0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте,

Пускам тази тема с молба, ако има момичета, които скоро са правили инвитро при д-р Владимиров, да отговорят на въпросите ми.
Съвсем скоро ми предстои започване на стимулация при д-р Владимиров.
Казаха ми, че по време на стимулацията се ходи два пъти на ден - сутрин, а следобед са назначенията. Може ли да ми кажете какво означава "назначения".
Питам с оглед на това как да планирам времето си, т.е. има ли нужда да си пускам отпуска. От София съм.
Конкретно въпросите ми са следните. През колко дни се ходи на преглед по време на стимулацията. Много ли се чака за тези "назначения", защото четох, че имало жени, които чакат по няколко часа. Лично аз не съм с такива убеждения - по време на изследванията, предхождащи стимулацията, влизах точно в записания на регистратурата час и доста бързо приключваха с прегледа.
Колко време преди пункцията разбирате в кой точно ден е тя.
Не ми се иска да казвам на работа какво ми предстои, защото така или иначе там е пълно с хора, които "се хранят" с нещастието на другите. Сигурно разбирате за какво ви говоря...
Благодаря предварително за информацията.
Моля тези от вас, които скоро са минали през тази процедура, да ми пишат как протича.
Също така искам да питам след трансфера взимали ли сте си отпуск и колко време. А след трансфера налага ли се някакъв по-специален режим.
Благодаря за информацията и ви пожелавам късмет.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Ин Витро при д-р Явор Владимиров - как протича?
« Отговор #1 -: Февруари 08, 2018, 21:46:33 pm »
аз съм правила инвитро там преди доста години, може да има промяна в реда, но навремето беше така (по спомен):

през ден ходиш на УЗ и кръвни изследвания сутрин рано, към обяд часа се обаждаш да ти кажат каква е терапията или промяната в терапията (според излезлите резултати от кръвните изследвания).
не се ходеше специално втори път същия ден само заради назначението. може сега да има промяна.
аз при стимулация не съм ползвала отпуск. в деня на пункцията си отпуск, няма как, защото след упойката те държат няколко часа там под наблюдение, това е стандартна практика след упойка.

след трансфера лежиш 1 час и си отиваш. никакъв по-специален режим не препоръчва докторът след трансфер. някои жени искат да лежат в къщи, може би с оглед на грипния сезон е добре да си останеш у дома, може би дават болнични.

по принцип има график кои групи пациенти (тоест, според етапа на процедурата, в който се намират) по кое време на деня минават и не стават задръствания.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: Ин Витро при д-р Явор Владимиров - как протича?
« Отговор #2 -: Февруари 08, 2018, 22:03:36 pm »
Аз правих преди 6г. там..и сутрин ходех да ми вземат кръв за изследване, следобед за назначаване на терапията
.. понякога се чака много, друг път не... различно е, зависи колко хора има...след трансфера нищо специално...аз лично заради работата си си вземах болничен, но успешния ми опит бе когато, не си взех и си работех :)
Re: Ин Витро при д-р Явор Владимиров - как протича?
« Отговор #3 -: Февруари 09, 2018, 20:16:33 pm »
Аз правих процедура миналата година, юли месец. Сутрин пусках назначените кръвни изследвания след което минавах на преглед. Не съм чакала много за прегледите (може би по половин, максимум един час), но може би това зависи основно от броя на двойките, които в момента са в процедура. Към 14:00 отново трябваше да се върна в клиниката за да си взема протокола за стимулация за следващите два-три дни, които д-р Владимиров беше назначил след като вземе предвид прегледа от сутринта и изследванията на хормоните (те обикновено излизаха около 13:00). За протоколите се разписвах и според мен това е единствената причина, поради която се налага физически да се върнеш обратно следобед в клиниката. Имало е случаи когато не съм можела и тогава мъжът ми взимаше протоколите. Можеш след като го го вземеш да си купиш препаратите от аптеката в сградата на болницата и да се качиш при сестрите за да ти поставят инжекцията за деня. На мен лично това не ми беше първи опит и си ги поставях сама. Съответно не съм се възползвала от тази възможност освен първия път за да съм сигурна, че ги поставям така както го практикуват сестрите в конкретната клиника. Моят организъм не реагираше толкова добре колкото ни се искаше на всички (може би заради възрастта ми) и реално стимулацията продължи повече отколкото при предишните ни опити, но реално д-р Владимиров определи дата за пункцията два-три дни преди самата пункция. За самия ден на пункцията си бях взела почивен ден не поради някаква сериозна или основателна причина, а просто защото исках да се прибера в къщи и да не трябва да мисля за нищо друго този ден. Естествено при всеки човек е строго индивидуално, но в моя случай реална причина да си взема почивни дни по време на стимулацията нямаше. Трябва да отбележа обаче, че работата ми позволяваше да отсъствам за по час - два на ден от офиса без това да се отразява на мен и колегите. Пожелавам успех!
Re: Ин Витро при д-р Явор Владимиров - как протича?
« Отговор #4 -: Февруари 09, 2018, 20:32:28 pm »
Забравих да спомена, че до трансфер всъщност не стигнахме. Най-вече поради дългата стимулация, д-р Владимиров ни посъветва да изчакаме оплодените ембриони да се развият до стадий бластоцист и да замразим. Почти сигурно беше, че сме изпуснали имплантационния прозорец този месец. Клиниката почиваше август и се бяхме разбрали септември да направим трансфер на единствения замразен и стигнал до фаза бластоцист ембрион. За наша огромна изненада обаче септември месец забременях спонтанно (след две инсеминации и три ИКСИ процедури преди това без да броим тази при д-р Владимиров). Сега съм в шести месец. Мога само да споделя каква беше препоръката на д-р Владимиров за трансфера и периода след него (а и това е мнението и на предишния ми лекар при предишните процедури). Според него и повечето му колеги, няма реална причина човек да променя съществено ежедневието си след ембриотрансфер. Изключваме естествено прекален стрес, физическо натоварване и т.н. Аз лично винаги съм спазвала тази линия на поведение и успеха на имплантация при мен е в 50% от направените опити. Бих посъветвала да слушаш интуицията си най-вече защото едиствено ти знаеш нормалното ти ежедневие под какъв стрес те поставя. Въпреки, че реална "физическа" причина да си стоиш в къщи по цял ден и да лежиш по-скоро няма според лекарите.   
*
Re: Ин Витро при д-р Явор Владимиров - как протича?
« Отговор #5 -: Февруари 09, 2018, 21:50:59 pm »
Момичета са се включили много подробно,  но да разкажа и за моя опит,  който беше от октомври 2017 година.  Предполагам имате предвид къс протокол какъвто беше моят? 
Общо стимулациятя ми продължи 10 дни. На първият ден - преглед, хормони и следобед назначение на лекарства. Първите ми ги поставиха в клиниката и ми дадоха за вкъщи за още 2 дни . На четвъртия ден сутринта преглед,  хормони,  следобед в клиниката за назначения и лекарства за следващия ден, после същото през ден . На 10 - я ден вечерта си поставих овитрела и на 12 - я сутринта беше пункцията, шест дни след това трансфер на 1 бластоцист на 5--ти ден и успешен опит - в момента съм в 17-та г.с.Тук трябва може би да отбележа,  че опитът ми беше финансиран от ФАР и лекарствата ми ги даваха от клиниката.  Незнам ако си ги купуваш може и да не се налага да ходиш следобед.  Аз много лесно се научих да си ги поставям сама. Иначе в дните на прегледите ходе сутрин рано преди работа,  а следобед се разбирах с момичетата да ходя към 17 часа. Доктора оставя протоколите и те ми поставяха инжекциите за деня и ми даваха за следващия.  Всички са много отзивчиви и ако ги помолиш няма да ти откажат да минаваш и по- късно. В деня на пункцията те питат дали искаш болничен, като могат да ти дадат до 14 дни, които в моят случай съвпаднаха с датата но теста. Лично доктора препоръчва да се лежи само в деня на трансфера,  като от следващия ден можеш да продължиш нормалния си ритъм на живот. Аз лично си бях взела болничен като през това време се бях отдала на приятни занимания и положителни мисли😀 Ако ще ти бъде по- спокойно си вземи отпуск по време на стимулациятя за да не ти си налага да обясняваш защо излизаш и т.н..А е важно да си спокойна през това време 😉 Желая ти късмет!!!
Re: Ин Витро при д-р Явор Владимиров - как протича?
« Отговор #6 -: Февруари 12, 2018, 22:02:58 pm »
Здравейте,
Много благодаря на всички за бързите отговори.
Първият ден от стимулацията мина - голямо чакане беше, особено следобед. От 14:00 до 16:30 стоях там. Сега вече знам - за назначения не с еходи по-рано от 15:00 ч. - няма смисъл, особено ако сама си поставяш инжекциите.
Наистина информацията беше много полезна.
Благодаря ви.
Re: Ин Витро при д-р Явор Владимиров - как протича?
« Отговор #7 -: Февруари 20, 2018, 19:31:31 pm »
Здравейте,

А след трансфер какъв режим препоръчва лекарят? Трябва ли да се лежи или се връщаме към нормалния ритъм на живот.
*
Re: Ин Витро при д-р Явор Владимиров - как протича?
« Отговор #8 -: Февруари 20, 2018, 21:54:19 pm »
ZaraA, стискам палци за успешна процедура :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:

След трансфера докторът препоръчва нормален живот. Аз дори след успешния трансфер имах фирмена вечеря и изобщо не се залежах :)



   La vita è bella
Re: Ин Витро при д-р Явор Владимиров - как протича?
« Отговор #9 -: Февруари 23, 2018, 14:44:10 pm »
Благодаря за информацията и подкрепата, благодаря за пожеланията. Дано всичко бъде наред!
Re: Ин Витро при д-р Явор Владимиров - как протича?
« Отговор #10 -: Април 04, 2018, 22:24:29 pm »
Здравейте, включвам се в темата с молба да споделите малко опит. Изчетох десетки мнения и съм много объркана. От януари съм пациент на д-р Владимиров. В скоро време трябва да започна стимулация и единствения шанс да имам бебе е ИКСИ. Имам намален яйчников резерв и според лекаря друг шанс няма. От темата разбрах как протича стимулацията и трасфера, но се притеснявам от това, че вече съм на 38 и това ще ми е първи опит в такава клиника, а според мои познати всеки първи или втори опит бил опознавателен. В смисъл правят го да видят как ще реагира тялото на стимулации трансфер и т.н. Тръгнах с надежда и вяра, че всичко ще се получи, но колкото повече чета по темата инвитро, толкова повече страх ме хваща. Знам, че всеки случай е индивидуален, но ако споделите опит и впечатления, ще бъда много благодарна!