0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #920 -: Септември 06, 2018, 16:22:13 pm »
Моята лелка дойде днес,оставяче надеждите за следващия месец, въпреки че усещах че не е станало нищо съм малко разочарована
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #921 -: Септември 06, 2018, 16:30:24 pm »
Аз много трудно и сама постигнах душевния си мир .И знам,че ще стане когато не очаквам.Днес говорих с моя съученичка от 1ви до 12ти клас,и ние сме горе-долу близки ,ама не знаех че от дясно няма нито яйчник,нито тръба.Тя има две дечица и това много,ама много ме обнадежди.
Така,че Джулия ,горе главата.Случаи всякакви,и при нас ще стане.
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #922 -: Септември 07, 2018, 09:33:00 am »
Добро утро дами или добър ден!Аз работя отдавна вече и ми е едно минорно.

Душевния мир е трудно нещо.Важното е сам наистина да го постигнеш, да знаеш, че живота минава, върви даже тича покрай теб.Да не се самосъжаляваш, да търсиш нещо което е интересно за теб, хоби някакво, което да те разнообразява.Е има моменти на сривове големи, но това е повече от нормално.После с детето пак ги има ама са продиктувани от други терзания :)

*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #923 -: Септември 07, 2018, 10:32:01 am »
Да,постигането на душевния мир е много трудно нещо,особено когато всички около теб са вече с бебета и където и да отидеш с когото и да се срещнеш се говори само за бебета.През последните месеци при мен,всеки месец някоя позната ми звънене за да ми каже че е бремена,а в същото време аз си правя тест и разбирам,че и този месец при мен нищо не се е получило.....и така всеки месец.Започнах да се тръшкам и да се ядосвам,изкарвах си го на половинката ми.Знам че това не е правилно,че по този начин стресирам и него,но просто не искам съчувствие и съжаление от никой друг.Добре че той е малко по-спокоен от мен и всеки път ме успокоява и казва няма нищо следващия месец,спокойно....
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #924 -: Септември 07, 2018, 10:54:31 am »
Здравейте момичета :) И аз се боря за вътрешния си мир в момента. Миналия ден една приятелка супер случайно ми писа и ме пита дали не сме се върнали трима от медения месец и като и казах че е сложно положението започна да ми обяснява как и тя била едно към едно с моите емоции и мисли, но успяла да се успокои и без лекарска намеса станали нещата след 2г опити. И мен това ме обнадежде.
Аз всъщност се включвам с един въпрос - има ли някоя сримулирана с Фемара, на която да и е станало лошо от хапчетата? Днес ми е последен ден на приема дефакто 5-и, обаче от вчера следобед зверски почна да ми се гади и стомаха ми е като празен постоянно :(  надявам се утре като ги спра да отшуми това, и да не се окаже вирус.
Успех на всички  :bighug:
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #925 -: Септември 07, 2018, 11:15:55 am »
Меги, моята приятелка беше така с Фемарата.Отшумява, ама са си гадни.

*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #926 -: Септември 07, 2018, 11:25:55 am »
И аз съм на вълната на хормоните. Така ме боли главата. Поне с цикъла и депресивните ми състояния изчезнаха. Явно започвам да влизам в норми. Реших този месец да се подготвям за бременност и си записах час на зъболекар. Да оправям каквото има за оправяне и да забременявам евентуално октомври.
Маги, сега преди ЗЕТ пият ли се противозачатъчни или те са само за стимуляцията, за да тръгнат и двата яйчника?
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #927 -: Септември 07, 2018, 11:28:08 am »
Не няма противозачатъчни тук, само лигавицата следим.Това е хубавото на ЗЕТа.

Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #928 -: Септември 07, 2018, 11:44:26 am »
Благодаря Маги, интересно, че 3 дена нищо ми нямаше, а на 4 се почувствах много зле, и днес също. Нищо важна е хубавата кауза :)
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #929 -: Септември 07, 2018, 11:53:32 am »
Меги, ти да не започна стимулация за инсеминация?
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #930 -: Септември 07, 2018, 12:29:05 pm »
Да, утре съм на преглед да видим колко фоликула има и как вървят и да кажат кога ще я правим.  :)
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #931 -: Септември 07, 2018, 15:25:52 pm »
Маги мей, аз бях на фемара, ама нищо ми нямаше. Всеки организъм понася различно стимулацията. Пиши после да кажеш колко фоликулчета си образувала с нея. Нали бяха по 2 на ден ако не се бъркам?
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #932 -: Септември 07, 2018, 15:32:54 pm »
Браво, Маги, хайде значи ти ще отваряш новата тема, че не остана :)
Танче, хайде че те чакам след седмица да печелиш  :bighug:
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #933 -: Септември 07, 2018, 16:07:23 pm »
Хайде успех и от мен.
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #934 -: Септември 07, 2018, 16:16:57 pm »
Ооо Тери и аз силно се надявам. Кой знае още колко двойки като нас са подали документи и всяка една ще заслужава да спечели. Каквото стане :)
Другата седмица вече ще ходя за ИР. Нещо друго ще ми препоръчате ли да пусна? Преди почивката да съм свършила със задачите :)
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #935 -: Септември 07, 2018, 16:34:26 pm »
ИР е добро решение. С показателите на твоя човек и при твоите проходими тръби може да излезе някой проблем. ИР уврежда качество на Я. Зависи с колко парички разполагаш, аз бих пуснала и НК клетки + антифосфолипиди. По принцип се предписват след спонтанни аборти и дълго време не забременяване. При проблем с някое от имунологичните изследвания може да се оплождат яйцеклетките, но тялото да ги напада като чуждо тяло. Може би в прекалено дълбоки води те пуснах, но аз ги правих преди подготовката за инсеминация.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #936 -: Септември 07, 2018, 16:43:28 pm »
Имам една бланка на Рамус и тъкмо им гледам цените. Антифосфолипидите са ми 30, ИР е 39. Само за НК нищо не намирам и ще трябва да ги питам. А и цените са без значение де. Все едно да питам колко ще ми струва бъдещото дете 8O :D
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #937 -: Септември 07, 2018, 16:48:17 pm »
Антифосфолипидите наистина са 30 лв, НК клетките бяха над 100 лв.
Ти си поредния пациент на клиника "Надежда", на който ИР изобщо не е поискан. Не мога да си го обясня. Как не го взимат като проблем този инсулин. Една моя позната е била в Надежда, Малинов и Репробиомед. Има 4 опита инвитро + сумати ЗЕТ, две извънматочни и какви ли не още гадости по пътя. Бебе няма. Преместили се сега в Ню лайф. Пуснаха й ИР. Такава изразена ИР има, че няма накъде просто. Хвърчи в небесата инсулина. Тя даже към диабет 2 си биеше вече. Отложиха й подготовката за инвитро с 2 месеца. Сега е на диета и след 3 месеца с подобрено качество на Я има много по-големи шансове.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #938 -: Септември 07, 2018, 17:05:16 pm »
Явно си подбират пациентите. На мен само ми погледнаха изследванията, които бях пускала преди да отидем там. Всичко наред и кой знае си казват, че ще стане от първи или втори опит. Там имам пуснати само едни хормони, заради задържан фоликул. Докторката искаше да разбере дали има нещо вътре и да знае дали да започнем втората стимулация. Имах и чувството, че рано ми изписва хориомона. Единия път беше на фоликул 17мм, а другия на 19мм. Можеше да изчака още малко да пораснат според мен. Не съм ви споделяла, че имам предишна бременност от преди 9 години някъде, която прекъснах по моя преценка. Явно и от там си е помислила, че пак ще е лесно. Не ме съдете, беше трудно решение за мен. Съжалявах доста време, но разбрах след това, че съм взела правилно решение. А и след време намерих човека, който иска да има деца с мен :)
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #939 -: Септември 07, 2018, 17:18:51 pm »
Танче, не съм фен на абортите, но повече не съм фен на деца гледани от майки, които не са готови за това и които недоглеждат децата си. Ти тогава си била на 20, кой знае в  какво положение. Така си сметнала, така си направила. Затова са измислени абортите, за да имат хората право на избор.
Аз като бях на 21 получих следното изказване от тогавашния ми сериозен приятел: "На 70% съм сигурен, че не свърших вътре". Прилоша ми. Аз безработна студентка, той военен, живеещ при баб си... Купих си веднага Ескапел. На листовката му пише, че след 2-3 дена ще прокърви малко. Вярно е, прокървих. И това кървене не спря 10 дена. Накрая отидох на лекар. Отлагах до последно, нямам пари за гинеколог, личния ми лекар живее на нашата улица. Пратиха ме в Майчин дом в Пловдив. Мизерия. Едни коридори като от филмите с примигващи лампи. В коридора само аз и циганки по на 15 години. Едните раждаха, другите ги поемаха на конвейр за аборти. И аз седя и си чакам часа при неизвестен за мен лекар. Каза, че се съмнява че съм бременна. Да съм изчакала 2 часа, че имал операции и ще ми кажел. В тези 2 часа какви ли неща не ми минаха в главата. Ако бях просто бременна, щях да го задържа. Но бременност след Ескапел, почти обезателно обрича бебето на увреждания. Стоях си сама в страшния коридор и изчаках 2та часа. Не бях бременна, но все пак докторът искаше да ми прави на момента кюртаж. Аз отказах. Попитах няма ли друг вариант. Човекът ми обясни, че щом от 10 дена кървя е опасно за живота. Но аз се запънах като магаре. Знаех, че сама съм отишла там. Че не може да ме принуди и ме беше страх от последствията при лошо направен кюртаж. Не знам как го убедих. Даде ми 2 дена отсрочка. Предписа ми да пия Фосфор за 3 лв и ако не спре, след 2 дена да отивам. Господ беше с мен тогава, още на другия ден кървенето спря. Та онези 2 часа, в които не знаех бременна ли съм и дали не съм увредила сама тази бременност помислих какви ли не неща.
Така че един и същ човек може да постъпи по коренно различни начини в различните ситуации.
« Последна редакция: Септември 07, 2018, 17:22:58 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света