0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
киста след инвитро
« -: Октомври 10, 2017, 18:13:15 pm »
Здравейте!Преди 2седмици правих пункция на яйчници.Нямаше трансфер,но след 4дни се появиха кисти.Размерите са около 30-35мм в дясно и 28 в ляво.Казаха ми че с цикъла ще се пукнат или ще се смалят.Днес ми дойде цикъла.Нищо не съм усетила да се пука.Предполагам още си стоят.Според вас дали се махат още с идването на цикъла или се изчаква докато ти свърши.Моля някой който е имал кисти даже и да не е след инвитро да разкаже как стоят нещата.И трябвя ли да се притеснявам за нещо
Re: киста след инвитро
« Отговор #1 -: Октомври 10, 2017, 18:43:52 pm »
Здравей,satem
След пункцията самите фоликули се пълнят отново с течност и се получават кисти...Аз съм правила пункция без трансфер и всичко се изчисти с цикъла. То даже и да има трансфер пак се получават. Самото пукане не се усеща, може цикълът да е по-болезнен, но би трябвало да се махнат. Не мисля, че трябва да се притесняваш. Моят лекар следеше винаги на 20-ти ден за останали кисти преди следваща стимулация, ако искаш иди да те видят на ехограф.
*
Re: киста след инвитро
« Отговор #2 -: Октомври 10, 2017, 21:31:42 pm »
Гледана съм на ехограф преди цикъла и днес като ми дойде.Тези мм са от днес.Преди 5дни бяха малко по големи с 0,5/0,8см там някъде.Единствено бяха малко се смалили.Това което ме притеснява е дали трябваше днес да ги няма при идването или до края на цикъла има шанс да изчезнат.Това не ми стана ясно.Притеснявам се че може и след като ми свърши да си стоят.Възможно ли е?
*
Re: киста след инвитро
« Отговор #3 -: Октомври 12, 2017, 11:35:27 am »
Сатем, би трябвало с цикъла да се изчистят, но не винаги се получава.Много лекари изписват противозачатъчни след това ако има още кисти, за да се спукат до следващ цикъл.Ако са много големи обаче се пристъпва към оперативното им премахване.Дано при теб се изчистят с цикъла.

*
Re: киста след инвитро
« Отговор #4 -: Октомври 12, 2017, 17:06:36 pm »
По принцип явно е имало и още една голяма киста.На 4-ти ден след пункцията имах силни болки ниско долу и към кръста.След ехограф ми казаха че имало две кисти и явно е имало трета която се е пукнала,защото се виждаше и течност.Казаха ми да си полежавам повече и да не вдигам тежко.Изписаха ми 10дни прогестерон вагинално.И на 29ти ден ми дойде цикъла.Започна много обилно ,но следобеда на ехограф се видяха пак кистите.В дясно беше 28мм,а в ляво 28-18мм.Има ли шанс след цикъла да ги няма или щом първия ден са били там и в края ще са.Днес ми е трети ден като кървенето е вече много оскъдно.Дали кистите се "хранят "с кръв и са наядрели.Притеснявам се защото работя тежка физическа работа,вдигам тежко и незнам до кога ще я карам така.В момента съм болнични.
*
Re: киста след инвитро
« Отговор #5 -: Октомври 18, 2017, 16:24:32 pm »
Здравейте отново!Днес бях на преглед.Казаха ми че нямало кисти вече,а само че яйчниците били още малко уголемени,но щели да си спаднат до 20дни.Забравих обаче да попитам дали има вероятност пак да се появят или те са били заради пункцията.Ако някой знае,нека пише.