0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте на 35 г съм и ми предстои отново кюретаж...Много желана бременност, но отново не ми е писано, трети път при това...
В 8г.с всичко приключва, плода спира да се развива и не знам, защо ...
Изследвания, които правих, след вторият път (тогава се изчистих сама, без кюретаж) направих имунологични и генетични изследвания.
При хромзомния анализ всичко е наред, NK клетки-също, антифосфолипиди, микробиология, щитовидна жлеза ТАТ, МАТ, ТSH -също.
Вродената тромбофилия - да отклонение 4G/4G и ми препоръчаха от първият до последният ден от бременноста да си бия инжекции Фраксипарин 0,4.
След две години отново забренях и въпреки, че имах решение на проблема, в момента чакам кюретажа си. Моля дайте ми съвет, какви други изследвания мога да направя.
« Последна редакция: Януари 10, 2017, 10:54:24 am от Щастлива1 »
*
А генетичните пълен пакет ли правихте?Само при вас ли бяха или и при мъжа?

Здравей Щастлива1.Добре дошла и съжалявам за случилото се.
Не съм от най-компетентните,но единственото за което се сещам е проблем в спермограмата.Изледвали ли сте?
Спермограма ми казват, че не  нужна щом има забременяване..
Генетични правихме и двамата с мъжа ми , генетична консултация и хромозомен анализ.
Надявам се написаното по-долу да не е подвеждащо и некоректно и ако е така други компетентни момичета да ме поправят:
До колкото съм запозната при някой отлконения в спермограмата може да се получи забременяване,но тези отклонения да водят до спонтанен аборт и заедно със спермограмата може да се направи тест SDI
*
А коментирала ли си загубите и генетичните изследвания с хората от Катедра генетика.Преди проф. Кременски даваше консултации, знам че много момичета бяха доволни.Сега неговия заместник го прави това.Също така къде са пускани генетичните изследвания?

Направете и спермограма.Тя също може да даде някаква яснота.А какво казва лекуващия ви лекар?Предполагам посещавате клиника по репродуктивно здраве?

*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Здравей, Щастлива!

Много тежък е този проблем, наистина. Понякога и трудно се откриват причините, а в някои случаи е възможна комбинация от няколко фактора.

Ето ти една статия, в която сме систематизирали някои изследвания (в никакъв случай не са всички възможни, както и не е задължително една двойка да има нужда от всички изследвания), но поне ще можеш да се ориентираш за какво става въпрос - Повтарящи се спонтанни аборти.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
Благодаря ви за коментарите и съветите.
Не съм ходила в репродуктивна клиника, до сега..
Преди малко минаха на визитация и поговорихме какво трябва да направя, към кого да се насоча...
Казаха ми да потърся Д-р Димитър Цветков от клиника "Надежда" в София и да ми направят биопсия на лигавицата... Знаете ли повече за тази процедура ( обясниха ми, че се прави без упойка и се взима материал,подобно като цитонамазката)
А съм от северна България и най-близките големи градове са ми Плевен и В. Търново също да уточня.
Аз съм пациентка на д-р Цветков благодарение на него стигнах до тук.Имай в предвид ,че часове за репрудоктивните доктори там се чака много(аз чаках близо 1 год).Попълва се една онлайн заявка от техния сайт и чакаш да ти се обадят.Този който ти е казал за него,ако може да т свърже и той да те вреди по някакъв начин...но не знам това дали е възможно.Пак в техния сайт има един раздел за безплатно второ мнение(прекачваш всички документи и тяхната комисия ти отговаря).Иначе в Плевен и в Тутракан(там клиниката е в партьорство с Надежда)има добри репрудоктивни клиники.
Относно биопсията не мога да ти кажа дали се прави с или без упойка,ако говорим за Цветов той може би ще иска с упойка(таква ми е преценката за него по друг повод)
Ако мога с нещо друго да съм полезна съм на разположение.
Успех
Мога ли да пусна някой кръвни изследвания, докато пия противозачатъчни?
На пролет ще правим биопсия на лигавицата на матката, но искам да си пусна и някой други изследвания, като например Хламидия никога не сме изследвали, прогестерон също след кюретажа мога ли да пусна и други.
*
Противозачатъчните са хормонален препарат и поради това, биха дали отражение върху евентуални изследвания, в частност хормони. Особено, ако говорим за изследване на Прогестерон. За него има изискване и смисъл да се изследва на 7-ми ден след доказана овулация, а заради контрацептивите, ти реално нямаш такава. Самите хапчета също съдържат въпросния хормон, така че изследването му по време на техния прием, се обезсмисля. За хламидията не мисля, че е проблем да се провери, не виждам с какво ще повлияе на резултата приемът на хормонален препарат.
Смятам, обаче, че е добре изследванията да се назначават от лекуващия ти лекар, за да не се правят ненужни такива или пък да се правят в неподходящи време и условия. Добре е все пак да се проследяват показателите в рамките на един цикъл, доколкото това е възможно и изискуемо от въпросните изследвания.
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
Ще послушам съвета Ви и ще изчакам пролетта, когато ще е прегледа ми.
Имам една лоша черта, че съм много нетрпелива и тези дни отново почна да действа и да ми вкарва мухи в главата.... Всички ми казват "имай търпение", опитвам се да слушам, но понякога неуспявам.... И то най вече ме измъчва, това че април ще направя 36г...И нещата ще се случват все по-трудно :(
« Последна редакция: Януари 19, 2017, 17:06:14 pm от Щастлива1 »
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Да кажат и другите момичета, но според мен, щом Плевен ти е най-близо, аз бих потърсила консултация с доц.Конова от КИРМ.

Навремето тя ми помогна, тя първа обърна внимание на имунологичните и генетичните проблеми при повтарящите се спонтанни аборти.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

При мен след двата аборта, потърсих доцент Стойков, преди две години практикуващ в гр.Плевен (в момента във В.Търново) и той ми назначи имунологични и генетични изследвания, та открихме тромбофилията, но явно имам и друг проблем...И пак доцента ми препоръча клиниката в София и да потърся Д-р Димитър Цветков за биопсия на лигавицата...
Днес ми споделиха, че престоя в "Надежда" бил 110лв, вярно ли е това?
« Последна редакция: Януари 20, 2017, 18:08:31 pm от Щастлива1 »
*
Щастлива, доц. Конова е един от най-добрите имунолози в страната.Тя може да ти даде варианти защо се случва това при теб.д-р Цветков, до колкото съм запозната е репродуктивен специалист, но не имунолог.Наистина и биопсията на матката е хубаво да се направи, но не подценявай една
консултация с Конова.

Предполагам,че ще те пуснат по определена клинична  пътека ,която ще си доплатиш и ако се наложи да лежиш повече от дните по пътеката ,да цената на нощувка е 110 лв.
Здравейте! След препоръчаната биопсия, която направих в клиника Надежда се връщам тук отново за помощ и препоръкиот вас, защото не знам какво ми предстои...
Днес ми казаха, че имам три отклонения и ми предстои, ако правилно съм разбрала РВМС, следене на менструация или овулация и после вливане на кръв. Много бях притеснена въпреки, че ми се искаше да открия проблема, тайничко се надявах биопсията да ми е добра....
След около два месеца започвам с тези процедури.... Не знам след като се оправи всичко и ако не мога да забременея веднага дали тази процедура има давност и да йажем след година отново ли ще вливане кръв?
« Последна редакция: Юни 22, 2017, 22:12:26 pm от Щастлива1 »
Здравей, Щастлива1!
Не съм сигурна дали има давност тази процедура, но е добре, че има установен проблем, който да бъде отстранен.
Желая ти скорошен успех!!! :)
Re: Три неуспешни бременности, помогнете ми със съвет...
« Отговор #18 -: Септември 12, 2017, 19:07:47 pm »
Благодаря!
Започвам с прегледите за овулация! Моля се всичко да върви по план.
Re: Три неуспешни бременности, помогнете ми със съвет...
« Отговор #19 -: Декември 11, 2017, 18:10:31 pm »
Здравейте на 35 г съм и ми предстои отново кюретаж...Много желана бременност, но отново не ми е писано, трети път при това...
В 8г.с всичко приключва, плода спира да се развива и не знам, защо ...
Изследвания, които правих, след вторият път (тогава се изчистих сама, без кюретаж) направих имунологични и генетични изследвания.
При хромзомния анализ всичко е наред, NK клетки-също, антифосфолипиди, микробиология, щитовидна жлеза ТАТ, МАТ, ТSH -също.
Вродената тромбофилия - да отклонение 4G/4G и ми препоръчаха от първият до последният ден от бременноста да си бия инжекции Фраксипарин 0,4.
След две години отново забренях и въпреки, че имах решение на проблема, в момента чакам кюретажа си. Моля дайте ми съвет, какви други изследвания мога да направя.
Здравей,
Отдавна не съм влизала във форум но като видях началото на твоя пост все едно аз съм го писала.
Та моята история е дълга но накратко - 12 спонтанни аборта, едно детенце чудо със бременност номер 7. Правя аборти в ранна бременност 6-8г.с. До тази година ( вече 9 години се боря за диагноза) бях в графата неизяснени причини - не че сега са много изяснени, но поне имаме представа.
Та последните 3 ембриона бяха тествани за генетияни аномалии и се оказа че моя случай е "повтаряща се триплоидия' - ембрионите които създаваме са с допълнителен комплект хромозоми. Изключително рядко и има само хипотези. След допълнителни изследвания потвърдиха че хромозомите идват от мен, не от бащата.
Казаха ми да продължаваме да пробваме,но ще е една голяма лотария. Казаха че дъщерч ми е чудо - жива и здрава вече на 6 годинки.
При теб как е? Има ли добри новини?