0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Не знам какво да правя!?
« -: Юли 10, 2006, 15:42:45 pm »
Здравейте, не намерих отговори на всичките си въпроси затова и си позволявам да Ви притеснявам със себе си /по-скоро със спермограмата на мъжа ми/. Та... след двуседмични опити да даде материал за спермограма моя мъж най-накрая успя.. четейки този форум май оставам с впечатлението, че нещо е сбъркан май.. щом не можеше /абе как така Вашите мъже го пряват!?/ разбира се не цялото количество попадна в чашката .. резултатите обаче сериозно ме притесняват:
Обем - 1 мл /предполагам че са били около 2/
Цвят - бяло-жълт
Вискозитет - Висок?????
Втечняване - 120 мин!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Брой 160 mln/ml  - само това ми хареса от цялата спермограма
Подвижност след 60 мин: Активни 52%, Слабо подвижни 5%, Неподвижни 43%
Морфология - 94% нормални
3% с проблем в главата и 3% с опашката
Левкоцити - 15-18 /на поле/ единични и на малки групи !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Fungus /каквото и да значи/ един. yeast cell спори на гъбички
Trichomonas not seen
Други /не се чете/ разчитам само -доста епителни клетки
От лабораторията ми казаха че имал проблеми с простата /на 34 е!/ занесох изследването на гинеколожката си тя каза че му нямало нищо да пиел Сумамет. Мисля че трябва да си направи микробиологичен анализ обаче на какво? ако е урина и кръв би било чудесно.. ако пак е сперма.. /ще трябва да изчакам да ми минат мазолите по устните.. щото.. ако знаете аз колко зор видях докъто го изцеди тоя 1 мл.. не е за разправяне/ Моля ви кажете ми какви изследвания да му направя? Как да се разбере има ли инфекция? И какви са тия гъбички и бактерии и защо се втечнява за 2 часа, защо цвета и не е нормален от къде се взеха тези епителни клетки?И след като нищо му няма що да му вземам Сумамет - той нали хламиди лекува. Аз съм прост компютърджия и нищо ама нищо не разбирам от медицина. Моля ви помогнете ми от 3 години не мога да забременея а на мен според 4 генеколожки които смених, 4 микробиологии, 3 пъти са ме гледали на ехограф /единия път ме бъркаха с нещо на което нанизаха презерватив/ нищо ми няма. Да ама съм на 34 и искам да имам деца /от мъжа си/!
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Не знам какво да правя!?
« Отговор #1 -: Юли 10, 2006, 15:55:35 pm »
Кратичко, за да не се объркаш още повече.

1. Спермограмата е недостатъчно достоверна по няколко пункта. На базата на така направеното изследване нищо не може да се каже. Трябва да го повтори. Ако много се притеснява, има специални презервативи, с които може да се прави скес и после еякулата да се занесе за анализ.

2. Ако резултатите са лоши, трябва да посети уролог, да се направи микробиологична посявка (от урина, простатен секрет, уретрален секрет, еякулат ... както прецени специалиста) и други допълнителни изследвания.

3. Той притеснява ли се или само ти? Защото докато той не осъзнае, че има 50% дялово участие, ще е много, много трудно.



"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
Re: Не знам какво да правя!?
« Отговор #2 -: Юли 11, 2006, 10:30:31 am »
Мила Мели, благодаря за бързия отговор.. това за специалните презервативи не го знаех /ще пробваме за следващия път и това/ Относно притесненията аз май вече нямам никакви що се отнася за каквито и да е било прегледи и изследвания. Опитвам се да разбера съпруга си и неговите притеснения.. но засега не успявам.
А за другите въпроси които съм ти задала.. ами.. то на такива въпроси.. какво ли и друго да ми отговориш!?.. Баба Ванга... лека и пръст на жената си отиде.. явно съм очаквала отговори от нея. Но като гледам на колко други хора  си помогнала.. от мен едно болямо БЛАГОДАРЯ, че те има! Желая ти много здраве и щастливо лято!
На всички които четат тези редове желая освен здраве и никога да не изгубват надеждата си! Имам чудесна кръщелница която се роди здраво хубаво бебе след 9 години ходене по мъките на родителите и. Обиколиха всички "светила" на България в медицината и всички им казаваха, че е невъзможно да имат деца по 362526542 причини. Да ама имат! Така че не губете надежда, ако много силно искате нещо да се случи то рано или късно ще се случи!
Re: Не знам какво да правя!?
« Отговор #3 -: Юли 11, 2006, 11:00:18 am »
Мира, адашке, здравей и добре дошла!

Аз като теб също вярвам в свръхестественото и в самооздравителните сили.

Подкрепям изцяло и почитанията и благодарностите към Мели, тя наистина е направила много за теб и мен още преди да я познаваме. Изказвам възхищение и хиляди благодарности към Мели!!!

Но, Мира, нека да вярваме в чудесата без да им се предоверяваме. Пишеш, че си очаквала отговори от Ванга, а от останалото разбирам, че не сте провели почти никакви изследвания за изясняване на ситуацията. Нямате достоверна сепрмограма, което представлява абсолютното начало при стерилитет. Мели ти е начертала схема за действие, просто я следвайте. Информирайте се, направете нужното. Бъдете дейни.

Мирка, всеки от нас има достатъчно сили в себе си за да работи за успеха и щастието си. Вярвам че тези ни усилия са подкрепени и свише. Човек първо трябва да си помага сам.
Много много късмет и сбъднати желания!!!     



МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
Re: Не знам какво да правя!?
« Отговор #4 -: Юли 11, 2006, 11:39:00 am »
Мира, ах как добре разбирам как се чувстваш в момента.  :(
Ние разбрахме преди няма и 2 седмици, че сме с мъжки фактор. Спермограмата ни е изключително лоша. Аз също съм адски объркана и отчаяна.
Моят мъж също се притесняваше да прави спермограма и се увещавахме известно време. Наложи се аз да се обадя в лабораторията и да му запазя час, а после да ида с него до клиниката, за да е по-спокоен. След лошата спермограма забелязвам положителна промяна - стана много деен, ходи по лекари, прави изследвания без колебания. Важно е да разбере, че без негово участие няма как да стане. Изследванията при жената са много повече, по-скъпи и отнемащи време. Не го притискай - просто говорете, много!
Важното е че сте започнали да търсите къде е проблема, скоро ще имате и отговори.
Успех ти желая!
  09.11.2007