0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Странна БТ при ранна бременност
« -: Април 14, 2018, 15:52:37 pm »
Здравейте !
От доста време чета всичко, което публикувате, и определено ми помагате да "прогледна" по отношение на много теми.
Първо искам да благодаря на всички, които ще си направят труда да прочетат поста ми и да ми отговорят.
Започвам с това, че до преди 5 дни работех в Австрия, заедно с мъжа ми. Връщаме се всяка година април месец за около два месеца. По време на престоя ни там, установих че съм бременна. Датата на последната ми менструация е 25.02.2018.
След тридневно закъснение си направих тест - беше положителен. Но започна едно странно кафяво зацапване, което за един ден премина в кръв, но не силна. Предстоеше ни пътуване след 3 дни и тъй като сме с две коли и се налага и аз да шофирам, реших да не отлагам прегледа и си запазих час при гинеколог в Австрия. Доктора установи бременност 5 г.с. и 4 дни, плоден сак 3.1 мм и сърдечни тонове 110.
Предписа ми фолиева киселина и вагинални таблетки. Поуспокоих се, че всичко е наред . Да вметна, тогава от положителния тест мерих БТ сутрин в 7:00 часа, беше 37.0, 37.1.
Тръгнахме на път за България, пътуването е дълго (2000 км). По средата на пътя на спряхме да нощуваме в Румъния, отново започна розово-червено зацапване , което този път продължи 2 дни придружено с болки в яйчниците и кръста. Продължих да меря БТ, започна да спада до 36.8.
Прибрахме се в България, течението остана, но премина в кафяво-розово. Измерих си на другия ден сутринта в 7:00 температура (БТ) беше 37.0. Отново последва успокоение.Но преди 3 дни се събудих в 4:00 през нощта, нз защо реших да проверя БТ и какво да видя 36.4, продължих да спя, но неспокойно , в 7 часа я измерих 36.9. На другата вечер се повтори същия сценарий , събуждам се в 4, 4:30 БТ отново е 36.4. А след няколко часа сън се качва до 37.0.
Естествено, ще ида на лекар, бих се радвала и ако някой може да ми препоръча добър лекар (във Варна) с добра апаратура.
Въпроса ми е , коя стойност според вас трябва да вземам за реална ?
И междувременно спряха напълно да ме болят гърдите и зацапването си остана, но от вчера придружено с болки в кръста и яйчниците .
*
Re: Странна БТ при ранна бременност
« Отговор #1 -: Април 14, 2018, 18:03:23 pm »
Денибо, БТ вече няма значение. Мои познати хвалят д-р Яков от Майчин дом. Също така и жената на д-р Корновски, в ДКЦ Чайка е, но ѝ забравих името. Има и много други добри специалисти. Според мен бързо трябва да посетиш лекар. Няма нормално кървене по време на бременност. Дано всичко да е наред. Спокойна и лека бременност с пухкаво здраво бебе на термин ти пожелавам.
Re: Странна БТ при ранна бременност
« Отговор #2 -: Април 14, 2018, 21:54:33 pm »
Павла ти е написала много точно,няма какво да добавя освен -Успех.
Re: Странна БТ при ранна бременност
« Отговор #3 -: Април 14, 2018, 22:17:18 pm »
Много благодаря за бързата реакция. Още в понеделник ще звънна да си запиша час за преглед.
Хубава вечер !