0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Вътрематочна инсемениция - ПОМОЩ!
« -: Април 11, 2018, 13:55:27 pm »
Здравейте на всички, Христос Воскресе! Ние започнахме дългата борба за бебче преди около 2 г. След едно кухо яйце, година по - късно се насочихме към специалист. Сега от 3 месеца ходим при доктор Владимиров в Болница София. Направихме куп изследвания, моите са наред, на ММ има леки отклонения, но не са смущаващи. Сега ни предстои от 4-6 месеца инсеминации. Искам някоя от Вас ,която е минала по този път, да я помоля да ми каже какви лекарства е пила, дали е имало успех, от кой опит и т.н. Също така дали са били безсмислени и сте се насочили към ин витро или нещо друго. Съжалявам за дългия пост, но въпросите в главата ми са повече от много, а страхът и притеснението напират лекичко ... Благодаря ви , предварително !
*
Re: Вътрематочна инсемениция - ПОМОЩ!
« Отговор #1 -: Април 11, 2018, 14:05:58 pm »
Здравей! С уговорката, че моите инсеминации не са в същата болница, насреща съм да ти помогна с каквото мога.
Имам 6 инсеминации. 3 бременности от инсеминациите и една естествена. Всички бременности от инсеминации са с инжекционни стимулации. 5 цикъла с Гонал Ф и последния с Менопур.
Спермограмата на мъжа ми е добре, аз си имам спонтанна О и никакви хормонални отклонения или проблеми.
Re: Вътрематочна инсемениция - ПОМОЩ!
« Отговор #2 -: Април 11, 2018, 14:30:26 pm »
А имате ли успешна бременност от толкова много инсеминации и от какво зависи да задържа бебето?
*
Re: Вътрематочна инсемениция - ПОМОЩ!
« Отговор #3 -: Април 11, 2018, 14:43:47 pm »
В момента съм бременна в края на 5ти месец.
Или е било късмет при мен или заради няколкото хетерозиготи мутации от пакета за тромбофилия. В момента взимам лекарства за това.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Вътрематочна инсемениция - ПОМОЩ!
« Отговор #4 -: Април 11, 2018, 15:00:06 pm »
аз съм правила инсеминации в същата клиника. имам няколко такива, с Клостилбегит и с инжекции различни. 2 пъти съм имала положителен тест, имам една успешна бременност и раждане.

инсеминациите си имат своето място и далеч не са безсмислени. преценява се според случая. абсолютно погрешно е всеки с проблемно забременяване да се тласка към инвитро, само защото държавата плаща за това.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: Вътрематочна инсемениция - ПОМОЩ!
« Отговор #5 -: Април 12, 2018, 10:36:08 am »
Момичета и аз имам въпрос, надявам се да не ми се разсърдите, че ще го публикувам тук, но мисля, че е удачно. След мисед в 7 г.с., шест месеца по - късно реших да се обърна към специалист, защото при нас има доказан проблем при мъжа. Тератозооспермия и нормални форми от 11%. Обаче, той дори не ме попита дали засичам ОВУ или пък на колко дни е цикъла, направо снимка на тръбите, ти си стерилна защото си на 32 и не си забременяла в последните 6 месеца. Та аз първите три се пазих, нали бях след аборт...... та въпросът ми правихте ли снимки на тръби или на мен ми се струва прекалено от главата за краката мнението на този специалист?
*
Re: Вътрематочна инсемениция - ПОМОЩ!
« Отговор #6 -: Април 12, 2018, 10:49:04 am »
Всеки добър специалист ще поиска "снимка на тръбите" преди инсеминация. Това е едно от първите изследвания в търсене на причини за стерилитета.  Базови хормони, проследяване до овулация - също основни изследвания.
Вече имате установен мъжки проблем, но и състоянието на жената е редно да се установи преди каквато и да е АРТ.
А, изказване като това "ти си стерилна, защото еди какво си (ако е точно така) не ми се ще да коментирам, още повече предвид предисторията на ситуацията.
« Последна редакция: Април 12, 2018, 11:25:37 am от avallon »
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
Re: Вътрематочна инсемениция - ПОМОЩ!
« Отговор #7 -: Април 12, 2018, 10:57:04 am »
Ние също имахме мисед, но година след него се обърнахме към специалист. ГОЛЯМА ГРЕШКА!!! Ако бяхме се обърнали още тогава щяхме да си спестим много нерви, сълзи и разочарования. При нас също проблема е при мъжа ми. По Кругер морфологията му е 6 %, но ДНК фрагментацията, теста за антитела и ХБА теста бяха много добри. Тогава доктор Владимиров ни прати за инсеминации. Само чакам да ми дойде в края на тази или началото на другата седмица и ги почваме. Лошото при нас е че неговата работа е на смени и загубихме мноооооого време докато подготвим всички изследвания. Но дано Бог е с нас и нещата да се развият по най - добрия начин.
Re: Вътрематочна инсемениция - ПОМОЩ!
« Отговор #8 -: Април 12, 2018, 11:39:50 am »
Успех от сърце на всички!
А иначе при мен нещата са точно така. Ами щом 6 месеца не си забременяла говорим за стерилитет при жената. А какви хормони- аз питах дали ще ги прави, не било задължително, казах че имам стари от преди година - да, да донеси ги да ги видя, но щом са наред. Ами овулация - проследяване.......нещо не ме убеди този специалист. То най - лесно да се  почне от най - инвазивните изследвания и после, ох ама имаш хормонален проблем...........Първо мисля да го сменя, а след това ще видим.............
*
Re: Вътрематочна инсемениция - ПОМОЩ!
« Отговор #9 -: Април 12, 2018, 12:02:27 pm »
betibet, цветната снимка не е най- инвазивното изследване. Задължителна е!
Този лекар е истински специалист по репродуктивна медицината или някой самообявил се за такъв?
Изследванията, според мен, трябва да се правят паралелно- хормонални, ЦС, на мъжа и тн.
Намери си твоя лекар, но не този който ще ти спестява истини и после с години да си любезничите, а да няма резултат.
Късмет!