0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

След 2 години неуспешни опити в момента лекаря ми е изписал Кломид за 6 несеца. Пия го вече втори месец и пак не се получава. Замислям се за ин витро и сьм се спряла на клиника Серум в Атина. Ще се радвам ако някой сподели опит от там :)
*
Re: in vitro в клиника Serum Атина някакви мнения?
« Отговор #1 -: Юли 13, 2017, 17:29:50 pm »
Ваша е грешката, а проверихте ли си тръбите преди да приемате Кломид за стимулация без наблюдения и без тест за проходимост на тръбите , би трябвало лекар да ви следи когато приемате такива лекарства. Не съобщавате обаче това да се случва. Не сте правили и спермограма вероятно, което заедно с тест за проходимост на маточни тръби е задължително усливя при прием на Кломид и подобни.
*
Re: in vitro в клиника Serum Атина някакви мнения?
« Отговор #2 -: Юли 13, 2017, 23:51:41 pm »
Фанте, първо можеш да питаш жената дали има изброените от теб изследвания, а не да се втурнеш да порицаваш. Тук сме, за да си помагаме. Тонът ти не ми харесва изобщо и го казвам в качеството си на модератор. А някой новодошъл, който не те познава, може и да се стресне, да му стане неприятно и да не пише повече. Не ни е това целта, нали?

moon4е, здравей! Добре дошла и ти желая скоро да пишеш в темата на бременните! За съжаление, нямам опит с твоята клиника и не съм чела изобщо някакви отзиви за нея.
Имаш ли гореописаните изследвания, които ф32 ти е изброила?
« Последна редакция: Юли 13, 2017, 23:53:25 pm от blue_sky »

Re: in vitro в клиника Serum Атина някакви мнения?
« Отговор #3 -: Юли 14, 2017, 03:58:39 am »
Здравейте и добре заварили :) blue_sky благодаря и дано  :wink: 

За питащите, да, имам всички изследвания и ме следят редовно как ми влияе Кломид-а. Сега при следващото си посещение при докрора ще я помоля да ми смени кломид с Фемара понеже страничните ефекти на Кломид са доста. А отделно четох че Фемара има по-голяма успеваемост при жени с ПКЯ (а аз имам ПКЯ). Както и да е дано се сьгласи да ми смени лекарството. Иначе писах на клиниката и ми отговориха доста подробно. Казаха ми че след кломид трябва да изчакам поне три месеца и тогава ин витро. Така че евентуално Януари ще се готвим. Спрях се на тази клиника защото има доста положителни мнения вьв форума fertilityfriends в раздела за Гьрция.
« Последна редакция: Юли 14, 2017, 04:04:42 am от moon4e »
*
Re: in vitro в клиника Serum Атина някакви мнения?
« Отговор #4 -: Юли 15, 2017, 00:57:07 am »
Сигурна ли си, че двете лекарства имат същия ефект? Всъщност, лекарката ти ще прецени.

Re: in vitro в клиника Serum Атина някакви мнения?
« Отговор #5 -: Юли 18, 2017, 06:15:02 am »
Да,  имат същия ефект разликата е че Фемара има по-малко странични ефекти и както казах вече по-голяма успеваемост при СПКЯ.  Доста изчетох по чужди сайтове и форуми както и се консултирах със специалист от ин витро клиника в чужбина който потвърди това. Вчера ми беше поредния вътрешен ехограф и се откри че стените на ендометриума ми са много тънки 5.3мм (страничен ефект на кломид)  а трябвало да бъдат поне 7мм.  Информирах сестрата че не искам да продължавам да пия кломид и тя не ми го предписа за следващ цикъл.  Ще информира лекаря ми и ако този месец нямаме положителен резултат да им се обадя и да сменят лекарството. 
Re: in vitro в клиника Serum Атина някакви мнения?
« Отговор #6 -: Ноември 29, 2017, 07:29:10 am »
Здравей,moon4e,
Аз се върнах от Атина преди 3 дена, бяхме на първичен преглед в Серум. Ако още те интересува мога да ти дам малко информация. Имам протокол и Януари ще ходим за самата процедура.