0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Избор на лекар
« -: Май 01, 2018, 15:32:32 pm »
Здравейте, правим опити вече няколко години и съм на ръба на нервна криза вече, след като ми откриха много проблеми. Преди 2 години след операция на параовариална киста, доцентката, която ме лекува ме насочи към репродуктивен специалист. След изследване на хормони ми откриха пролактином- 0.5*0.5*0.5, пия достинекс и сега пролактина е в граници, а пролактинома след 3 месеца трябва да го изследвам.ТСХ ми беше 2.8 , а сега след прием на л- тироксин е 0.78, имам и двустранно запушване на теъбите с хидросалпингс. Знам, че варианта ми за бебе е инвитро, но съм объркана, защото вече 2 години, лекаря не подава документи към ЦАР. Имам хронични възпаления и алергии към упойки, някой антибиотици и към контраста на ЯМР. Миналата седмица ми каза, че трябва да говоря с анестезиоложката му, за да видим дали мога да правя инвитро. Съгласна съм, че противоалергичните снижават успеваемостта, но все пак това ми е единствения вариант. Ходя в Плевен на преглед, защото съм от Ловеч, но преди май имах повече доверие в лекаря си, сега се чувствам като касичка. Моля за съвет дали да си остана в Репромед или да ходя в София. Четох добри отзиви за Надежда, но моля за съвет при кой точно лекар.
Извинявам се за дългия пост и благодаря на всеки, който реши да го прочете и да ме посъветва, защото знам, че всички вие сте минали или минавате по този път и сте наясно с психическото състояние
*
Re: Избор на лекар
« Отговор #1 -: Май 01, 2018, 16:17:36 pm »
Мима, съжалявам за всичко през, което преминаваш. Премахнати ли са ти тръбите щом имаш хидросалпингс? Нали знаеш, че той може да възпрепятства бъдеща бременност?
Няма човек, който да е чак толкова алергичен, че да не може да се подложи на манипулация, да бъде под анестезия или да бъде лекуван. Не винаги противоалергичните намаляват успеваемостта. Има състояния, в които се изписват, за да намалят отговора на организма срещу ембриона.
Консултирай се с друг специалист по репродуктивно здраве. В Плевен ще има ДРЗ ( Ден на репродуктивното здраве), посети срещата, ще можеш да говориш с водещи специалисти от станата и да си направиш сметка на къде си и дали лекаря, който си избрала е подходящият за теб.
Късмет!
Re: Избор на лекар
« Отговор #2 -: Май 01, 2018, 17:34:57 pm »
Благодаря, за отговора. Не са ми премахнати тръбите, но на 7.05 съм на преглед и пак ще го обсъдя с доктора. Притеснява ме, че ме насочва към Св. Марина за операция. Аз там се оперирах предишния път и за 1800лв даже не ми пуснаха цветна снимка и ми написаха в епикризата, че имам предишна операция, а то е стрия. Според мен е доста несериозно за такава прехвалена клиника. Ще опитам да се разберем с доктора да е във В. Търново, защото там за същата операция искат 500 лв..
Другото ми притеснение е, че за толкова време ми прави само прегледи, а не пуска документи за ЦАР. Докато ми тече одобрението, аз ще се оперирам. Но когато повдигна въпроса и става рязък, аз не съм от мълчаливите, но не мисля, че със скандал ще се оправят нещата.
Съгласна съм, че всяко нещо си има цена, но вече губя доверие в този лекар и ще помоля някой за мнение за други клиники, защото годинките ми растат и не искам да губя повече време
*
Re: Избор на лекар
« Отговор #3 -: Май 01, 2018, 20:58:54 pm »
Посети ДРЗ Плевен на 9 юни, там ще можеш да се срещнеш, както вече казах, с лекари от водещи клиники и практики. Така ще си избереш лекаря, който е за теб!
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Избор на лекар
« Отговор #4 -: Май 01, 2018, 21:21:45 pm »
Мима, изборът на лекар е труден и много личен въпрос, за който аз не давам съвети. Но се включвам да ти кажа две неща. Първо, изборът на лекар за операция е лично твой. И второ, можеш да подадеш документи към ЦАР във всяка клиника, сключила договор, а след това да избереш при кого да направиш самата ин витро процедура. Можеш да останеш в същия център, а можеш и да го смениш, което не утежнява процедурата по получаване на заповедта.

Помисли и за този варианти и успех. :)


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
Re: Избор на лекар
« Отговор #5 -: Май 01, 2018, 23:05:13 pm »
Наистина благодаря на всички за отговорите! Ще отида в Плевен на ДРЗ и дано да си отговоря на въпросите! Благодаря Ви, че ми казахте за това събитие, защото не знаех за него.
Прочетох в сайта, но може ли малко инфо за регистрацията, трябва ли и 2-мата партньори да присъстват, защото само аз ще ходя, ММ е на работа.
*
Re: Избор на лекар
« Отговор #6 -: Май 03, 2018, 08:52:33 am »
mima666, не е необходимо да сте двамата!
Идваш, регистрираш се при момичетата и се консултираш с лекарите, които си избереш.
Можеш да си носиш и мед. документи.
Успех и Късмет!
*
Re: Избор на лекар
« Отговор #7 -: Май 03, 2018, 09:03:52 am »
Няма нужда да сте двамата.Идва в деня, ще ни познаеш по белите блузки с логото на Зачатие.Към която и да се обърнеш ще ти обясни и каже какво да направиш!
Успех и дано ти помогнем!