червото, но моя план е да имам дете(каквото и да ми коства това) и след това да отстраня яйчниците и матката, за да спра това ужасно състояние.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #34 -: Декември 20, 2018, 20:43:45 pm »
Ох, Мише, много гадна тази ендометриоза :-(
Аз четох за рициновото масло, много облекчава и помага и за забременяване, и за облекчаване на ендометриозата. Аз до момента само 2 пъти съм си правила компреси, че все бях на някакви медикаменти. Също във времето съм пила и сок гел от алое на forever за да помага глобално на вътрешностите ми (той пък не се пие по време на цикъл). Но по време на опита, нищо не употребявам, защото може да ми обърка хормоните.
Дано по-бързо да забременееш, че да я блокираш тази ендометриоза.
 :bighug:

Дано, дано да намериш изход и да се случи най-доброто при теб!
Един миг обич може и ще направи света съвършен.
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #35 -: Декември 20, 2018, 20:54:01 pm »
WideD, благодаря ти и аз ви пожелавам същото както на теб  и лейди, така и на всички останали борещи се момичета. Знам, че понякога се случват и такива птедизвиктелства, но не знам защо чак до такава степен........ :(
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #36 -: Декември 20, 2018, 21:18:00 pm »
Ох,Мише :bighug:.Много е тежко да минаваш през това,просто ти пожелавам да стане!
При толкова хора се случва,значи и при нас трябва,ще му се не знае и проблемите!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #37 -: Декември 20, 2018, 21:35:25 pm »
Мише, де да знаех какво да кажа. Де да имах дете, че да ти дам яйцеклетки. Преди време мислех за теб, когато казваше, че са ти предлагали да мислите за донорка. И осъзнах тогава, че на теб без да се замисля бих дала не една, ами 10 яйцеклетки. Не знам защо е толкова сложно при вас.
WideD, нарочно не те споменавам, за да не те карам да мислиш за тест, но дойде време. Пожелавам ти цялото щастие утре. Нека късмета е с вас и Господ да ви е дарил с детенце ;*
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #38 -: Декември 20, 2018, 22:37:28 pm »
Слънчице и Митко точно това ми казва и че нашето детенце не е обикновено и за това трябват повече усилия. 
WideD,стискам всички възможни палци за теб утре, дано да ни зарадваш с бебче  :heartbeat: :heartbeat:
Тери  :bighug: :heartbeat: знам <3 <3 казвам си след мрака идва светлина, но каквото и да правя става все по-зле и по-зле, все пак няма да губя надежда до последно. Утре съм на преглед да ми изпише док противозачатъчни и после стимулация, пък да видим какво ще стане...
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #39 -: Декември 20, 2018, 22:39:04 pm »
Момичета, благодаря!
Сега като ти чета поста, Мише, се надявам да имаш сили и да не се предаваш.
Момичета, пожелавам ви да сте живи и здрави и да са ви толкова романтични и хармонични идващите празници, че да се оправят всички хормони и каквото още е нужно за пълното щастие, любов и радост, наречено БеБе



« Последна редакция: Декември 20, 2018, 23:11:51 pm от WideD »
Един миг обич може и ще направи света съвършен.