0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

маникюр
« -: Януари 03, 2017, 15:35:19 pm »
Здравейте, нека поговорим малко за маникюр  :lol: искам да ви попитам мина ли модата на обикновенния лак за нокни? Тези от вас които ходят в салони само гел лак ли ви правят? Какви са модните тенденции? Какво желаят клиентите? Може да споделяте и вашите маникюри, мнения абеееее всичко  :lol: Интересувам се,защото май само аз си залагам ва маникюр с обикновен лак, рисунси,лепенки и такива работи. Нещо не ми е ясен този гел лак, акрилен и всички други подробни нови неща. Те не увреждат ли нокътя?
*
Re: маникюр
« Отговор #1 -: Януари 05, 2017, 07:57:53 am »
И аз съм от старомодните  8). Харесвам и нося обикновен лак и правя ноктите си сама. Е, не се получава точно както при професионалист, но като гледам снимки на нокти, правени от "майстори", май доста добре се справям  :lol:. Правила съм си гел-лак точно три пъти и вероятно повече няма да пробвам. Едно, че след него ноктите ми, които са твърди и безпроблемни, се цепят и им трябват два месеца възстановяване и друго, че не понасям да се показва израсналата част от нокътя. Дразни ме, когато видя това на ноктите на някой, а на моите ме влудява  :lol:
     
*
Re: маникюр
« Отговор #2 -: Януари 05, 2017, 09:17:04 am »
И аз като Дани, абсолютно старомодна съм. Сама се лакирам и не харесвам рисунки по ноктите. :)
*
Re: маникюр
« Отговор #3 -: Януари 05, 2017, 11:42:02 am »
Мда, разни рисунки и камъчета също не харесвам. За мен перфектните нокти са сравнително къси, с тъмен лак и евентуално някакъв лек ефект на безименните пръсти.
     
Re: маникюр
« Отговор #4 -: Януари 06, 2017, 00:17:20 am »
Здравейте дами, успокоих се че не съм единственната. Аз не съм ходила до сега на маникюр правя се го сама и аз се справям с рисунките, но когано го правя на друг се справям все по - добре. Те все нови и нови неща измислят пробвала съм и лак с вода, нищо не се получи. Сега си взех комплект за гел лак направих се, но незнам дали няма да си прецакам ноктите. Аз го взех за да правя познати и да се очупя, че ми се иска курс за изкарам. Докато събера пари само познати ще правя по къщите. Аз и затова пуснах темата всички искат гел , но като съм чела не е много добре да се правш постоянно. Трябват и почивки. Ще видим кано го махна как ще да ми ноктите. :D
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: маникюр
« Отговор #5 -: Януари 06, 2017, 18:39:18 pm »
Аз се лакирах и  рисувах сама добре с обикновен лак  -даже имам едни шаблони  с тампон за отпечатване на  картинката - с тях стават прекрасни декорации , но  не съм ги ползвала от не знам кога  , както и не съм слагала обикновен лак  от  години .

sunshineee, за гел лака за мен е важно маникюристката да работи с качествени консумативи и  да знае какво  и как да прави , за да не ми скапе ноктите .

Аз съм била много дълго време  все с гел лак без почивка -ами след свалянето му не виждам нещо да имам проблем  .
 А и моите нокти са си чупливи  , така че с гел лака  без проблем имах "здрави нокти с дълготраен лак ". При мен обикновен лак  -независимо от марката , качеството  и т.н.  , почва да се бели още на втория ден .
Според мен е по-добре да изкараш първо курс  и после да се учиш и тренираш на познати , защото така без да си усвоила основните  техники  и принципи , рискуваш да съсипеш нечии нокти много повече .
Иначе   аз не харесвам дълги нокти -  допадат ми къси  , тъмен лак  , може  да има много шарения според настроението  или пък никакви декорации .


*
Re: маникюр
« Отговор #6 -: Януари 06, 2017, 21:41:39 pm »
Аз дълги години се оправях сама.
Обаче приятелка на моята дъщеря отвори салон близо до нас.
И по комшийски  :lol:
Съм модерна сега. Не си падам по рисунките много.
Обикновено си правя чист гел-лак.
Харесва ми това, че дълго време няма нужда да обръщам внимание на ноктите, чистя, търкам без ръкавици. А какво има да му мисля за нокътя - той, както косата, расте. Ако реша, че е изхабен, ще махна лака и ще оставя да ми израсте нова плочка.
Re: маникюр
« Отговор #7 -: Януари 07, 2017, 05:49:02 am »
Сама си ги правя, не харесвам силни химии и лаковете ме устройват. да знам, че мога аз да го махна, а не някой друг. имам над 30 лака и според настроението не оставам без. Изключая тези две седмици дадох пълна почивка на нокти и лице от грим и лак.
[/url][/url]
Re: маникюр
« Отговор #8 -: Януари 07, 2017, 21:20:51 pm »
Махнах си сполучливо гел лака и ноктите ми леждат добре. Ще започна да си търся място където да изкарам курса, само че ми се искам да е някъде където наблягат и на рисунките. Аз като ги гледам в нета нали се виждат големи и така ги правя, а то трябва да са малки и финни ( поне така си мисля ). Следващия път като се лакирам ще се опитам да кача снимка да си кажете професионалното мнение  :oops: поне ще разбера и къде са ми грешките.  :lol: