0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте от мен !
За пръв път пиша , иначе чета редовно постовете . Имам сериозен проблем с нарастването на маточната лигавица . Аз съм от Пловдив и там се лекувам в Селена . Историята ми накратко : първо забременяване , спонтанен аборт , кюретаж , две хистероскопии , установена тънка лигавица и невъзможност за забременяване . Чакахме за инвитро , докато чакахме лекувах лигавицата , тя нарастна до 6,5 мм , забременях и след това отново спонтанен аборт и кюретаж . Започнахме инвитрото декември 2016г. , правихме пункция , след което замразихме 8 ембриона и от тогава лекуваме лигавицата , но не се повлиява , вече 6-ти месец . Пила съм естрофем , прогестеронови препарати , хормони , климара лепенки , инжекции фраксипарин , сега май месец ми сложи доктора някакво лекарство в кухината на матката два пъти и трябваше да нарастне и след трансфера, след положителен тест да слага трети път . Така и не разбрах какво е това лекарство , ако някой предполага нека сподели , от 3 мм стана 4,7мм и това беше . Доктора установи , че в цервикалния канал нещо не е както трябва , сега следва хистероскопия на 9-ти . Каза ми, че може лекарството като се впръсква да не е отишло , където трябва , заради канала и след хостероскопията сигорно ще пробва още веднъж , ако не се удебели , ще ме изпраща в София да ми удебелят изкуствено лигавицата , а те ще размразят ембрионите , за да ги отглеждат до 5-ти ден и после да  ги трансферират директно в мен . Това ми каза , това ви казвам и аз . Ако някой може да предположи и да ми обясни за какво став въпрос и какъв е този метод ще съм ви благодарна , че вече полудявам от неизветността , както и ако предполагате как се казва това лекарство , което този месец ми слагаше док. , та да прочета нещо за него .  Извинявам се за дългият пост , но искам да бъда изчерпателна и имам нужда от опита на някои от вас . Благодаря предварително !
*
Здравей, qnkovaqna!
Аз имах тънка лигавица и дълго време пробвахме различни медикаменти, за да постигнем относително добра лигавица и да направя ЗЕТ. За съжаление повече от година мина тогава в пробване на различни варианти терапия, две хистероскорпии през това време. В тази тема съм писала по-подробно: Тънка лигавица- коментари и решения.
Ако мога да обобщя, макар че е много индивидуално, от моя опит стигнах до извода, че се получава привикване към медикаментите и се наложи да заменям Естрофема с аналогични лекарства. Няколко месеца Естрофем (различни дози), след това включих лепенки Климара- в първите 1-2 месеца беше добре, в следващите не получих същия резултат. В някои месеци Фемостон.
Също пробвахме с Еротон в допълнение (глобули, приготвят ги в клиниката), поставят се вагинално. Еротон е аналог на Виагра, подобрява кръвоснабдяването.
Най-доброто, което постигнахме бише дебелина 7- 7.5мм.
Не знам какво лечение е приложил твоят лекар. В различните клиники подходът за справяне с този проблем може да е различен, така че обсъди с лекаря и попитай какво има предвид под изкуствено удебеляване на лигавицата, и къде в София. Примерно в к-ка "Щерев" правят надраскване на лигавицата, което при мен не е прилагано, аз правех опити в "Надежда". В един от месеците ми правиха  т.н. "масаж" (поставяне на лекарство в определени дни от МЦ, което да провокира растежа на лигавицата), при мен не даде резултат обаче.
Най-добри бяха резултатите, когато освен Естрофем и Климара, слагах глобули Еротон, също всеки ден упражнения (бях намерила клипчета фертилити упражнения).
« Последна редакция: Май 29, 2017, 14:14:01 pm от marsi »

Благодаря за бързият отговор !
Просто аз трябва да си разпитам лекуващия лекар , но все ми е неудобно да разпитвам , след като той на бързо ми е обяснил нещо , аз съм си виновна , в правото си съм да разпитвам . При него винаги е много натоварено и все гледам по-бързо да тръгвам , разбрала-неразбрала.Ще го попитам за тези неща , но през времето , в което чакам реших да видя дали има жена , чувала или минала през тези процедури , защото вече ми е много напрегнато . Аз четох за това надраскване и съответно за ко-култивиране  на ембрионите , може и за това да става въпрос , съвпада горе-долу а това  ,  което уж разбрах . Четох и че този метод върши работа , но то пак си е индивидуално , на мен е възможно да не помогне въобще , ще се разбере . Дали е възможно това лекарство , което ми слагаше този месец да е това , за което ти спомена , заместителя на виаграта ?
*
Не се притеснявай да питаш! Най-добре си запиши предварително всички въпроси на лист! На лекаря работата му е да отговаря, докато разбереш какво точно и защо ще го правите. Няма значение колко пациент(к)и чакат. Сигурна съм, че и те биха искали същото отношение, ако имат проблем.

*
Да споделя, че на мен т.нар. надраскване на лигавицата ми помогна.Моята МЛ винаги е била около 6мм, а по време на стимулация е около 8мм.
При успешната ми бременност(ЗЕТ) направихме трансфер при 7.5мм.
И аз се боря с ниска лигавица. Повече от 6 мм не мърда.
Имам замразени ембриончета, които чакат за трансфер.
Историята е дълга, няколко неуспешни ин витра, две спонтанни забременявания, завършили с мисед и възраст към днешна дата вече 45 :)
До сега не съм пробвала директно лекарство, впръскано в матката. Останалите методи са ми в колекцията.
Този месец съм със задържан фоликул и нищо не може да се прави, преди да се спука.
Пия си чайче от малинови листа. Вземам и червена детелина на капсули. Правя упражнения от типа Кегел, но не съм особено постоянна. Ще пусна една търсачка Фертилити упражнения, да видим Гугъл какво ще ме посъветва :)
Успех на всички с подобен проблем!!!
Ако някой успее да се добере до скъпоценните милиметри, нека сподели опит, моля! :)
Аз поститнах 9.3 благодарение на фреш от нар 2 × 150мл 1/2час преди закуска и вечеря! Нищо от изброеното от вас не ми помогна.
Здравейте и от мен!
Имате ли резултати вече, защото и аз съм с този проблем и смятам да пробвам с надраскване на лигавицата.