0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте,
на 28 год. съм
Една сутрин преди около месец , се събудих и усетих болка в левият тестис
и тежест , леко зачервяване и отпуснатост и на двата тестиса през целият ден.
Реших да изчакам една седмица , ако мине -но не мина !
Посетих доктор и той ми каза че има съмнения за варикоцеле , посетих друг доктор той каза че нямам варикоцеле за операция , било е в малка степен , и не ме боли от него.
Според него става въпрос за епидидимите , които са под левият тестис и от това, че са се възпалили самите вени отдолу също са набъбнали .И двата пъти съм гледан на ехограф.
От 3 месеца не съм имал полов контакт -само мастурбация.Предният ден  преди да получа тези болки бях много възбуден около 1 час , но без да се самозадоволявам.Възможно ли е да съм получил силна възбуда и ако не съм се изпразнил / а е  трябвало / да е проблем това сега .
Направих спермограма+морфология  , която е добра като заключение .
Доктора ми предписа да пия тубоцин 2седмици , но още незная дали да го приемам този антибиотик , или да направя други изследвания.
Моля за мнения , относно възможна диагноза и дали да приемам този тубоцин.
В момента нямам болки , само когато седя по някой път имам наличие на лека болка и тежест.Подутите вени отдолу на ляв тестис също ме притеснява/ забелязва се когато е отпуснат /
« Последна редакция: Декември 13, 2016, 14:08:25 pm от petrov_86 »
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Възпаление на епидидимите , Моля за мнение !!!
« Отговор #1 -: Декември 14, 2016, 09:42:11 am »
Здравей, petrov_28!

Оплакванията, които имаш, не могат да бъдат предизвикани от силна възбуда и липса на еякулация. Дали има инфекция и от какво е причинена (бактерия, вирус или паразит) се доказва или отхвърля с микробиологични изследвания (от еякулат, урина, простатен или уретрален секрет, както и в кръв, по преценка на лекуващия лекар). Добре е да се направят микробиологична посявка, PCR тестове за: хламидия, микоразми, трихомонас и гонококи, както и серологични изследвания - ХИВ, Васерман, хепатит В и С. Това е стандарт, който покрива основните инфекции на половата система. След което, според изолирания микроорганизъм, се предлага конкретна антибиотична или друга терапия. Не е добре да се оставят нещата без лечение, защото заболяванията хронифицират и тогава е по-трудно да се лекуват. Ако желаеш, можеш да ми изпратиш и спермограмата за коментар.

Поздрави! :)


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу