0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Клостилбегит и Дуфастон
« -: Декември 13, 2017, 16:21:15 pm »
Здравейте ! Преди 4 години забременях със стимулация с Клостилбегит още на първият месец. Имах поликистоза от тинейджърка и когато репихме да си имаме бебче предизвиквахме цикъла с Дуфастон. От 5-9 ден пиех Клостилбегит,а по принцип пиех и Сиофор. Имам всички нужни изследвания направени преди това разбира се. Искам да си имам второ бебче и от 2 месеца опитваме. И двамата с годеника ми имаме деца,но искаме да имаме сега и наше бебче общо.Но 2 месеца безуспешно,макар и да приемам отново Клостилбегит,назначен от лекаря ми.Защото иначе не образувам фоликули. През тези два месеца правих тестове за овулация и засякох О на 17 ден,точно както когато забременях. Тогава забременях от един единствен опит на 18 ден. Но мисля,че не се и получи,защото мъжът ми се наложи да е командировка и пробвахме колкото можахме до към 15 ден. Реално няколко дни преди овулация и двата месеца. Надявам се декември да се отдадем на Heart EyesHeart Decoration
Та въпросът ми е ,тези от вас,които са били стимулирани с Клостилбегит на кой месец забременяхте. Моя близка забременя след 11 месеца. Първият път имах късмета да стане веднага,но сега не знам кога ще се получи. Забравих да спомена,че съм на 27г ,ако това има значение !Наложи се да сваля около 60кг за да ми се регулира цикъла. Всичко беше наред когато родих,идваше ми на 28 дни. Но след операция на крака ,може би предвид упойка,стрес се сдобих с неспукан фоликул и се наложи да пия два месеца Диане 35. Кистата се пукна и след 2 месеца решихме да правим бебе,но цикъл така и не се появи. Хормоните са в норма. Затова лекаря ми реши да действаме отново с Дуфастон и Клостилбегит. Единствено пролактина беше малко завишен,затова редом с Дуфастона сега приемам Бромокриптин и Сиофор.
Пуснах нова тема,защото в предните само се говори за това имат ли момичетата цветни снимки и т.н. При нас всичко е наред. Надявам се и резултата да е на лице скоро.
Поздрави !



*
Re: Клостилбегит и Дуфастон
« Отговор #1 -: Декември 13, 2017, 17:02:33 pm »
Здравей, надявам се, че цветната снимка и спермограмата са актуални.
За колко време свали 60кг, ако е много бързо е голям стрес за организма. Иначе може и просто да сте пропуснали О. Защо засичаш О с тестове, а не при лекар с ехограф?
По един фоликул ли правиш с Кломифена?
Мисля, че повече от 6 месеца не може да се пие Кломифен.
Иначе с личен опит не мога да помогна, само един месец съм пила и нямаше резултат.
Късмет!
Re: Клостилбегит и Дуфастон
« Отговор #2 -: Декември 13, 2017, 18:40:46 pm »
Ами килограмите са свалени преди да забременея 25кг и останалите след като родих постепенно,не са сваляни скоро. Но тази киста,или по-скоро задържан фоликул юни месец ми наруши цикъла.От Диането бях получила кръвоизлив.Въпреки,че трябваше да ги пия поне 3 месеца,но след първия прием кистата се беше спукала.Изчакахме малко и октомври започнахме с опитите. Първата ми бременност е благодарение на Клостилбегит.Два месеца го пих. Образувах по 2 фоликула,понякога по 3. Третия месец решихме с лекаря ми да не го пия,защото бившият ми мъж беше международен шофьор и го нямаше с месеци. Но пък именно третия месец,когато не пих Клостилбегит бебчето стана.И то от един единствен път,зашото беше се върнал за 2 дни.Тогава следих овулацията с тестове. Надявам се скоро отново да изпитам най-прекрасното чувство.



Re: Клостилбегит и Дуфастон
« Отговор #3 -: Декември 13, 2017, 19:44:52 pm »
Ще кажа само, че като се стимулира овулация с медикаменти е редно да се следиш и при лекар с ехограф и мъжа ти да е на лице... иначе е безмислено.. той теста хубаво е засякъл овулация ама реално дали е имала такава... Да и аз преди кодини забременях от първия прием на клостил... но сега се оказва че сме за инвитро...
Re: Клостилбегит и Дуфастон
« Отговор #4 -: Декември 13, 2017, 23:34:13 pm »
Бившият ми мъж пътуваше.Човека с когото съм в момента си е при мен . Този месец ще започнем фоликулометрия,защото иначе ми се струва безмислено само с тестове.
При нас няма проблем,отдаваме го на това,че двата месеца просто не успяхме да пробваме във фертилните дни,защото и двамата пътувахме,но това се случва много рядко,в годината няколко пъти. Иначе сме заедно постоянно ,и правим секс поне през ден. Този месец вече сме си вкъщи и ще започнем да следим на УЗ. Най-сигурно е така,да проследим как вървят нещата с овулацията. А Hristinchet0 при вас какъв е проблема ?
« Последна редакция: Декември 13, 2017, 23:38:09 pm от pretty_shineee »



*
Re: Клостилбегит и Дуфастон
« Отговор #5 -: Декември 14, 2017, 10:01:41 am »
Нали знаете, че на сперматозоидите им трябва време да узреят?Правенето на секс всеки ден не е толкова добър вариант.

Клостил се приема определено време, но мисля, не повече от 6 пъти т.е. 6 месеца.Много зле влияе на яйчниците и на матката.Той не е панацея.Това че веднъж е станало с него, не означава, че втори път пак ще стане, а и вие сте сменили мъжа, по една или друга причина и не се знае при него положението какво е.От къде знаете, че при вас всичко е наред?Имате направена цветна снимка и спермограма?Или това, че веднъж сте забременяла и той има едно дете ви дава такива надежди?
Та има много неизвестни.Пожелавам ви от сърце да се получи, но за мен много рано престъпвате към клостила, без реални изследвания, натоварвате яйчниците и матката с хормони който може да ви повлияят по много по-различен начин от преди години!
Успех!

Re: Клостилбегит и Дуфастон
« Отговор #6 -: Декември 14, 2017, 10:09:32 am »
pretty_shineee мъжки фактор... не съм го сменяла.. първото ми дете е от него. Ноо Маги е права... и с поред мен пристъпвате много рано към клостила... и с него трябва да се внимава...изтънява лигавицата на матката... и дори да има оплождане е възможно оплодената яйцеклетка да не се закрепи... затова трябва следене с ехограф... моя съвет е да отидете при репродуктивен специалист и да не се занимавате за момента с обикновен аг.
Re: Клостилбегит и Дуфастон
« Отговор #7 -: Декември 14, 2017, 15:13:55 pm »
Именно затова и приемам Дуфастон. Имаме спермограма и цветна снимка. Всичко е наред. Дано скоро имаме резултат.



*
Re: Клостилбегит и Дуфастон
« Отговор #8 -: Декември 14, 2017, 15:31:13 pm »
Прити, аз разбирам защо е дуфастона, но репродуктивните специалисти например не рискуват така и отлагат на следващ месец трансфер ако е изтънена лигавицата т.е. те не са сигурни дали дуфастона ще помогне и има ли смисъл от толкова хормони на един цикъл.Защото всичко което пиеш ти е хормони и не е никак елементарно приема на толкова хормонални препарати за един месец.Ако пробвате на естествен цикъл, да кажем до някъде е оправдан дуфастона, но в твоята комбинация ми идва малко в повече.Отделно приема на клостил.Ако нямате проблеми някакви, с овулацията или с дебелината на лигавицата, аз не бих се подложила на толкова хапчета.

Но това е твоя избор и напълно разбирам желанието ти да имаш, час по-скоро бебче.Дано успееш.Дръж ни в течение :)