0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Различни диагнози от няколко уролога .
« -: Декември 08, 2016, 15:53:23 pm »
Здравейте ,
 Ако тази тема не е за тук се извинявам!
Моята история на кратко.
Преди месец започнаха леки болки в ляв тестис , леко зачервяване и тежест .Тези леки болки продължиха около седмица и половина , след което изчезнаха.Имах само лека тежест, и нещо като чуждо тяло мековато отдолу на  ляв тестис и една забалежима вена пак отдолу , която напипвам, вечери когато тестиса спадне.
Първичт доктор ми каза че имам варикоцеле , прати ме за спермограма от която заключението е нормозооспермия , спермограмата ми е добра според всички .Този доктори иска операция.
Вторият доктор казва че нямам варикоцеле и че то е толкова колкото го имат повечето мъже , и не е това проблема.Той видя възпаление на епидидимите и калциеви отлагания + киста вдясно
Третият доктор пък каза че съм имал  Орхит , епидидимит , и възпален апендикс на ляв тестис , и не открива киста , за него също варикоцлете не трябва да се пипа и не то е проблема .
Моля за помощ , имам изледвания -ехограф , спермограма - мога да конкретизирам различни данни от нея.
Не водя полов живот с много момичета , и няма как да е инфекция от бактерия.Имам сериозна връзка.
На 30години съм !
Предстои ми ,  следващо ходене при друг доктор, ако някой може да помогне с нещо .
« Последна редакция: Декември 08, 2016, 17:00:17 pm от r_7777 »
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Различни диагнози от няколко уролога .
« Отговор #1 -: Декември 12, 2016, 09:46:33 am »
Здравей, r_7777!

Броят на сексуалните партньори не е определящ за наличие или липса на инфекциозен процес. Дали има инфекция и от какво е причинена (бактерия, вирус или паразит) се доказва или отхвърля с микробиологични изследвания (от еякулат, урина, простатен или уретрален секрет, както и в кръв, по преценка на лекуващия лекар). Добре е да се направят микробиологична посявка, PCR тестове за: хламидия, микоразми, трихомонас и гонококи, както и серологични изследвания - ХИВ, Васерман, хепатит В и С. Това е стандарт, който покрива основните инфекции на половата система.

След което да се проведе лечение, в зависимост от изолирания микроорганизъм. Лечение се провежда и при двамата партньори, да отбележа този важен елемент, който може да се пропусне. Ако няма инфекциозен процес, се мисли за останалите диагнози.

Поздрави!


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу