0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте, дами!

От много години Ви чета и съм страшно благодарна, че Ви има, защото благодарение на Вашите теми и мнения, се информирам за неща, които вълнуват пряко и мен! :)

Моля да бъда извинена ако вече има съществуваща (активна) такава тема.

Направих си цитонамазка + влагалищен секрет и искам да Ви споделя резултата си, тъй като ще мога да говоря с моя гинеколг чак в понеделник, а искам да разбера дали има нещо обезпокоително.

Микробиология :   
Вид материал : Влагалищен секрет
Микроскопски препарат:
НА ПРЕПАРАТ ПО ГРАМ СЕ ВИДЯХА: ЕПИТЕЛНИ КЛЕТКИ, ЕДИНИЧНИ ЛЕВКОЦИТИ, ЕДИНИЧНИ БАКТЕРИИ.

1. ЛИПСВА АЕРОБЕН БАКТЕРИАЛЕН РАСТЕЖ
2. CANDIDA SPP /-/ OTР.

Име на теста(изследване)   Цитонамазка от женски полови органи   
Резултат: КЛЕТЪЧНИ ЕЛЕМЕНТИ ОТ СКВАМОЗЕН И ЕНДОЦЕРВИКАЛЕН ЕПИТЕЛ /ПРЕДИМНО ИНТЕРМЕДИЕРНИ. ПАРАБАЗАЛНИ КЛЕТКИ/. ОБИЛНО ЛЕВКОЦИТИ.

АДЕКВАТНОСТ НА ЦИТОНАМАЗКАТА : Задоволителна
ГРУПА ПО ПАПАНИКОЛАУ: II А Клетки в норма

Това, което ме притеснява е наличието на единични бактерии в микробиологията (какви са тези единични бактерии - за лактобацилите ли става въпрос или за нещо друго, защото не е уточнено)?

И другото, което ме притеснява е обилно левкоцити в цитонамазката.

За уточнение: Цитонамазката ми беше взета непосредствено преди месечния цикъл и след прием на антибиотици, защото имах възпаление на едната сливица.

Стана малко дълго, но исках да съм максимално изчерпателна, за да Ви улесня и получа адекватен на питането отговор.

Предварително благодаря! :)
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Резултати от Цитонамазка и Микробиология
« Отговор #1 -: Август 11, 2017, 14:43:19 pm »
аз си мисля, че може и пробата да е била замърсена. не бих се притеснявала от "единични бактерии".
резултатът от цитонамазката е добър.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Резултати от Цитонамазка и Микробиология
« Отговор #2 -: Август 11, 2017, 21:05:04 pm »
Не е замърсена цитонамазката, тези бактерии са в следствие приема на антибиотика, то е предизвикал евентуална инфекция -едно е антибиотик за гърло друго за вагинална инфекция. Нее замърсена пробата, повторете я след като свършите лечението.
Re: Резултати от Цитонамазка и Микробиология
« Отговор #3 -: Август 12, 2017, 10:46:53 am »
Нищо притеснително няма и в двата резултата... цитонамазка е добре да се прави веднага след цикъл, а не преди него....от там и резултатита е такъв... :)
Re: Резултати от Цитонамазка и Микробиология
« Отговор #4 -: Август 12, 2017, 19:36:12 pm »
Привет!
Благодаря Ви за отговорите.

jam , силно се надявам тези "единични бактерии" да се следствие от замърсена проба на вагинален секрет или нещо, което наистина не е обезпокоително. :)

f_32 , в случая тези "единични бактерии" са открити в пробата от вагиналния секрет, а не в тази от цитонамазката (за пробата от цитонамазката пише, че е задоволителна) и за това jam предположи, че пробата от вагиналния секрет може да е замърсена. А иначе с антибиотика за гърло приключих курса на лечение два дни преди да ми вземат цитонамазка и вагинален секрет.

Алекс 77 , силно се надявам, че всичко е наред. Само не разбрах дали трябва отново да повторя изследванията след като ми свърши мц-то. То дойде два дни след като ми взеха пробите? :)
*
Re: Резултати от Цитонамазка и Микробиология
« Отговор #5 -: Август 13, 2017, 13:30:03 pm »
Нее ли по добре да се повтори изследването след като се приключи лечение с антибиотик.
Re: Резултати от Цитонамазка и Микробиология
« Отговор #6 -: Август 13, 2017, 23:29:40 pm »
Повтори го, не пречи, но според мен по-добре не този цикъл, а следващият...епитела има нужда от възстановяване поне месец след като е взета цитонамазка... :)
Re: Резултати от Цитонамазка и Микробиология
« Отговор #7 -: Септември 21, 2017, 15:39:45 pm »
Здравейте момичета!

Благодаря още веднъж за отговорите!

Включвам се, за да напиша какво се случи с мен.

След като ми свърши цикъла, реших да повторя цитонамазката, но този път реших да напрая течна + HPV на високорисковите групи и резултата е следния:

PAP IIB/CIN 1

Т.е. имам ниcкостепенна плоскоепителна лезия (LSIL) съдържаща HPV/лека дисплазия/CIN 1, като HPV-то ми е от високорисовите типове - HPV 58.

Отделно си направих ДНК тест на повечето венерически заболявания и положителни излязоха Ureaplasma urealyticum и Gardnerella vaginalis (Бактериална вагиноза).

Чух се с гинеколога си (който не съм сменяла откакто се помня) и в понеделник ще ми изпише система от лекарства, които трябва да приемам, за да се излекувам. Успокои ме, че всичко е в много ранен стадий и ще го преборим.

Въпросът е дали при този резултат да настоявам задължително за Колпоскопия (ако тя не го предложи сама)?

И по-важното, за което пиша всичко това:

Момичета, жени, дами, задължително си правете, заедно с Цитонамазката и тест за ЧПВ , защото от личен опит ви казвам, че нормалната циотнамазка не е достатъчна - не пропускам година без и винаги излиза ПАП2 А.- Клетки в норма, и като излиза този резултат човек се успокоява, че всичко му е наред, а не е точно така!

Добре, че съм моногамна, че сега това ми позволява да доложа кога съм се заразила.

Стискайте палци всичко да е наред! Благодаря предварително на всички, които ще прочетат това.

Желая ви здраве! :)
Re: Резултати от Цитонамазка и Микробиология
« Отговор #8 -: Септември 21, 2017, 17:35:53 pm »
Blues,аз съм с HPV 16и 18,имам n цитонамаски,колпоскопии,микробиологии,използвала съм всичко на паза  и накрая стигнах до конизация.
Та от опита ми сам по-себеси HPV теста не ми носи никаква информация.95 %от полово активните хора са носители,но на една малка част се активира и те разбират именно като се активира,кога и от кой си го хванал,не е ясно,лечение няма.Единственото,което може да се направи е да си държиш имунната система висока,за да не се активизира.Повечето доктори преписват Изопринозин.При мен всичко беше добре докато го пиех,когато го спрях хванах всички възможни настинки,цистит,гъбички и тн..Това което ми помогна да се измъкна от затворения кръг беше една тежка детоксикация Коло Вада и Кориолус МРЛ в 2 курса по 3м.От тогава са минали 3 год. и всичко е ОК,като детоксикацията продължавам да я правя и до ден днешен 1-2пъти в годината.
Иначе,да,преглед с ПАП тест и микробиология не трябва да се пропуска.
На въпроса ти за колпоскопията пойскаи си,можеш и да се подложиш на апарата Лувива има го в кл.Надежда
Re: Резултати от Цитонамазка и Микробиология
« Отговор #9 -: Септември 21, 2017, 18:22:51 pm »
Здравей, bebeshok0326

Благодаря, че се отзова!

От високорисковите ми откриха само ЧПВ тип 58, другите, Слава Богу, са отрицателни. Надявам се, че съм го хванала навреме (съдейки по течната цитонамазка, която пуснах успоредно - ПАП 2Б с лека дисплазия), и няма да стигна до конизация и последващи по-сериозни интервенции.

Знам, че няма как да сме на 100% сигурни, кога и от кого сме го хванали, но апелирам към девойките и жените да се изследват за ЧПВ (особено за високорисковите групи), за да вземат мерки навреме, ако има такива.

Аз направих грешката само веднъж да изследвам вируса преди 9-10 години, тогава всички щамове бяха отрицателни и с оглед на хубавите ми резултати от цитонамазки пред годините (ПАП2 А - клетки в норма), не го изследвах повече. До сега. Но сега го изследвах по свое усмотрение, а не защото имам някакви симптоми. Не знам какво имаш предвид под "на една малка част от хората се активира и те разбират именно като се активира?" Моля поясни като по-запозната?

И още нещо искам да те попитам - когато ти откриха щамовете, цитонамазката коя група и с какви показатели беше?

Това че няма начин да се изчистиш напълно, за първи път го чувам, смисъл знам, че е трудно, че няма лекарства и всичко е до имунна система и имуностимулатори, които да я държат, но си мислех, че може и да се разкара, даже бях чела, че ако успееш да убиещ щама, който носиш, не може да се заразиш повече с него??!

Моля те, обясни ми, защото малко се притесних. На 28 години съм, нямам раждания, нито аборти, Слава Богу, но като всяка нормална жена и аз искам деца един ден.

Благодаря предварително! :)
Re: Резултати от Цитонамазка и Микробиология
« Отговор #10 -: Септември 21, 2017, 18:26:14 pm »
И аз мисля, че е редно да си направиш колпоскопия... хванато навреме е много по-добре, ако не вярваш на лекаря си препоръчвам да се консултираш с онкогинеколог...
Бебешок, относно HPV теста единствената информация, която носи е дали от високо рисковите щамове, защото са над 100 щама... примерно твоите щамове са свързани с кондиломи, някой е имал и дори и да ги е лекувал той вируса си остава и се предава...
Ние и двамата с мъжа ми пихме 4 м. Кориолус и другия месец като отида се надявам да ми е ОК цитонамазката и HPV изследването...
Re: Резултати от Цитонамазка и Микробиология
« Отговор #11 -: Септември 21, 2017, 18:41:21 pm »
Здравей Алекс 77,

да и аз мисля да я помоля да ми направи колпоскопия (даже има такъв апарат в кабинета си) и принципно цял живот си ходя само при нея и съм много доволна. В понеделник имам час. По телефона ми звучеше много спокойна. Дано!

Относно щамовете на bebeshok0326 - 16 и 18 ги водят едни от най-опасните от високорисковите групи, тези на кодиломите са 6 и 11.
Re: Резултати от Цитонамазка и Микробиология
« Отговор #12 -: Септември 21, 2017, 20:26:26 pm »
16 и 18 са свързани с рака на шийката.При мен всичко се хвана случайно.Ходя си всяка година на преглед,на едната ПАП теста беше 1гр,микробиологията беше чиста,на следващата година бях с миомен възел 4,5см,ПАП теста беше 3А,направих HPV теста и излезнаха въпросните резултати,проведох лечение и пак ПАП тест с 2А ,след което премахнах възела.На своя глава в следващите 8 м си правех ПАП тестове всеки месец ,повечето при различни доктори,редуваха се 2А 3а,всеки доктор се кълнеше че вярва на хората,който гледат пробата.Имах и 2 колпоскопии с различни резултати.Накрая отидох при един онколог-гинеколог и сама си пойсках биопсия,която беше лоша CIN 2-3.Месец по-късно ми беше конизацията.
Относно" активирането" ми е обяснено ,че си носител цял живот и когато падне имунната система започват проблемите.Т.е може да си носител и да не развиеш нито един симптом,а за това много хора не знаят,че са носители.
Мойте ПАП тестове след конизацията бяха всеки месец,после на 3м.,сега ги правя на 6м.Всички бяха1 гр- 2А с изключение на 1 с 2Б и тогава се подложих на апарата Лувива .
Опитай се да не се шашкаш както и ти каза всичко на време е лечимо.На мен ми трябваха години,за да превъзмогна всичко това психически.Бях на 25 когато започна всичко
Re: Резултати от Цитонамазка и Микробиология
« Отговор #13 -: Ноември 21, 2017, 14:57:43 pm »
Момичета,какво ще кажете за тези резултати
Re: Резултати от Цитонамазка и Микробиология
« Отговор #14 -: Януари 30, 2018, 18:45:34 pm »
Здравейте,
днес се регистрирах и се надявам да пиша на правилното място...
Лутам се и аз в опитите си да разбера какво ми е  :?
Имах бяло течение, типичното при гъбички (бяло, на парцали като пресечено мляко)..., но без съпровождащи сърбежи, зачервявания... Посетих гинеколожката ми, която ми каза, че ми няма нищо, в този ден течението беше намаляло, аз настоях за проба на вагинален секрет.
Днес отидох да си я взема, сестрата ми я даде и ми каза, че ми няма нищо, аз се зарадвах и не разгледах резултата.
Прибирайки се, виждам че пише диагноза Colpitis ac., проверих, че значи - остър колпит ..., в същото време е записано и: "не се изолират патогенни бактерии и гъбички", аз имам все още и течение, и дискомфорт, и болки в корема, какво да правя?
Благодаря Ви предварително да помоща!
Re: Резултати от Цитонамазка и Микробиология
« Отговор #15 -: Януари 31, 2018, 09:49:13 am »
Здравей Лулче.Къде си правила микробиологията?Моят съвет е да я повториш на друго място,като пуснеш и ПАП тест.За мен всякакво течение,още повече на парцали няма как да е нормално.
Re: Резултати от Цитонамазка и Микробиология
« Отговор #16 -: Септември 19, 2018, 17:48:27 pm »
Здравейте, момичета.
Взеха ми проба от влагалищен секрет за микробиологично изследване.
Ако някоя от вас може да ми каже, какво означава, ще съм много благодарна.

Вид материал:                                                               
  влагалищен секрет                                                                                     
                                                                                       
Микроскопски препарат:
Единични левкоцити. Лактобацили с променена морфология.


Културелно изследване:
T. vaginalis - не се изолира
Candida spp. - не се изолира.

Изолирани микроорганизми:
1. Enterococcus spp.
2. K. pneumoniae


Заключение:
Микроскопски данни за лактобацилоза.

Трябва ли да се притеснявам  или не?
Много ще съм благодарна, ако се отзовете.