0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте,

Бих искал да споделя собствения казус с един здравословен проблем. Преди около 4 месеца забелязах интимно зачервяване по главичката на пениса, което след около 2 дена бе съпроводено от лек сърбеж. Ходих на преглед в частна болница и на ехографа докторът каза, че имам възпалена простата. Направиха ми изследвания с положителен тест за уреаплазма/уреалитикум. 20 дена пих:
2/ден х вибрамицин + 2/ден х мазане с бигванеле + 1/ден х ферментал. на края на лечението същите оплаквания ги нямаше, но имах сухота. Докторът ми изписа крем dexem repair. Около 20 дена след края на лечението зачервяването отново се появи, но без сърбеж. Отново ми направиха изследвания и този път резултатите са следните:
Еякулат + антибиограма
Находка: Staphylococcus aureus
Антибиограма:
       Amikacin - S
       Cefoxitin - R
       Ciprofloxacin - S
       Erythromycin - S
       Gentamicin - S
       Norfloxacin - S
       Oxacillin - R
       Rifampin - S
       Trimethoprim-sulfamethoxazole - R
       Vancomycin - S
       Ampicillin 2 - R
       Benzylpenicillin - R

Серологичен резултат: Изследване за M. Hominis (-)отрицателен

Стерил. Урина - еднокр. + антибиограма
Находка: Staphylococcus epidermis
Антибиограма:
       Amikacin S
       Ampicillin-sulbactam S
       Cefoxitin S
       Ciprofloxacin S
       Erythromycin S
       Gentamicin S
       Norfloxacin S
       Oxacillin S
       Rifampin S
       Trimethoprim-sulfamethoxazole S
       Vancomycin S
       Benzylpenicillin S

Много държа на личната хигиена и здраве. Имам постоянна партньорка, с която от както имам тези проблеми не правим секс. Точно след повторното зачервяване - след изследванията, но преди да излязат резултатите се паникьосах и отидох в Александровска - там ми изписаха да пия 5 х 150мг микомакс + клитромазол. Това лечение обаче не помогна изобщо - единствено с клитромазола зачервяването изчезва, но спра ли да се мажа пак се появява. Ходих и в Царица Йоанна - там вече имах резултатите от изследванията и докторът ми каза, че тези бактерии са нормални за интимната флора, но каза "Освен да минеш пак един курс с АБ", което звучеше неубедително. Скоро отивам отново при доктора от частната болница и предполагам и той ще насрочи ново лечение с АБ. Готов съм на всичко, за да изчистя този проблем. Ще се радвам някое квалифицирано лице също да даде мнението си тук.
« Последна редакция: Юни 25, 2017, 12:59:19 pm от mos_v »
Re: Баланопостит/Уреаплазма/Staphylococcus aureus/epidermis
« Отговор #1 -: Юни 25, 2017, 19:06:32 pm »
Без антибиотици няма да пребориш стафилококите, няма да изчезнат от само себе си...и не разбирам лекари които виждат направена антибиограма и не назначават лечение...с R  в антибиограмата са отбелязани антибиотиците, които са резистентни към стафилокока т.е. и да го пиеш няма да подейства...ще ти изпишат антибиотик и задължително противогъбично с него микомакс примерно и ще се оправиш, спокойно :)