0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Стерилитет ли е или?
« Отговор #20 -: Ноември 28, 2016, 10:43:26 am »
Сперматограма е направена
Няма нужда да пиша референтните стоиности защото всичко от това съм в нормите и не ми беше ясно защо ми е този препарат метфогамма
*
Re: Стерилитет ли е или?
« Отговор #21 -: Ноември 28, 2016, 10:48:59 am »
Натали, къде е правена спермограмата?В клиника по репродуктивно здраве или в лаборатория?

Питаме за референтните, защото не винаги това, че е в тях означава че нещата са ОК.Ще дам пример с хормона на щитовидната жлеза ТСХ, неговите референтни са от 0, и нещо не помня точно до 4 мисля.Но оптималното ТСХ за забременяване е около 1,5 до 2.Същото е с почти всичко полови хормони.

Искаш помощ, но не отговаряш на голяма част от въпросите ни.На мен лично ми помръзна да задавам едни и същи въпроси във всеки пост.Ако наистина желаеш да ти помогнем, моля те направи си труда да прочетеш въпросите ни и да ни отговориш на всеки един от тях.

Хубав ден!

Re: Стерилитет ли е или?
« Отговор #22 -: Ноември 28, 2016, 13:54:03 pm »
Да това е инсулин на гладно на 60 мин и на 120  няма нужд да пиша референтните стоиности защото съм ги гледала и те всички са в нормата
Re: Стерилитет ли е или?
« Отговор #23 -: Ноември 28, 2016, 14:03:37 pm »
Сперматограмата е правена в лаборатория  аз мисля че сьм отговорила на всички въпроси който са ми заддени  направила съю си труда и съм отговорила на вдичко което сте ме питали за изследванията и съм написала точно какви са ми направени дори обясних че при трима гинеколога съм била и тримата ми казха че не би трябвло д им проблем при положение че всички изследвания които са видяли с добрепросто попитах има ли нужда да се пие метфогаммата   и с какво тя ще ми помогне при опитите ми за зачеване
*
Re: Стерилитет ли е или?
« Отговор #24 -: Ноември 28, 2016, 14:14:35 pm »
Слушай, Натали! Спермограмата, правена в лаборатория, можеш да я скъсаш и да я изхвърлиш в кофата за боклук. В лабораториите няма обучен персонал, който да може да направи подробен анализ на спермограма. И си слагат ей там едни числа и мъжът си мисли, че и за донор става. Да, ама не. Достоверни са единствено спермограмите, правени в репродуктивна клиника. Желая ви същият хубав резултат да се повтори и там!
Съжалявам, но има толкова много гинеколози, които не са компетентни по репродуктивните въпроси. А много сред тях карат пациентките да идват пак и пак и дори не си и признават, че е отвъд техните познания. И жените губят понякога години в лутане и купища пари. Проблем очевидно има, след като не настъпва бременност. А ние затова сме тук. Искаме да ти помогнем, да те насочим. Но за можем да го направим, трябва и ти да ни помогнеш с информация.
Метфогамата се изписва при инсулинова резистентност. За да ти я изпише лекарят, явно, че е имал причина. И тъй като във всяка лаборатория могат да работят с различни мерни единици, затова е добре да споменаваш и референтните стойности. Ако някой показател ти е на горна граница, вероятно това е подтикнало лекаря да ти предпише този медикамент.
Разбирам, че за никого не е приятно да взима лекарства, нито пък да се подлага на процедури, операции, но понякога това е единственият начин да се сдобием с дете.

Желая ти успех и моля те, малко по-внимателно с момичетата, които са напълно добронамерени към теб и искат само да ти помогнат. Благодаря ти за разбирането!
« Последна редакция: Ноември 28, 2016, 14:17:22 pm от blue_sky »

*
Re: Стерилитет ли е или?
« Отговор #25 -: Ноември 28, 2016, 14:19:08 pm »
Нещата са комплексни!

Спермограма направена в лаборатория от лаборанти е НЕКОРЕКТНА и няма никаква стойност т.е. не показва действителното състояние при мъжа!


Метфолгама понякога се изписва за подобряване качеството на яйцеклетките, но това се прави от репродуктивни специалисти, с опит след направен АРТ!

Инсеминация, за каквато говориш се прави само след като материала даден от мъжа мине специална обработка.Такава се прави от ембриолози, каквито няма в обикновените АГ кабинети или клиники.Те работят в клиники по репродуктивно здраве.

Ако инсеминацията се направи от обикновено АГ има голяма вероятност да се развие инфекция в матката, заради неправилно обработения материал от мъжа, и в бъдеще всякакво забременяване да бъде възпрепятствано!

1. Не видях полови хормони!
2. Не видях спермограма направена в репродуктивна клиника.
3. Не видях хормони на щитовидната жлеза!
4. Не видях проследяване на овулацията!

Ти сама решаваш какво да правиш и при кой да отидеш!Ние можеш само да дадем съвет и да изкажем мнение!

*
Re: Стерилитет ли е или?
« Отговор #26 -: Ноември 28, 2016, 15:12:21 pm »
Натали, момичетата тук се опитват да ти бъдат полезни. Не разбирам това раздразнение. Като искаш отговор е редно да дадеш точната информация, за да е коректен отговора.
Маги ти даде пример защо са важни стойностите и, че понякога не е достатъчно само да са в референтни граници, още - разглеждат се и като съотношения стойностите една спрямо друга.
Спермограма е препоръчително, дори задължително да се направи в репродуктивна клиника.
Не на последно място - обърни се към репродуктивен специалист. Само гинеколог не е достатъчно и си е чиста загуба на време, средства и надежди (без да омаловажам гинекологията като специалност).
Ако нямаш проблеми със захарта метфогаммата е излишна. Все пак не сме лекари тук и предполагаме. Но знам, чувала съм да я изписват при наднормено тегло по принцип за въглехидратната обмяна и то при опити за забременяване.

П.С. Докато публикувам, то маги и блу ме изпреварили и се повтаряме, но нищо.
« Последна редакция: Ноември 28, 2016, 15:17:21 pm от avallon »
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Re: Стерилитет ли е или?
« Отговор #27 -: Ноември 28, 2016, 16:12:10 pm »
Няма нужда да пиша референтните стоиности защото всичко от това съм в нормите и не ми беше ясно защо ми е този препарат метфогамма
Както и Блу е писала, може някой от показателите да е близо до горна граница и заради това евентуално да е препоръчана терапията.
Да това е инсулин на гладно на 60 мин и на 120  няма нужд да пиша референтните стоиности защото съм ги гледала и те всички са в нормата
При глюкозотолерантния тест е от значение как се повишава инсулинът на 60мин. спрямо стойността на гладно и също стойността на инсулина на 120 мин. спрямо тази на 60-та, така че възможно е заради стойностите на инсулина лекарят да е преценил да изпише медикамента. Но това е в сферата на допусканите възможности, а за да бъдем по-конкретни е необходимо пълното изследване (заедно с референтните стойности).

natalii123, позволих си да попитам за направените дотук изследвания, тъй като в първите си публикации поставяш някои въпроси, на които може да се отговори след направени конкретни тестове. А може да има и нещо недоизследвано.....
Споменаваш, че е коментирана поликистоза........ за стойността на Пролактина би ли написала мерните единици и референтни стойности. 
Също че е препоръчана лапароскопия. Пак да попитам, коментира ли с лекаря защо той предлага да се направи лапароскопия, има ли нещо притеснително в резултатите от проверката на тръбите (пишеш че е правена хидротубация) или има нещо друго смущаващо, което да налага лапароскопията?
Ако досега не си разговаряла с лекаря за всички тези неща, добре е да отидеш на една консултация и да обсъдите. Ако нямаш доверие на този лекар, отиди при друг.
И да допълня, че консултацията с репродуктивен специалист не означава непременно подготовка за инвитро, а по-скоро да се направят в кратък срок необходимите изследвания и да получиш компетентно мнение и насоки.
« Последна редакция: Ноември 28, 2016, 18:14:01 pm от marsi »