0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тубарни проблеми
« Отговор #20 -: Януари 20, 2018, 19:49:25 pm »
И при мен не изтичаше контраст, само зацапване имах. За пробиотик не мога да помогна.

*
Re: Тубарни проблеми
« Отговор #21 -: Януари 20, 2018, 20:35:34 pm »
Имам 2 цветни снимки. Не ми е изтичал контраст. Първия път имах зацапване около 10 дена, силни болки в корема и разтройство. Втория път всичко мина със зацапване 1-2 дена.
За пробиотика е най- добре да споделиш с лекаря си, но не мисля, че би било чак такъв проблем.
Re: Тубарни проблеми
« Отговор #22 -: Януари 21, 2018, 01:20:35 am »
Благодаря за отговорите. Минаха 24 часа от снимката и тогава го сложих пробиотик Белиема- има само лактобацили и млечна киселина, изобщо не съобразих, че може да е евентуален проблем. Дано всичко е ок. Аз все в най-неподходящите моменти си слагам пробиотик, предния път - точно в деня на О и май не се отрязява ок това подкисляване на живота на сперматозоидите.
Re: Тубарни проблеми
« Отговор #23 -: Февруари 08, 2018, 14:26:20 pm »
Здравейте, момичета
Искам да попитам за вашето мнение. Преди няколко дни ми направиха хистеросалпингография и се установи, че дясната маточна тръба не пропуска контрастна материя дори при контрастиране с повишено налягане. Лявата маточна тръба е с неправилен, силно нагънат ход разположен в близост до левия маточен рог,пропуска контрастна материя. Заключението е обтурацио тубе декстра. Изразени перитубарни адхезии вляво. Като отидох при лекаря си, той ми каза, че вариантите да забременея са или чрез инсеминация или инвитро. Не ми каза за лапароскопия. Според вас трябва ли да направя. Има ли вероятност да съм направила спазъм по-време на прегледа, тъй като изпитах остра болка за няколко минути.
*
Re: Тубарни проблеми
« Отговор #24 -: Февруари 08, 2018, 14:35:36 pm »
Според мен лично, е хубаво да се направи лапароскопия.Едно за да се прекъсне още в началото запушената тръба, второ за да се провери допълнително пропускащата и ако трябва да се прекъсне и тя или да се остави.Аз съм с една тръба с множество сраствания и една която пропуска.Тази съссрастванията я прекъснахме и при лапароскопията се погледна и втората и се прецени, че тя е хубава и може да се забременее с нея.Така и стана.

Re: Тубарни проблеми
« Отговор #25 -: Февруари 08, 2018, 14:52:18 pm »
Благодаря ти много за съвета.
Re: Тубарни проблеми
« Отговор #26 -: Февруари 23, 2018, 15:23:18 pm »
Здравейте,

Започнах тази тема преди време - едновременно уплашена и изумена от резултата от цветната снимка. Дълго време се бунтувах вътрешно срещу това, което показа и се успокоявах, че поне едната тръба пропуска и може би има шанс... Един, втори, трети месец, но все нищо не се получаваше. Направих консултация в друга клиника, с друг лекар. След внимателно разглеждане на цялата купчина с изследвания лекарят ми каза, че запушената тръба е вероятно такава в резултат на сраствания, получени от операцията от апендицит. Нормално било след време тези сратвания да се пренесат и върху здравата тръба, която въпреки че пропуска, може да се окаже с увредени власинки. В следствие на това ми посочи два варианта - първият - да ми направят лапароскопия, за да се установи точното състочние на пропускливата тръба, второ - да се престъпи към ин витро. Общо взето прецених, че диагностична лапароскопия само ще отложи във времето ин витрото. Въпреки това изчаках няколко месеца с процедурата по ин витро.
Днес съм в нейния край и скоро ми предстои пункция. Не съжалявам за решението си - ако преди време са пробвали да "продухат" тръбите, днес вече има други методи, по-сигурни, които ни позволяват да увеличим шанса си за забременяване. Медецината напредна и не виждам причина да не се възползваме максимално от този факт.
Може би ще ме упрекнете, че съм действала прибързано, но си дадох сметка, че времето върви - месец след месец, а надеждата лека-полека умира. Затова и се реших на ин витро процедурата - нямах време за прилагане на диагностична лапароскопия.
Дълго време се борих със собствените си емоции - преминах през отчаянието, озлоблението, омразата към себе си, самосъжалението... Чувствах се различна, неспособна, осакатена, наказана, различна... Когато отидох в клиниката, за да започна стимулацията разбрах обаче, че не съм различна - аз бях една от многото жени, сблъскали се с този проблем. Всяка една от тях ежедневно се бореше със собствените си страхове, но търсеше надежда и вярваше, че този път ще се получи. И докато на мен това ми беше първи опит, някои от тях минаваха през процедурата за пореден път. Днес в моите очи тези жени са безценни, защото са понесли върху себе си емоционалната и физическа болка, но не са се отказали.
Затова, мили момичета, моят съвет е да действате - независимо дали ще се решите на лапароскопия или ще преминете през ин витро процедура, защото има един фактор - ВРЕМЕ - с който не можем да се преборим. Действайте и бъдете смели. Вярвайте, че ще успеете, а ако не успеете, поне ще знаете, че сте пробвали. И не се оставяйте в плен на разочарованието, страха и тъгата, а гледайте с оптимизъм напред.
« Последна редакция: Февруари 23, 2018, 15:28:58 pm от ZaraA »
*
Re: Тубарни проблеми
« Отговор #27 -: Февруари 23, 2018, 15:50:02 pm »
Зара, всеки сам решава как да действа.Аз съм с една тръба.Открихме на цветна снимка, че едната не пропуска.Исках, настоявах за лапароскопия, защото само тя може да покаже от какво е непропускането и дали ще попречи на бъдещо забременяване ин витро или естествено.Как се е разбрало, че е от апандецит при теб не знам, аз също съм оперирана от апандесит, но срастванията ми са в следствие на възпаление и нямат общо с апандесита.Напротив, тръбата е далеч от операцията и не е засегната.Доволна успях да продължа след операцията и да направим няколко инсета и няколко ин витра на ЕЦ.Забременях спонтанно от другата тръба, която по време на лапарото провериха и се оказа, че е здрава и всичко с нея е наред.
Емоционална подкрепа и сила винаги съм срещала тук при тези момичета.Тук във форума на Зачатие за мен е място на което мога да споделя, да ми дадат съвет, да ме побутнат, а дори и да ме нахокат понякога.Човек има нужда от много, много различни видове подкрепа!

Ако прочетеш историите ще видиш през какво минава всяка една от нас, какво ни чака.Няма отказали се, о не, това пред нас не е вариант!

Успех и дано това ин витро е успешно!

ПП. Не съм искала да съм зла или нагла, просто казвам какъв е бил реда при мен, както и при много други момичета!Искрено ти пожелавам успех и дано тази процедура е успешната ти!
« Последна редакция: Февруари 23, 2018, 15:52:43 pm от magi_st »

Re: Тубарни проблеми
« Отговор #28 -: Март 01, 2018, 12:52:34 pm »
Здравейте, имам опасения, че имам тазова възпалителна болест. Ясно е че моят гинеколог няма да може да ми помогне и трябва да се обърна към специалист. Моят въпрос е докато чакам часа си при специалист, какви изследваниия бих могла да направя? Правила съм хламидия/микоплазма/уреаплазма pcr и хламидия IgG и IgA, които са отрицателни. Би ли могъл да се хване патоген ако той отдавна е преминал към останалите органи? Има ли други кръвни изследвания, които могат да хващат стара инфекция?  Много ще съм благодарна ако някой може да ми отговори!
Re: Тубарни проблеми
« Отговор #29 -: Март 02, 2018, 09:56:49 am »
Добре, а не може ли да се повтори след 2-3 месеца цветната снимка( особено ако е имало съмнение за спазъм) , преди да се направи лапаро?
Re: Тубарни проблеми
« Отговор #30 -: Март 04, 2018, 13:16:47 pm »
Никой ли не знае, след колко време може да се повтори цветна снимка ?
*
Re: Тубарни проблеми
« Отговор #31 -: Март 04, 2018, 13:24:01 pm »
Защо искаш да я повтаряш? Аз лично бих направила директно лапарото. По- точно е, може да се действа директно, а и за 2-3 дена вече всичко все едно си нямал операция. При повтарянето на ЦС няма гаранция, че няма да има пак спазъм.
Аз имам две през 5 месеца.
« Последна редакция: Март 04, 2018, 13:26:20 pm от Pav-la »
Re: Тубарни проблеми
« Отговор #32 -: Март 04, 2018, 14:44:18 pm »
Благодаря ти, че отговори. Ако съм с упойка този път, може и да се избегне спазъм. Беше много болезнена при мен ЦС и имам запушване на едно определено място и др изказа съмнение, че е точно спазъм. Все пак бих искала да повторя, преди да се подложа на операция. За това питах. Друг е въпроса, че моя др ме съветва направо инвитро, а аз ако съм с една запушена тръба без да знам каква е причината за това, не искам да правя.
*
Re: Тубарни проблеми
« Отговор #33 -: Март 04, 2018, 15:02:57 pm »
Не мисля, че упойката на 100% избягва риска от спазъм, защото при нея няма мускулен релаксант.
Ако пак има проблем на ЦС ще има така или иначе лапаро (при него има релаксант). Спестяваш си пари и притеснения. Само една тръба ли беше с проблем? Другата как е? Ако си имаш О от работещата страна не може ли да се дебне О от там и да се направи инсеминация, примерно?
Пожелавам ти късмет каквото и да решиш!
Re: Тубарни проблеми
« Отговор #34 -: Март 04, 2018, 15:43:10 pm »
Ами надявам се, да е било от болката. Не знам, длъжна съм да опитам. Другата тръба е супер, но нямам само този проблем- с ПКЯ съм, малко кофти спермограма и др хормонални проблеми. Да видим до къде ще я откараме. Не очаквах да е толкова трудно. Благодаря!