0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Момичета, потресена съм от тази история!

Става въпрос за моя колежка. След многократни опити, един изключително комплициран случай на 51 години тя забременя в Плевен. В 17 седмица след преглед при Марков - той вижда проблем с ембриона - 11 мм вентрикуломегалия. Иска повторен преглед след 2 седмици и заключението му е - аборт. Колежката отива за повторно мнение при Димитрова, която изобщо не я поглежда на ехографа, като отношението и е повече от отвратително - мнението и било, че дори и детето да било здраво, тя изобщо не трябвало да ражда на тази възраст, защото била много стара и т.н....

Димитрова прави амниоцентеза - която не показва никакъв проблем.

Мнението на Марков е, че независимо от добрия резултат на амниоцентезата - проблем може да има и не гарантирал никакъв интелект на детето.

В 20 седмица колежката ми направи аборт в Майчин дом при Димитрова, като детето не е имало никакви външни признаци за увреждане. При вентрикуломегалия главата на плода трябва да е по-голяма - което не е така

Резултат от хистологията (не съм сигурна, че така се казва) е Даун, което също не е така. След изрично запитване към патолозите - отговорът бил - така им се е сторило.

След аборта и две абразио, колежката ми продължава да кърви - според Димитрова трябва да се направи трето абразио, зашото можело още да има задържана плацента.

След консултация с Плевен и Чучумишев - Малинов- категорично и забраняват трето абразио, съвета им е хистероскопия, защото тя има още два замразени ембриона и ако направи трето абразио - изобщо няма да може да забременее.

Знам, че Димитрова и Марков са най-големи светила във ферталната морфология, но в случая аз не съм сигурна, както и моята колежка, че това дете е имало проблем, това изобщо може ли да се докаже и как?

Според Чучумишев от клиника Малинов, който следеше бремеността и от самото начало 11 мм вентрикуломегалия не е проблем и не е трябвало да се прави аборт!