0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Привет, момичета. От години не съм писала тук, но ето че пак опрях до момент, в който нямам доверие в лекар и се допитвам до форума...
Първо да уточня, че дълги години съм нямала никакви проблеми, всъщност, откакто родих преди 8 години. До преди 6 месеца.
Появи ми се странно течение, бяло, с парене. Докато успея да отида на гинеколог, течението го нямаше вече, остана само усещането за парене във влагалището. При прегледа се установи белезникава секреция, оскъдна, пуснахме микробиология (директна микроскопия) и проба, изпратена до друга лаборатория (за цитонамазка и микробиология на влагалищен секрет).
При бързата микробиология резултатът беше - умерено Трихомони, единични Кандида, диагноза Вагинит.
При другата микробиология (в друга лаборатория) на влагалищен секрет - липсва аеробен бактериален растеж, кандида спп - отрицателно.
Цитонамазка (взета 13 ден от цикъла, точно преди овулация) - ПАП2. Задоволителна проба. Бетезда терминология: клетъчни елементи от сквамозен и ендоцервикален епител/Суперфициални. Интермедиерни. Цилиндрични. Метапластични клетки/. Слуз. Еритроцити. Умерено левкоцити. Клетки в норма.
Назначено лечение - Макмирор - вагинално и орално, за съпруга ми също орален прием. Следващия цикъл, след това лечение - Полижинакс глобули + Фарматекс.

След всичко това, тъй като се бях параноясала с тези Трихомони (които незнайно защо бяха положителни) - посетих венеролог. При микроскопско изследване на влагалищен секрет не се видяха трихомони, флората беше перфектна, липсва кандида. По мое настояване аз и съпругът ми се изследвахме за Уреаплазма, Микоплазма, Хламидии, а съпругът ми и за Трихомони - пуснахме ДНК тест в Геника, всички резултати бяха отрицателни. До тук добре. Пауза без оплаквания 1 месец.

И един прекрасен ден...се събуждам с течение като вода. Течеше от мен, сякаш съм се напишкала, наложи се да слагам ежедневна превръзка (нетипично за мен) Реших, че е от наближаващата ми овулация, но след 2 дни стана жълто и кремообразно. Сутрин като ставах, се изливаше от мен... Запазих си час при гинеколога ми (досега бях ходила при друг, тъй като не си бях в Пловдив), запознах го със ситуацията.
При прегледа - ехографията не показа нищо нетипично, освен мъничка миома и предстояща овулация. Нямаше зачервявания или отоци във влагалището. При палпация обаче извиках от болка, толкова силно ме заболя, прилоша ми...Каза - Цервицит. Възпаление на шийката. Пуснахме микробиология на влагалищен секрет - "не се изолират микроорганизми". Назначен АБ - левокса, за мен и партньора ми. Течението намаля, но го имаше отново. Следващия месец отново на преглед - този път лек дискомфорт усещах при мануалния преглед, лекарят каза, че външно няма секреция, но навътре се вижда, идва от шийката. Взе секрет от там, цервикален. Микробиологията показа отново, че не се изолира нищо. Назначи ми - Аугментин за 7 дни, Макмирор вагинално и последващо лечение - Гинофлор (лактобацили + естриол).
Направих всичко до Гинофлора - дойде ми цикъла след Макмирор, сега се изчистих, и май захвана овулацията ми...Но виждам - защото умишлено слагам ежедневна превръзка - че има на моменти жълта секреция. Примесена е в момента с цервикална слуз, типична за овулацията ми, но я виждам.
Не знам какво да правя. дали да се наблюдавам още ден-два и тогава да мисля за поредния преглед? Тези АБ ми разказаха играта, от дете не съм пила, а сега страдам от всичките им странични ефекти. Обринах се от Аугментина, имам сърбежи по тялото още, добре че намаляват...Вероятно флората ми долу е загинала, сухо, раздразнено и дискомфортно ми е. За секс и дума да не става - опитахме, но...боли и драска. Не знам дали да сменям лекаря, да търся проблема другаде, защо този цервицит е толкова упорит? Защо има чиста микробиология? Започнах да мисля за ХПВ вируси, за конизации, за трихомони, за нещо скрито, което не може да хване и прави поразии, а аз безмислено се тровя с лекарства...

Ще съм благодарна от сърце на всеки, който е намерил време да ме изчете. Ще съм признателна на всяко споделено мнение или съвет.
Re: Имам нужда от съвет - упорит цервицит или нещо друго?
« Отговор #1 -: Ноември 30, 2017, 16:02:28 pm »
Здраве Стеф.Аз съм с конизация .Преди да стигна до нея минах през сумати гинеколози,микробиология,ПАП тестове и всичките с различни резултати.Поставяли са ми диагноза цервицит,пила съм АБ,ниакъв ефект.Накрая сама си поисках биопсия.Това което бих те посъветвала е да пуснеш тест за ЧПВ,направи колоскопия.Вместо биопсия в клиника Надежда в София има апарат ЛуВива,който може да ти спести такава.
Re: Имам нужда от съвет - упорит цервицит или нещо друго?
« Отговор #2 -: Ноември 30, 2017, 16:23:18 pm »
Абсолютно съм съгласна с Бебешок... направи си тест за ЧПВ най- вероятно това ще излезе...и при мен след второто раждане преди 3г. започнаха тези течения, пих какво ли не, АБ, Кориолус и т.н. и преди 20 дни конизация и абразио на цервикалния канал... резултата от хистологията е плосък папилом и цервицит ....утре съм на контрола да видим какво ще каже, но се надявам тези течения да спрат най-накрая...
*
Re: Имам нужда от съвет - упорит цервицит или нещо друго?
« Отговор #3 -: Ноември 30, 2017, 23:18:44 pm »
Mомичета, безкрайно съм ви благодарна, че се включихте!
Ще процедирам така, както ме съветвате. Ако се появя в кабинета на гинеколога ми за 3ти пореден месец, смятам, че и той сам ще ме насочи към това да огледа шийката добре (преди мнооого години имах раничка и точно той ми я видя и лекува, значи трябва да прави колпоскопия).

При вас имаше ли някакви оплаквания, за да се стигне до всичко това?
Цитонамазка има ли смисъл да пускам?
Re: Имам нужда от съвет - упорит цервицит или нещо друго?
« Отговор #4 -: Декември 01, 2017, 08:22:24 am »
Пусни само ако ти е много стара,аз пускам на 6м.,но след като си изпратих.
При мен всичко тръгна от един профилактичен преглед,единствените ми оплаквания бяха бяло течение,но не беше кой знае колко обилно.Тогава ми откриха миомен възел и ми казаха,че може да имам цервицит. Пуснах ЧПВ(16 и 18 са положителни),ПАП теста ми беше 3А,пих антибиотици,следващия ПАП тест беше 2А,премахнаха възела лапароскопски и след това се започна с различните резултати от ПАП тестовете,биопсия и се стигна до конизация