0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Цветна снимка на 13 ден
« -: Март 07, 2018, 22:30:14 pm »
Момичета ,моля кажете мнение.Направиха ми цветна снимка на 13 ден от цикъла.Две непроходими тръби.На следващия ден отидох при Александров в АГ ,той каза -тая снимка е некадърно направена ,ще направим нова,обаче ми закъснява с 3 дни и питам -опасно ли е и колко това облъчване при евентуална бременност.
Re: Цветна снимка на 13 ден
« Отговор #1 -: Март 08, 2018, 10:49:21 am »
Здравей! Прави теста и дано е с две чертички. Доста жени са забременявали веднага след ЦС. Казват че не е препоръчително, но не мисля че е чак такъв проблем. Успех и честит празник
*
Re: Цветна снимка на 13 ден
« Отговор #2 -: Март 08, 2018, 11:10:59 am »
Проблемът доколкото разбирам е, че се притеснява да не е била бременна по време на ЦС. При ранна овулация например. Ако се съмнява за бременност след ЦС, но в месеца на ЦС, то наистина много жени забременяват така. Някои лекари препоръчват пазене до следващия цикъл, но само някои. Но ако е имало овулация преди 13 ден, то тогава може би е проблем, защото изрично съветват строго пазене преди ЦС и да се прави преди О с цел да се избегне настъпила вече бременност и облъчване.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Цветна снимка на 13 ден
« Отговор #3 -: Март 08, 2018, 11:53:33 am »
Ами,работата е там ,че не ме прегледаха на ехограф преди това,но се обадих на Малена,в АГ и тя ме успокои,че облъчването е минимално,казах й къде съм правила ЦС .Каза да направя тест утре сутрин и ми пожела две черти,и Александров ще ме прегледа и ще ми обясни всичко.Но правим опити година и половина,имах полипи,хормонални нарушения ,инсулинова резистинтност.Желанието ни е голямо.Честит празник на всички и Господ да сбъдне мечтите ни.