0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Кандидатстване за втори опит
« -: Декември 16, 2018, 07:07:08 am »
Здравейте момичета, може ли да ми кажете как става подаването на документи към фонда за втори път?Вчера разбрах,че моя първи опит е неуспешен. Аз ли трябва да уведомя фонда за резултата или клиниката? Мога ли да кандидатствам от същата клиника и ако реша след това да я сменя? Имам ли право да получа всички документи от моето досие- изследвания, стимулация?
*
Re: Кандидатстване за втори опит
« Отговор #1 -: Декември 16, 2018, 12:53:41 pm »
Здравейте Ивета, може и вие да се обадите във фонда.
За кандидатстване може да кандидатствате от тази клиника и при взимане на заповедта да я смените с друга. Можете директно от друга да кандидатствате също така.
Колкото до документите от досието ви клиниките би трябвало да ви дадат всичко, изискайте си ги и вижте какво ще ви кажат.

*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Кандидатстване за втори опит
« Отговор #2 -: Декември 16, 2018, 13:03:08 pm »
Имам ли право да получа всички документи от моето досие- изследвания, стимулация?

Всеки пациент има право на всеки лист от изследванията, всяка забележка на лекаря, всяка отметка за лекарства, дози, назначения и т.н.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
Re: Кандидатстване за втори опит
« Отговор #3 -: Декември 16, 2018, 13:20:28 pm »
В моята клиника месец след неуспешния опит ми създадоха досие, което изпратиха към фонда и копираха за мен. Те сами уведомиха фонда за резултата. Искаха ми копие от ЧХГ изследване и имах срок за подписване на документите, което ме кара да мисля, че по закон ги карат да оповестят резултатите.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Кандидатстване за втори опит
« Отговор #4 -: Декември 16, 2018, 13:39:28 pm »
При нас, всичко документално се движи от клиниката. Те си уведомиха фонда за резултата от процедурата и ми подготвиха документите за следващия опит. Аз само ги занесох, но ако нямах такава възможност, можеше да бъдат подадени и чрез тях, доколкото знам. Никога не ми е отказван достъп до информация, засягаща извършените ми процедури и изследвания.
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”