0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Имаме ли някаква надежда
« -: Октомври 18, 2017, 17:10:19 pm »
Здравеите и от мен.Много ви моля,кажете ми какви са резултатите на съпругът ми от "Спермограмата" Ние сме от провинция  и нямаме специалист-уролог.Посещаваме уролог,но той не ни дава точно обяснение какъв точно е проблемът ни..просто ни казва "Нещата са много зле" в направената спермограма не пише брой на добре подвижните,слабо подвижни и неподвижни сперматозоиди.. МНОГО ВИ МОЛЯ..обяснете ни колко са зле нещата..не сме срещали по форумите такива случаи..най-много сме притеснени,заради това,че не е написан никакъв брой на сперматозоиди..какво означава това..имаме ли надежда в нашият случай...
ВЪЗРАСТ -25 ГОД. ВЪЗДЪРЖАНИЕ-5 ДНИ.
ОБЕМ НА ЕЯКУЛАТА-3,5 МЛ. ВРЕМЕ НА ВТЕЧНЯВАНЕ-30 МИН. PH-СПЕРМОГРАМА-8 ВИСКОЗИТЕТ-НОРМАЛЕН
БРОЙ НА СПЕРМАТОЗОИДИТЕ- 1-2 НА ПОЛЕ млн./мл 40-120 млн/мл. ДОБРЕ ПОДВИЖНИ- *%
СЛАБО ПОДВИЖНИ- *% НЕПОДВИЖНИ- *% ДРУГИ КЛЕТКИ В ЕЯКУЛАТА- 7-8 ЛЕВ,ЕП.КЛ. И БАКТЕРИИ
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Имаме ли някаква надежда
« Отговор #1 -: Октомври 18, 2017, 17:49:10 pm »
Здравей, Рая!

Първо ще трябва да се направи спермограма в репродуктивен център. Вероятно ще се наложи да пътува до някой град, който е близо до него. Списък с репродуктивните центрове можеш да намериш на нашия сайт.

След това, в зависимост от показателите, ще трябва да се прецени какви допълнителни изследвания да направи, за да се разбере каква е причината за влошената сперматогенеза.

От една спермограма не може да се каже дали има шанс или не, тъй като спермограмата е само лабораторно изследване за оценка на сперматозоидите. Щом има сперматозоиди, макар и малко, ще трябва да се борим да има шанс за собствено дете, но понякога това не е възможно, напр. ако има генетични проблеми. За щастие, те са много редки и в повечето случаи можем да предложим асистирана репродуктия, т.е. ин витро оплождане, и на мъже с много малък брой сперматозоиди. Преди това можем да се опитаме да подобрим сперматогенезата с лекарства, диета, хранителни добавки или оперативно, в зависимост от причините за лошите показатели.

Поздрави! :)


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
Re: Имаме ли някаква надежда
« Отговор #2 -: Октомври 26, 2017, 11:27:37 am »
Здравей Рая
Не се отчайвай ще се оправят нещата. Ние от 6 години ходим по мъките и още нищо няма. Все попадаме на лекари боклуци и то в чужбина. По точно в Амстердам. Много ме е яд 5 години загубихме там. И ние с мъжки фактор с тежка олигоастенотератозооспермия. Имаме 4 стимулации и 10 трансфера. Един спонтанен аборт на втората седмица и после последваха две бременности с кухо яйце. А аз съм на 23 години представяш ли си. Проблема е в мъжа ми и той много се е отчаял, но напред и това е. Ще правим скоро СДИ тест сигурно там е проблема. Твоя най вероятно има варикоцеле или азоспермия. Но имате шанс за дете. Моя познава един който няма нито един жив сперматозоид а имат вече две дец, но чрез инвитро. Не се шашкай просто трябва да се попадне на кадърен лекар. Пиши да видим какво става
Re: Имаме ли някаква надежда
« Отговор #3 -: Декември 01, 2017, 20:46:46 pm »
Благодаря ти за упрокоението.Ние проведохме 3 месечно лекуване с Profertil по 2 таблетки на ден,днес се прибрахме в България,за да видим резултата,все още не бяхме при лекарят,но пуснахме отново спермограма и резултатът (Поне по това,което аз разбрах) е по-зле от предишния..Пожелавам ви успех!Ние явно те първа започваме с мъките..
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Имаме ли някаква надежда
« Отговор #4 -: Декември 01, 2017, 21:34:46 pm »
Рая, аз отново ще кажа, че първо трябва да се направи спермограма в репродуктивен център, а не в клинична лаборартория. Второ, трябва да се срещнете с лекар, специалист по репродуктивно здраве на мъжа, за да се снеме анамнеза, да се проведат изследвавния с цел да се установи каква е причината за влошената сперматогенеза и чак тогава да се провежда лечение. Приемът на профертил реално не е лечение, първо защото не знаете какво да лекувате и второ, това е хранителна добавка. Тя помага само при леки отклонения от параметрите. За сериозните проблеми се изисква сериозен подход и истинско лечение.

Поздрави! :)


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
Re: Имаме ли някаква надежда
« Отговор #5 -: Декември 01, 2017, 23:28:18 pm »
Разбира се,обърнах внимание на всичко написано..след 2 седмици имаме записан час при андролог в Германия..там ще ни направят всички изследвания отново и на двамата и следователно ще си продължим там..защото тук нямаме възможност да пътуваме постоянно,пък и се установихме там.Това изследване го направихме,за да видим имаше ли някакъв ефект от лекарствата до тук.Благодаря,че се отзовавате толкова бързо.  :oops: