0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

опити за забременяване
« -: Ноември 14, 2016, 13:02:23 pm »
Здравейте момичета. Нова съм във форума. Искам да си споделя вече с някого. От 4 месеца със съпруга ми правим опити за бебе. До момента все са неуспешни. Моля ви дайте ми полезни съвети. От кога да почна да меря базална температура? Кога е по добре да се трудим - сутрин или вечер?
*
Re: опити за забременяване
« Отговор #1 -: Ноември 14, 2016, 15:22:32 pm »
Здравей, KNikolaeva,

Добре дошла сред нас :)

Дано момичетата се включат за графиките на базалната температура. Аз да ти споделя дали сутрин или вечер - моите успешни опити бяха сутрин и следобед, така че май няма значение периода от денонощието.

В тази тема пишат момичетата, които правят опити. Ще се радват на нови попълнения :)
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=51415.940



   La vita è bella
*
Re: опити за забременяване
« Отговор #2 -: Ноември 14, 2016, 15:29:49 pm »
4 месеца са доста малко време, не те съветвам да изполцваш нито базална температура нито тестове за овулация, а се наслаждавайте на всеки един момент заедно и си правете каквото трябва когато ви е удобно, ако имаш притеснения консултирай се  с лекар, обичайте се правете си каквото трябваи резултат със сигурност ще има.
*
Re: опити за забременяване
« Отговор #3 -: Ноември 14, 2016, 21:02:47 pm »
Здравейте момичета. Нова съм във форума. Искам да си споделя вече с някого. От 4 месеца със съпруга ми правим опити за бебе. До момента все са неуспешни. Моля ви дайте ми полезни съвети. От кога да почна да меря базална температура? Кога е по добре да се трудим - сутрин или вечер?
Здравей, добре дошла и дано кратко се задържиш в тази тема, а се прехвърлиш в бременната :)
Базална температура се мери през целия цикъл, за да се проследи двуфазност - тоест по-ниска БТ в първа фаза, а след О БТ се вдига с окло 0.4 единици.БТ се мери  винаги сутрин, препоръчително по едно и също време ( с отклонение до 20-30 мин) , без да си ставала от леглото поне 3 часа. Ако мериш с дигитален термометър се изчаква 5 мин след сигнала :) Ако споделиш колко време е цикълът ти, можем да дадем съвети  кога да очакваш О( около 14 дни преди нова менструация, но може и по-малко, поради което е добре освен да се мери БТ да се включат и тестове за О евентуално). За контактите не мисля, че има значени дали са сутрин или вечер, важно да ги има :) Различно е мнението колко да са чести , но - ако не ти е редовен цикъла, правете през един -два дена опити, а ако видиш вдигане на БТ с поне 0.2 степени или спад с около 0.2 степени - опит на деня и на следващия ден :) При някой жени преди О има спад в БТ, при други дирекнто се покачва, за това те съветвам при всяко отклонение - контакт :) Стискам палци това да е успешният ти цикъл :)  :bighug:
Re: опити за забременяване
« Отговор #4 -: Март 26, 2018, 12:53:41 pm »
Здравейте от 3 години с мъжът ми правим опити за бебе, но все без успех, проблеми се оказа че имам аз макар че съм на 22 а той на 44 та ми правиха преди 9медеца операция и ми казаха че не би трябвало вече да имам тези проблеми и е много жешателно да родя и до миналия месец цикълът дори без лекарства ми беше точен но февруари не дойде бяха минали 52 дни когато ми дойде (изписаха ми Дуфастон) и мисълта ми е дали след като ми свърши  което беше на 05.03 още на 09.03 опитахме за бебе защотото ходих на лекар и ми каза, че  би трябвало следващите дни да съм в ОВУ на което аз много не повярвах но опитите приключиха на 16.03 понеже мъжът ми за момента не е в страната и замина, но от тогава имам достаа засилен апетит на моменти ми се гади и гърдите са ми с доста по изразени зърна и не знам и мисля възможно ли е да се е случило най- сетне или си внушавам
*
Re: опити за забременяване
« Отговор #5 -: Март 26, 2018, 14:37:08 pm »
Здравей, Krasimira p.!
Тези симптоми не са сигурен признак, но от сърце ти желая да се далжат на бременност! За уринен тест е добре да изчакаш 14-15 дни след О., кръвен може и по-рано (10-11 дни след предполагаемите дни за зачеване), ако нямаш търпение :)
Заповядай и в другата тема  Правим опити за бебе-Тема 13, в нея пишат момичетата, които правят опити за забременяване.

Re: опити за забременяване
« Отговор #6 -: Март 26, 2018, 14:54:46 pm »
Ами след 9 дни трябва да имам цикъл, но нямам търпение да разбераа, а така се надявам този път да се е случилоо вече