0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Много лоша спермограма
« -: Март 15, 2018, 17:37:06 pm »
Здравейте, нуждая се от вашата подкрепа и съвет. Аз съм на 38 год., а съпругът ми на 37. От една година правим опити за бебе, но без резултат.  Днес,  при направена спермограма на мъжа ми се откриха само няколко единични сперматозоида. Моля, ако някой е бил в подобна ситуация  и е постигнал мечтата за свое дете да сподели и да ми даде поне малка надежда, защото болката, която изпитвам в момента е огромна. Много съм объркана.
*
Re: Много лоша спермограма
« Отговор #1 -: Март 15, 2018, 19:54:06 pm »
Здравей, съжалявам за това, което преживявате. На мен лично не ми се е случил този проблем, но бях шашната около лошата спермограма на мъжа ми и една жена от форума ми писа да ми каже, че с ИКСИ е забременяла от единствените 8 живи сперматозоида в еякулата на мъжа й.
За съжаление си в по-напреднала възраст и нямате много време за губене. Има надежда и с единичните бройки, но трябва да се активизирате към клиники по стерилитет, докато имаш яйчица.
Имай предвид, че може да се окаже тежко Варикоцеле при мъжа ти, някоя половопредавана болест, хормони от.н. тоест може и да има лечим проблем, просто лекар трябва да ви посъветва колко време имате, за да се лекувате и дали не е по-удачно АРТ процедури. Не искам да те стряскам, варианти има. Пожелавам ви успех и скоро да станете родители. Не се отчайвайте, борете се и преборете проблемите.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Много лоша спермограма
« Отговор #2 -: Март 16, 2018, 08:28:49 am »
Много ви благодаря за подкрепата.
*
Re: Много лоша спермограма
« Отговор #3 -: Март 16, 2018, 08:42:49 am »
Препоръчвам Ви да зададете въпроса си директно в тази тема
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=52524.msg1160891#new

Д-р Даскалова е лекарката на мъжа ми. Тя е специалист по мъжки стерилитет. За да е по-пълна картината препишете или качете  спермограмата (като закриете личните данни на съпруга ви). Тя може да ви насочи къде може да търсите евентуален проблем.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Много лоша спермограма
« Отговор #4 -: Март 16, 2018, 11:58:14 am »
Здравейте, Ивета! Искам да Ви дам надежда, че шанс има. Имам позната двойка със същия проблем и направиха успешна ИКСИ процедура, сега имат 2 прекрасни момчета. Подкрепям Тери за това, което Ви е посъветвала - колкото се може по-бързо да се обърнете към специалист. Горещо Ви препоръчвам д-р Милен Кацаров, специализиран андролог и уролог. Възможно е с хормоните да има проблем мъжа Ви, затова е добре да си ги пусне и да ги представите, като отидете на лекар. Много често причината бива открита и лечима. Само не се отчайвайте, а действайте! Подкрепете и мъжа си, на него му е още по-тежко. Ето линк с повече информация. Успех!
http://www.drmilenkatzarov.com/faq.html
« Последна редакция: Март 16, 2018, 12:00:41 pm от Kukapetal »
Re: Много лоша спермограма
« Отговор #5 -: Март 16, 2018, 12:51:08 pm »
И аз мога да добавя освен хормоните, да си пусне едно микробиология и да се изследва за хламидия, гонорея и другите. Събере всички изследвания и тогава идете на лекар, за да не ходите по десет пъти при него. Ще го прегледа и ще ви каже какво да правите. Може да има и варикоцеле. Изписват много хранителни добавки и витамини. Но съм съгласна с Кукапетъл - подкрепяй мъжа си и  му покажи, че го обичаш - дори и с Икси пак има шанс за ваши си деца :)
Дръж ни в течение стискаме палци :)
Re: Много лоша спермограма
« Отговор #6 -: Март 17, 2018, 16:39:18 pm »
Много ви благодаря за препоръките. Тези дни ще направим хормонални изследвания и ще посетим андролог. Ние сме от Варна, но ако се наложи ще пътуваме и до София. За един миг живота ни се преобърна. Вашите коментари ни дават надежда, много ви благодарим, че отделихте от времето си, за да ни помогнете и да се почувстваме по-добре психически. 
Re: Много лоша спермограма
« Отговор #7 -: Март 19, 2018, 21:41:59 pm »
Момичета, направихме хормонални изследвания и всичко е в нормални граници, продължаваме да търсим причината за проблема.
*
Re: Много лоша спермограма
« Отговор #8 -: Март 19, 2018, 22:05:39 pm »
Пишете в темата, която ви изпратих. Д-р Даскалова ще ви бъде много полезна
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Много лоша спермограма
« Отговор #9 -: Март 20, 2018, 22:24:17 pm »
Утре непременно ще пиша. Благодаря ви!