0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Здравейте отново,

Често намирам отговор на много от въпросите си преди още да попитам. Сега обаче нещо се загубих в информацията и се надявам, че ще ми помогнете отново. Ето малко предистория преди въпросите. Миналия месец направих спонтанен аборт, наложи се кюртаж (направиха го на 09.11). Пих антибиотик и след 3-4 дни се появи един ужасен сърбеж - казаха гъбички.Пих Микомакс и още мажа с клотримазол. Изчакахме си МЦ, който дойде дори по-рано от очакваното, а с момчето ми сме на въздържание повече от месец. Ето въпросите:
1. Правиха ми микробиология и резултата беше отличен - как е възможно да излезе така, при положение, че имам гъбички? Само външни ли са?
2. Ако решим да си обърнем внимание с мъжа ми (разбира се, с презерватив), има ли шанс някак ви да се разнесат гъбите (например във влагалището),ако не са се излекували още?
3. Отделно от това ми откриха раничка и май ще горят. Цитонамазката е втора А, колпоскопията показа, че няма атопични клетки. А биопсия не са ми правили. Според вас трябва ли да я горят?
4. Ако все пак се наложи да я горят, колко време е въздържанието след това, защото след аборта ми казаха да изчакаме само един цикъл и да започваме опитите?

Знам, че всичко това трябва да го изговоря с лекаря си и ще го направя (другата седмица съм на преглед), но знаете как е - търпението е кът!
*
Re: Въпроси за микробиология и раничка на шийката
« Отговор #1 -: Декември 15, 2018, 23:38:01 pm »
Бамзи, аз предадох гъбички на мъжа ми, въпреки секса с презерватив. Моите бяха само вътрешни, но от секса ги изкарах и отвън (няма да влизам в подробност, сигурна съм че при мен секса влоши нещата).
Микробиологията излиза чиста, защото те гледат за патогенни организми, а гъбичките са нормални за вагиналната среда. Даже в повечето случаи пишат: "Не се откриват гъби. Изолира се еди каква си бактерия". Но според мен може би нямаш гъбички, а по-точно дисбаланс на pH. Пишеше ли имаш ли лактобацили? При промяна на количеството им, може да получиш сърбеж. Микробилологията хваща бактерии при стойност над 10 на 5 степен
Препоръчавам ти да си вземеш Вагизан гел. Аз се мазах с Клотримазол 1 месец всеки ден и външните гъбички не изчезваха. Купих си Вагизан и с първото измиване те паднаха. И оттгова нямам гъбички.
Относно раничката. И аз имам. Не ми я горят. Всички лекари казват, че повечето нераждали жени имат ранички и не искат да ги горят преди бременност, защото не се знае как ще зарасне шийката. Аз на твое място с тези твои резултати не бих я горила, ако не причинява проблеми. При някои жени кърви и се взимат мерки, но ако не създава проблеми и цитонамазката е втора група, е препоръчително да се избегне преди раждане.
« Последна редакция: Декември 15, 2018, 23:40:12 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Въпроси за микробиология и раничка на шийката
« Отговор #2 -: Декември 16, 2018, 10:17:14 am »
Аз имах раничка, но бях 2C група, пих антибиотици, после бях 2А и ми я изгориха, като така ме посъветва лекарката и аз я послушах. Това беше преди да забременея. Иначе и аз знам, че не се препоръчва, но всеки лекар преценява според състоянието в момента :)
*
Re: Въпроси за микробиология и раничка на шийката
« Отговор #3 -: Декември 16, 2018, 15:19:59 pm »
Привет, благодаря за отговорите! Пропуснах да отбележа, че имам едно раждане (обаче секцио, не знам дали е от значение за раничката). Все съм се чудила това за изгарянето на нераждали жени означава ли, че ако искаш да имаш второ(трето и т.н.) дете не трябва да я гориш преди да ги реализираш? Серозно се оплетох в информацията. Притеснявам се, че в миналото съм попадала на какви ли не доктори и малко трудно се доверявам.

Иначе раничката ми предизвиква доста обилно течение и то не е постоянно. Резултата от микробиологията ми го дадоха по телефона - точните думи бяха отличен, така че не знам за лактобацилите дали е имало някаква информация.

И се сещам още нещо, може малко глупаво да ви се стори, но възможно ли е външните гъби да се видят с просто око. В смисъл, има ли някакви белези, по които лекарят да ги разпознае без изследване, натривка и т.н.?

И пак да питам, след горенето колко време трябва да се изчака преди да започнат опитите за бебе (четох един цикъл, другаде пише 10 дни)?
« Последна редакция: Декември 16, 2018, 15:28:11 pm от bamzi »