0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Привет,

В някои статии чета, че прекалена честата еякулация не е добра за подвижността - тогава има повече млади сперматозоиди, а те не са много подвижни. А в други гледам, че е по-скоро обратното - много въздържане води до повече неподвижни сперматозоиди. (Долу-горе това срещам и тук, из форума - че трябва да се "свършва" по-често.)

Та - къде е истината? :)

(И ако и в двете твърдения има истина - тогава колко е нормалното въздържание? … Тези 3 до 5 дни, които се препоръчват при спермограма?)
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12150
  • Timeo Danaos et dona ferentes
При мъже с нормални параметри от спермалния анализ времето на сексуално въздържание не уврежда качеството на сперматозоидите. Дори това може да се предложи като метод за намаляване на фрагментацията на спермалната ДНК, с цел да се оптимизира на качеството на сперматозоидите и шансовете за естествено забременяване.

При мъже с отклонения от спермалните параметри трябва да се направят проби за определяне на точното време на въздържание, при което са най-добри показателите. При някои мъже е на 1-2 дни сексуално въздържание, при други  са нужни повече дни, при трети се пробва еякулация всеки ден в продължение на седмица ...


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу