0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте момичета!Много от вас сигурно ще се сетят за историята ми от форума тук, но ще разкажа накратко: След две години опити започнахме прегледи и изследвания и съответно неизяснен стерилитет и нсправихме първи ин витро опит на ЕЦ за съжаление неуспешен.Последва втори опит благодарение на който имаме прекрасна дъщеричка(в момента на 2г.8м.) Преди два месеца с мъжа ми решихме да спрем да се пазим и ако Бог е казал да имаме още едно дете.За наша радост още на втория месец гледах и не вярвах на двете чертички.При цветната снимка на тръбите ми беше поставена диагноза еднорога матка и една тръба.При секциото лекарката каза че си имам две тръби но трябва да се провери проходими ли са.Сега ме е страх дали всичко ще е наред, още не сме ходили на преглед, но се надявам това да е нашето Чудо. Та се питам има ли и други мами забременели спонтанно след ин витро и всичко наред ли е било...
*
Re: Спонтанно забременяване след ин витро
« Отговор #1 -: Април 03, 2017, 23:00:27 pm »
Здравей, Слънце,

Много се радвам на радостните новини. Тихичко честито. Стискам палци всичко да е наред за напред.

При нас първото бебче е инвитро, забременях след ЗЕТ. А второто бебче стана спонтанно. Моят лекар имаше логично обяснение, защото проблемът при мен (ендометриоза) се повлиява добре от дългосрочна липса на цикъл (бременност и кърмене). Но за мен все още си е чудо :)



   La vita è bella
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Спонтанно забременяване след ин витро
« Отговор #2 -: Април 11, 2017, 10:40:38 am »
Ами и аз съм в тази статистика :)
След раждането на баткото  - последваха ЗЕТ  ,  една спонтанна  приключила много рано ,  Икси  ...  . И когато  категорично се отказахме    и приехме  плановете и живота ни  с едно дете , реших  и  разчистих пазените бебешки неща    , изненадващо  се оказах бременна  и гушкам резултата . 


*
Re: Спонтанно забременяване след ин витро
« Отговор #3 -: Април 12, 2017, 02:03:01 am »
Що писане изписах и поста ми изчезна  :x
Ние сме в някаква неизяснена графа, стерилитет, но с множество забременявания и спонтанни аборти на много ранен етап.. преди дори да стигнем до сърдечен ритъм. Биохимични бременности, извънматочни, също и една cornual бременност, която дори на български не знам как да я нарека. В ъгъла на матката, точно на изхода от тръбата, на много опасно място..
2011 направихме ИКСИ заради лошата морфология на любимия, успешно забременях и износих двама юнака, които са вече на 5 години.
Оттогава съм забременявала няколко пъти, от които бременност в тръбата ( запушена!) от ляво, наложила операция и отстраняване на лявата тръба!
3 поредни години, 2013, 2014 и 2015 съмнения за бременност в дясната тръба, но тъй като си приключиха рано, като спонтанни аборти, нищо не се доказа..
Та, след цялата тази галамация, години на ред, в момента съм бременна!! Още сме в шок и аз и мъжа ми.. Отдавна разкарах всичко бебешко и също като nimika се бях примирила с мисълта, че колкото - толкова  :)
Засега всичко е наред, видяхме сърдечен ритъм, след месец съм на генетични изследвания.. че годинките ми са 40 и искам да мина всичко от рано..
На теб, слънце, тихичко Честито!!! Успех!
« Последна редакция: Април 12, 2017, 02:05:15 am от Гальонди »

Re: Спонтанно забременяване след ин витро
« Отговор #4 -: Април 14, 2017, 22:34:59 pm »
Много благодаря момичета за споделения опит.Аз миналата седмица ходих по спешност понеже бях със силни болки като контракции и видяхме плоден сак в матката, но беше много рано да се види нещо повече.Странното беше, че бях в 4г.с.6д. а лекарката каза, че сакчеъо отговаря на 4г.с., т.е. че е по малко.Надявам се всичко да е наред.Днес сутринта имах няколко капки кафеникаво зацапваме по ежедневната превръзка, но си спомням, че и с първата бременност имах такова зацапване само че към 8г.с. Другата седмица съм на преглед и се надявам да чуем сърчице...То и аз още не вярвам какво ми се случва след всичко през което минахме при първата ми бременност.Стават Чудеса!
Re: Спонтанно забременяване след ин витро
« Отговор #5 -: Април 18, 2017, 15:09:47 pm »
За съжаление нашето чудо май няма да е този път...Днес на прегледа пак се видя само плодрн сак, но не и ембрион...  :(