0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

миомен възел при нераждала жена
« -: Май 19, 2018, 14:52:57 pm »
Здравейте!
Миналата седмица бях на преглед и ми откриха миомен възел 5 см. Докторът каза, че е за операция, тъй като пречи за забременяване. Моля за съвет, много съм притеснена, тъй като прочетох доста неща - и позитивни, и негативни, при такава операция.
Благодаря!
Re: миомен възел при нераждала жена
« Отговор #1 -: Юли 09, 2018, 23:18:37 pm »
И аз имах миома и не съм раждала. Правиха ми лапароскопия и понеже избрах да е само с дупки а не разрез се възтанових бързо. Казаха да се пазим 3 месеца но може и повече да е зависи колко на дълбоко са оперирали. Не е проблем за забременяване.
Re: миомен възел при нераждала жена
« Отговор #2 -: Юли 10, 2018, 15:17:01 pm »
gloria02 Чак сега виждам темата.Дано да бъда полезна.
Аз имах 2 възела -един много преди да забременея ,премахнаха го лапароскопски,големината беше около 5см.,видът му беше субсерозен(разтежът е към коремната кухина).Вторият го откриха малко преди инвитрото ми,той беше интрамурален ,в последствие стана субмукозен.Не попречи на инвитро процедурата,нито на износването на бебчето,в първите 3 месеца на бременността порасна доста,в последствие изчезна сам.(в началото беше около 1см,проследихме го до около 3см).
Дали даден възел ще попречи на забременяване или износване на бременността зависи от вида на възела и неговата големина.