0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

аборт и овулация .
« -: Март 03, 2018, 17:14:59 pm »
Здравейте, моля за малко помощ, историята ми е малко дълга.
Та така,края на  юли месец забременях , имах прокървяване преди датата на цикъла, отидох на лекар и ми изписаха дуфастон, чхг не растеше както трябва. Съответно към 7г.с. го изхвърлих сама. След като ми спря кървенето отидох при моят лекар и ми назначи 2 месеца Ясмин и да сме пробвали отново. Пих ги само месец, защото имах ужасна болка в гърдите, това се случва октомври месец. Декември ми откриха Чпв, реших да се оперирам при моят лекар той е онколог, отидох декември в края на преглед преди операцията и установи ,че нямам овулация.
След това януари началото ме оперира, имах прокървяване нещо като цикъл и го спряхме с дуфастон за 7 дни .След 40 дни отидох да ме прегледа и пак установи,че нямам овулация, лигавица 3мм. Заключи че имам недостиг на естроген или прогестерон, после ми вика като се върнеш ще ти правя стимлуция когато  реша да имам дете . Направо се опулих .
След няколко дни размисли, реших да отида отново да го поразпитам,че нищо не бях разбрала .
Каза ми ,че нямам причина за стерилитет и да сме пробвали ,ако не станело тогава да съм отишла.  Та възможно ли е от всичко това да ми е изчезнала овулацията ? Как преди това имах и изведнъж нямам. Не знам какво да правя и къде да отида . През всички тези прегледи само коментираше как лигавицата ми е много  тънка.
Re: аборт и овулация .
« Отговор #1 -: Март 03, 2018, 17:24:46 pm »
Rokoko потърси и друго мнение, обаче при репродуктивен специалист. Причините са много и дано да не е нищо сериозно. Но според мен искай и второ мнение.
Re: аборт и овулация .
« Отговор #2 -: Март 03, 2018, 17:27:23 pm »
Благодаря ти , ходих вчера при друг лекар. Не можел да каже дали имало ову, беше 14дни след цикъл, нямала съм фоликули. Нямала съм проблем, лигавица 5мм. Обаче тук няма такива специалисти, точно в това е проблема. Не знам къде да се насоча
Re: аборт и овулация .
« Отговор #3 -: Март 03, 2018, 17:36:52 pm »
И в нашия град няма специалисти и пътуваме до София когато се наложи до болница Надежда. Аз съм от Сливен и моя АГ ме насочи натам. При нас е неизяснен стерилитет, всичко ни е наред, но две години не става и живот и здраве края на месеца ще започваме стимулация за инсеминация. Може да се разбере дали си имала ову или не ако има жълто тяло ако не се лъжа. Може да разбереш дали евентуално си имала ову ако си мериш базалната температура и си правиш тестове ако не си го правила до сега. Прави си графика тук и ще ти е по лесно.
Re: аборт и овулация .
« Отговор #4 -: Март 03, 2018, 17:45:07 pm »
Правих си с тестове а ову  и в дена на прегледа вече избледнаваше, а тестовата лента беше почти като на котролната.  Темп не меря защото има фисула или фистула не знам точно как се казва и ме е страх .
*
Re: аборт и овулация .
« Отговор #5 -: Март 03, 2018, 17:52:32 pm »
Здравей, Рококо. БТ може да мериш и вагинално. Аз така започнах да я меря от този месец по съвет на една жена във форума. Относно липсата на овулация, много неща могат да я предизвикат. Аз се докарах до липса на О от билки и хранителен режим. А при теб, имайки предвид, че имаш спонтанен аборт, хормоните ти може да са се побъркали след това. Иди при репродуктивен специалист. Съвсем приятелски те съветвам, аз загубих 1 година при обикновен АГ, защото мислих, че още е рано да ходим при специалист. Но след много грешки от негова страна се преориентирах. Не се отчайвай и аз имам ЧПВ (да чукам на дърво не се е активирало от няколко години). Операцията, която споменаваш конизация ли е или са ти горили кондиломи?
Заповядай в тази тема: http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=52351.msg1160372#msg1160372 Там сме все момичета, които си чакаме голямото щастие и се подкрепяме. За съжаление има сред нас и жени, които също като теб са минали през мисед и биха те разбрали.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: аборт и овулация .
« Отговор #6 -: Март 03, 2018, 17:52:51 pm »
Може и вагинално да си я мериш. Не е проблем. Само след сигнала оставяш термометъра за около 2 мин. вътре и после отчиташ резултата.
*
Re: аборт и овулация .
« Отговор #7 -: Март 03, 2018, 18:01:38 pm »
Танче, защо се държи още 2 мин? Забелязала ли си промяна след сигнала и 2те мин? Тъкмо тръгнах да меря този месец за първи път и значи не го правя, както трябва. Като спре да мига (явно това ми е сигнала) и пиша температурата.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: аборт и овулация .
« Отговор #8 -: Март 03, 2018, 18:07:16 pm »
И аз преди веднага го вадех, обаче ми казаха че е по добре да се остави за още малко и се отчита по висок резултат Теди. И е така - сложих го под мишницата и го следих и почна да се повишава след сигнала.
*
Re: аборт и овулация .
« Отговор #9 -: Март 03, 2018, 18:13:27 pm »
rokoko, добре дошла във форума.
Първо се насочи към специалист по репродуктивна медицина. Все трябва да има по- близо до вас. От къде си? На колко си години? От колко време правите опити? Какви изследвани хормони имаш? Каква операция ти е правена?
Не прави стимулация без спермограма и цветна снимка на тръбите!
Това са клиниките в България: http://www.zachatie.org/kliniki-po-sterilitet-v-balgariya
Късмет!
Re: аборт и овулация .
« Отговор #10 -: Март 03, 2018, 18:30:40 pm »
Правиха ми летц , от Бургас съм . Общо взето ние е един опита, стана от първият път, но без успех ,след него само мъки.Чпв , операция и сега липсна на ову + тънка лигавица.
Тънката лигавица я видя и по време на бременноста. Не знам към кого да се обърна, трудна работа ще е с тези пътувания , но нямя как.
« Последна редакция: Март 03, 2018, 18:40:25 pm от rokoko »
Re: аборт и овулация .
« Отговор #11 -: Март 03, 2018, 18:33:10 pm »
На 29 съм, нямам никакви изследвания. Настоявах за хормонални обаче никой ме ме отрази и смятам сама да си ги пусна другата седмица.
« Последна редакция: Март 03, 2018, 18:35:17 pm от rokoko »
Re: аборт и овулация .
« Отговор #12 -: Март 03, 2018, 18:59:59 pm »
И аз съм на твоите години. 2-4 ден от цикъла се пускат хормоните. Успех.
*
Re: аборт и овулация .
« Отговор #13 -: Март 03, 2018, 19:11:47 pm »
Хормоните са добра начална точка, особено при тънка лигавица и липса на овулация. Не се притеснявай, може да се окаже, че имаш хормонален дисбаланс след бременността. Някои момичета пускат хормони по касата, моят бивш АГ изобщо не ме отрази като исках да пускам хормони. Както при теб. Пуснах си ги сама, а той дори не ми погледна листа с резултатите. Каза: "Е те хормоните днес са добре, утре са зле". Това беше деня, в който си запазих час при репродуктивен специалист. Така че АГ, което не те отразява за хормони, не говори добре. Доколкото знам във Варна има клиники по стерилитет, не че са малко 2 часа път, но си заслужава.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: аборт и овулация .
« Отговор #14 -: Март 03, 2018, 19:44:37 pm »
Не знам дали е добре да ги пускам този месец , от леца са минали точно два месеца . Дали ще окаже влияние ? Вие как смятате ?
*
Re: аборт и овулация .
« Отговор #15 -: Март 03, 2018, 22:10:00 pm »
rokoko,  за съжаление в Бургас няма добър специалист, на който да се довериш. Най- близо са ти Варна и Пловдив. Липса на овулация не се установява със спорадично прегледи един път в месеца. Това става с проследяване -
няколко  ехографски прегледа от първите дни на менструацията. Успоредно с това и изслрдване на базовите хормони. Спермограма и снимка за проходимост. Изброеното е минимума за информация на състоянието, да не говорим за стимулаця без тези изследвания. И по-добре загуби месец или два за да се ориентираш и запишеш час при при специалист, с който да действате по правилен план, отколкото да събираш откъслечна, често и неточна информация за себе си, като пускаш изследвания на своя глава.  Интернета е хубаво нещо, но не може да замени лекарите. Възможно е резултатите към момента да не са коректни. Това само лекар може да каже
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.