0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

домашен любимец
« -: Февруари 13, 2017, 00:13:08 am »
Здравейте, не знам дали тук и дали тази тема е подходяща да задам моите въпроси, а и да намеря малко утеха от вас. Та значи и ние се опитваме с опитите за бебе, явно ми е дошло много емоционално и искам да се успокоя или поне така си мисля, че ще стане ако си вземем куче, с което да си запълня времето. Мъжът ми е против и го разбирам, на ясно съм колко е отговорно, колко грижи се полагат, че пренасят болести и т.н.. Накрая се спряхме на папагал, но на нас наскоро ни откриха хламидии, като четох за тях папагалите и те пренасяли хламидия, обаче в едни сайто пише че човек не може да се зарази с нея, а в други че може. Имам въпрос към тези, които имат домашни любимци папагали това дали е така, какви имунизации им  се поставят заради тази болест, как да сме сигурни че няма да я хванем пак? И към тези които имат домашни любимци кои действат най - успокояващо, релаксиращо, и кои са по - безопазни така да кажем.( Риби, котки,зайчета) Ясно ми е, че кучето или което и да било не може да замени дете, но си мислех че на този етап докато чакаме чудото, това можеше да ми помогне емоционално, а ако това не е начина, то тогава какъв е? Вие как се справяте? Положението ни не е толкова зле има надежда за нещата, но може би понякога ми става много мъчно. Нямам приятелки на които мога да споделя всичко, знам че и вие сте преживяли много и още една мрънкаща идва тук, но просто не знам, психолог, домашен любимец или някакво хоби да си избера. Май съм доста объркана. Как се справяте вие?
« Последна редакция: Февруари 13, 2017, 00:26:21 am от sunshineee »
*
Re: домашен любимец
« Отговор #1 -: Февруари 13, 2017, 08:32:07 am »
Хламидията която имате, няма нищо общо с папагала.Да почти всички животни разнасят болести, но ако се гледат правилно, спазват се хигиенните правила и им се дават редовно лекарства, всичко ще е ОК.Дори и папагалите да разпространяват хламидия, не мисля, че тя би могла да засегне половите пътища както е при вас.Няма как да влезе там.

Да се запълни времето до идване на детето с животно не е правилно за мен, защото какво правим като дойде детето?Животно се взима целенасочено и с ясното съзнание, че го гледаш докато е живо.Те се привързват, обичат, усещат хората си.

Ние имаме две котки, много преди дъщеря ни да се появи.Дори за миг не помислихме да ги махнем щом разбрах, че съм бременна.Да пренасят талесемия, но се оказа, че поддържането на добра хигиена и редовното ваксиниране си вършат работата.Сега имаме едно тичащо момиче и две котки който си играят с нея.

*
Re: домашен любимец
« Отговор #2 -: Февруари 13, 2017, 11:44:42 am »
Маги, токсоплазмоза, а не таласемия :)

Иначе ако е само за успокоение докато дойде детето, не е добра идея. Животинките искат много повече от заместваща функция. А и не знам как коте може да замести бебе.
По- добре си измислете нещо забавно, което да правите заедно- танци, спорт, някакъв клуб и тн.
*
Re: домашен любимец
« Отговор #3 -: Февруари 13, 2017, 12:08:42 pm »
Абсолютно тези ваши хламидии нямат нищо общо с папагалите. Имам Жако от много години не съм го ваксинирала, незнам, не съм чувала да се ваксинират папагали, щях да знам и ако им се даваха въобще някакви обезпаразитяващи.
И аз съм на мнение, че животно не се взима просто ей така - за запълване на време. Точно по този начин се оказват пълни улиците ни с бездомни, нещастни животинки, щото "стопаните" им в един момент прозират истината, че не могат/ не искат да се грижат за тях. 
Папагалите, колкото и да изглеждат забавни и лесни за гледане не е така. Толкова мръсотия могат да правят, колкото куче, котка и дете взети заедно не могат да направят. Кучетата искат разходки, котките - други грижи и всико това ката ден. Ангажимента е мноого голям и ако човек ЯСНО и категорично не го е осъзнал не е способен да се грижи за тях. И с бебе в един момемт нещата стават доста сложни.
Котарака го взехме 6 дни преди успешния трансфер, но с ясното съзнание какви ги вършим. И аз и ММ сме живяли цял живот с котки. Предния ни котарак умря, следствие кардиомиопатия, с много грижи и ежедневен прием на лекарства (прескъпи при това), успяхме да му осигурим + още 3г. пълноценен живот след първия припадък. Вторият беше фатален. Живяхме като шуглави три месеца  и се натискахме  умишлено да не взимаме котка, защото нали - за бебе се борим. Не издържахме . И така. Но много, много сме на ясно как се гледа котка в къщи.
И куче сме гледали - белгийска овчарка. Когато бях в четвъртия месец ми се "изпречиха" на пътя едни бебета овчарки, два пъти се връщах ... аха да се прибера и куче бебе в къщи. Добре, че устоях, иначе доброволно си стъжнявах живота. Като се прибрах мъжо:  "що не взе" ...

И така Съншайн, добре преценяй с какво се захващаш.
Болестите не са фактор. Болести няма да има, ако се грижите правилно за домашните со любимци.
Апропо, скоро един ветеринар каза, че котките са с най- добрия филтър спрямо предаване болест към човека.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
Re: домашен любимец
« Отговор #4 -: Февруари 13, 2017, 13:50:41 pm »
Да прави сте за много неща, но може да не съм се уточнила , че аз няма да си изоставя животивчето то все пак става част от живона ни. Искаме животинчето да бъде част от семейството ни, а не просто играчка. Аз и преди съм имала папагал и знам за нуждите им просто като прочетох това за хламидиите се усъмних но вие го обеснипте добре. Значи няма от какво да се опасям може да си вземем отново. Значи вие сте за папагалчено да не се плаша толкова.
*
Re: домашен любимец
« Отговор #5 -: Февруари 13, 2017, 14:41:20 pm »
Сутринта преди кафето токсоплазмата е станала талесемия.

Животните са за цял живот, те са част от семейството. За мен лично те са ми като деца.

Re: домашен любимец
« Отговор #6 -: Февруари 13, 2017, 15:04:47 pm »
sunshineee аз също имах някакви подобни мисли в този период,но се радвам че мъжът ми остана трезво мислещ и не ми позволи да си вземем домашен любимец(имаме рибки,но те не ми бяха достатъчни,аз съм гледала куче преди време),в крайна сметка започнах с психолога.Мисля ,че той ще ти е по-полезен в тази ситуация.Нищо не може да замести бебчето,не се залъгвай,че ще ти стане по-леко
Re: домашен любимец
« Отговор #7 -: Февруари 13, 2017, 16:08:02 pm »
И аз имах такива мисли и за това взехме уж за 9-я рожден ден на каката бебе ротвайлер...Е, всичко бе чудесно докато не порасна  :lol: лятната ваканция я пратих на село Вера тя си взе и кучето естествено и в един момент на септември ми се връщат дете, куче и свекърва за операция...Е, не издържах :lol: след операцията свекървата и кучето отпрашиха за село :lol: и досега си е там Берта 6 годишна е вече,но на двора и е много по-добре отколкото тук в апартамента...Та добре си помисли с какво се захващаш и искаш ли го... :)