0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Хашимото
« -: Септември 05, 2018, 13:35:39 pm »
Здравейте!След назначени от гинеколога ми куп изследвания,които трябваше да направя,се оказа че имам хашимото.Тсх ми не беше над нормата,но във втората половина.За сметка на това антителата бяха два пъти над нормата.Назначи ха ми еутирокс от 25,с който смъква нивата на тсх,но антителата...немога.Как мога да понижава нивата на антителата.
*
Re: Хашимото
« Отговор #1 -: Септември 05, 2018, 13:41:31 pm »
Моите антитела са леко завишени. Предписан ми е Селен (Цефасел). Иди на ендокринолог, ако не си ходила.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Хашимото
« Отговор #2 -: Септември 05, 2018, 14:11:59 pm »
Антителата се свалят, но не много и то трудно.Няма лекарство за тях.Селена е вариант, но трябва предварително да се направи изследване за това колко селен има в организма, да не се предозира човек, че е опасно.

За ТАТ и МАТ, се препоръчва диета без глутен, да се намалят или спрат млечните, да се минималлизира всякакви пакетирани храни.Също така да се търси възпаление, на зъб, в стомаха, сливици, някакво възпаление.Тези антитела показват, че щитовидната не работи правилно и атакува сама себе си, както и останалите органи.

*
Re: Хашимото
« Отговор #3 -: Септември 05, 2018, 14:17:45 pm »
Никога не са ми правили изследване за Селен в тялото. Сега ме караш да спра Цефасала. При теб за толкова години откри ли се възпаление или е стрес?
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Хашимото
« Отговор #4 -: Септември 05, 2018, 14:20:01 pm »
Първоначално Хашимотото тръгна от стрес, огромен.И сега като вдигнах дозите пак бях подложена на много голям стрес.ТАТ ми падна след лечение на един зъб, но още е извън норми.Имам да вадя мъдрец, да правя още подобни неща по зъбите и мисля, че е от там.За МАТ-а съм спряла глутена, ама при мен е тука има тука нема.Ту го спирам ту го почвам.Но намалява както ТСХ от спирането му така и МАТ.Но при мен жлезата е с увредена функция, не хомогенна и с петна и каквото и да правя вероятността да вляза в ремисия е малка.
Аз съм намерила своята философия, опитвам се да съм щастлива, да приемам нещата по-спокойно и да гледам напред.Важното е да сме здрави!

Re: Хашимото
« Отговор #5 -: Септември 17, 2019, 16:10:01 pm »
Здравейте. Забравила съм как са организирани темите. Знам, че някога имаше отделна за д-р Начев /ендокринолог/, но не я намирам или поне - такава, в която да попитам за неговите актуални координати и график. Ако някой може да ме насочи към тема или тук да ми отговори къде приеме сега д-р Начев.
*
Re: Хашимото
« Отговор #6 -: Септември 19, 2019, 12:01:44 pm »
Re: Хашимото
« Отговор #7 -: Септември 20, 2019, 10:44:14 am »
Благодаря, petqs!