0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Преди време писах в "Стерилитет при жената" - Какво мислите?.
Посъветвахте ме да направя още изследвания - разширена спермограма, тестостерон... този месец ми предстоеше първа инсеминация, попитах док не е ли необходимо да ми се направи микробиология, все пак минали са повече от 6 мес от последната... той се зачуди малко, ама щом настоявам, бях го питала и за нова спермограма - предишната беше от Циба Лаб.... донесох материала (беше ми дал стерилен съд) Ето резултатите:
въздържание 5 дни
обем 3,5
реакция ph 8
вискозитет - нормален
аглутинация +++ (??? - питанките тук са мои)
други клетки (-)левкоцити
                   (-) бактерии

сперм. концентрация: 140 млн
нормокинеза 70%
хипокинеза 20%
акинеза 10%

Морфология:
нормални форми 90%
дегенеративни форми 10%
закл: Нормоспермия

Док каза, че резултата е изключително добър, чак неприлично.... аз очаквах да направим разширена... ама той все много бърза, та не се доразбрахме сякъш... и тази АГЛУТИНАЦИЯ дето изскочи сега. Каза, че може да е начало на проблеми с простата (моя е на 37- възможно лие на тази възраст), може да е начало на инфекция, но не каза каква, може да е слепване на сперматозоиди.... каза да пие Имунобор и Оксибор, ама моя мъж оксибор-а го пи вече, че има проблеми с очите, малко не много сериозно ми изглежда...и всичко това го говори така, набързо... и кога ще дойдеш за инсеминацията - ме пита...е, добре, това неговото бързане може и темперамент да е... но мен не ме "топли", извинете за израза, защото въпросите ми остават... и съмнения също вече имам.
Уместно ли е да се прави инсеминация при наличието на тази аглутинация??? Моля кажете!
 В нета не намерих почти нищо - само на едно място се споменаваше, че имало три вида аглутинации.
А за нови изследвания на хормони в това число и мъжките не говорихме,... ами забравих да го питам... с това негово бързане...
И си записах час при Стаменов, но чак за септември.

Аз ли психясвам или докторът не е достатъчно сериозен?

Извинете, ако темата не е точно за тук
 
« Последна редакция: Юли 14, 2006, 10:17:00 am от Lali »
Re: Аглутинация и предстояща инцсеминация?
« Отговор #1 -: Юли 13, 2006, 12:23:26 pm »
Здравей, не успях да прочета целия ти постинг /на работа съм/, но не разбрах нещо: в крайна сметка тази спермограма къде е правена??

Резултатът ви е наистина неприлично добър, и аз, като старо куче в борбата с аглутинатите знам, че те оказват влияние на подвижността. Дължат се най-вече на спермални антитела,имате ли изследвани такива??

При тази подвижност няма как да не се събере материал за инсе: след обработката трябва да останат достатъчен брой подвижни сперматозоиди. Ако вашият резултат е реален, няма проблем.

Успех! 


МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
Re: Аглутинация и предстояща инцсеминация?
« Отговор #2 -: Юли 13, 2006, 12:36:48 pm »
Да, значи: аглутинатите нямат общо с простатни проблеми, поне така знам аз след прочетеното и след консултации с Кацаров. Инфекция би могла да предизвика образуване на спермални автотела, но мисля че науката още не е доказала това с положителност.
Ако мога да те посъветвам: направете спермограма там, където не се бърза и ако е нужно проведете консултация с андролог. Странно ми е все пак, кой е този лекар който сам дава чашки за сперма, сътрудници няма ли?? С емблиолози не работи ли?? Ако не е тайна сподели!
Пак ще напиша, ако резултатът е реален, проблеми при инсе няма да има, ще бъдат отсяти достатъчно читави сперматозоиди. Дано да е реален!


МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
Re: Аглутинация и предстояща инцсеминация?
« Отговор #3 -: Юли 13, 2006, 12:50:51 pm »
Мдамм, и мен като Миникки ме съмняват резултатите от спермограмата...

Коринка, кажи къде сте я правили? Ако не е в център по репродуктивно здраве.... определено, ще е по-добре да я направите отново.

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
Re: Аглутинация и предстояща инцсеминация?
« Отговор #4 -: Юли 13, 2006, 13:07:44 pm »
Докторът е Методи Генов, изследванията са правени в частния му кабинет. Аз имам нисък титър за АОА.... без уточнения за кое точно ...
преди инсеминация не е ли желателно да се направи МБ? или само аз си мисля така?
Re: Аглутинация и предстояща инцсеминация?
« Отговор #5 -: Юли 13, 2006, 13:33:54 pm »
Коринка, писах ти на лични!


МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
Re: Аглутинация и предстояща инцсеминация?
« Отговор #6 -: Юли 14, 2006, 10:06:20 am »
Аглутинатите поне при нас сякаш се увеличават, когато има и инфекция. След обработка за инсе по принцип се отстраняват аглутиниралите, но веднъж ни казаха, че имало толкова аглутинати, че дори след обработка продължили да аглутинират. Но като цяло никога не сме имали проблем с материала след обработката, така че не се притеснявай.
Благодаря ти, Бени!