0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Криза на средната възраст.
« -: Октомври 06, 2016, 19:49:39 pm »
Здравейте, момичета!

Имам нужда от емоционална подкрепа, благодарение на вас след четири опита преди три години се появи нашето чудо голямо.

След безгрижните и весели години, сега съм тотално огорчена и отчаяна.

Съпруга ми е в криза на средната възраст, търси любовница от една година насам.

Някак всичко при него започна след като навърши 40 години, почна много да се гласи, да флиртува.Преди половин година го хванах, че се е регистрирал в сайт за запознанства и ходи по срещи.Имахме големи разговори, скандали, след което уж престана.

И понеже ме гони параноята, скоро открих в телефона му, че се е регистрирал в друг сайт, отново.

Направих си фалшив профил и му писах.
Обявил е, че има семейство и дете и търси несериозна връзка и приятелство.Писах му с фалшивата самоличност, отговори ми, иска да се срещаме, да пием кафе и да видим какво ще излезе.

Та какво да правя, не искам да го загубя, не искам да му казвам, че знам, ще си направи друг профил, с разговори няма да стане.

Как да спася семейството си, какво да направя?
*
Re: Криза на средната възраст.
« Отговор #1 -: Октомври 06, 2016, 22:41:21 pm »
Щом все пак веднъж проблемът е обсъден и преди, а сега пак го има - може би ще помогне семеен терапевт. Мисълта ми е, че съпругът ви въпреки тези си похождения - явно не иска да се разпадне семейството му, за вас не е тайна какво е правил, така че и няма да е шок, когато го уведомите, че знаете че пак го прави. Т.е. няма да отрича, да се кълне, че не е така, да си губите време и нерви с отричане, замазване и пр. Предполагам, че професионалист в областта - би бил доста от полза във вашата ситуация. Вие сте "вътре в ситуацията" и двамата и ще ви е доста трудно да се самоизмъкнете по най-добрия начин, след всичко случило се. Един външен човек, който не е замесен лично и емоционално, а в добавка все пак това е учил и работи - може много да допринесе за справянето с проблемите ви. Дори с тяхното дефиниране, то оттам се започва всъщност.

Помислете по въпроса, поразровете се за такива специалисти, отзиви на пациенти.
Успех!
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    stefi22

  • *
  • 4
  • Ем няма кво :D
Re: Криза на средната възраст.
« Отговор #2 -: Октомври 13, 2016, 14:51:27 pm »
Нека ви дам един съвсем различен отговор.
Задайте си въпроса - защо ходи по други? Мъжете отиват при друга, защото не получават нещо което искат. Дали в леглото, дали в кухнята. Защо не опиташ с малко изненади в креватните танци? Бельо, нещо ново, ти направи нещо различно. Очаквам мисълта през главата ти да е - ама аз съм гнуслива! - Имам разбиране, че жените сме виждали много по-гнусни неща от мъжете!

Леглото ще помогне да го укротиш. Заведи го в някой хотел близо до града и го накарай да полудява. Може да ви звучи малко вулгардно, ама за мъжете на 40, които знаят че морковчето им е пред умиране, само се чудят как да го топнат.

Не съм стигнала до тази криза на средната възраст, доста далеч съм даже, ама мисля че е пълна глупост! От какво се кризирате? Че имате семейство (айде, някой с проблеми нали), парите стигат, родата жива, просто не го разбирам?

А за профилите - спри му интернета.
Re: Криза на средната възраст.
« Отговор #3 -: Октомври 13, 2016, 16:03:32 pm »
stefi22 ,
Всеки има право на мнение.Нямам представа какъв е житейския ти опит,но мисленето от типа "не му даваш нещо" от личен опит мога да ти кажа,че ако не го промениш както се казва "ще потънеш".Може да си най-страстната в леглото,може да изгледаш всички порно филми,да изчетеш всички книги,да купиш най-скъпото бельо,вечери, и тн. и той пак да ходи.
Има верни мъже,има  мъже,който не могат да бъдат с една жена,има мъже ,който в някакъв момент от живота прещракват.Да се тръшкаш,да правиш драми,да спираш интернет, да следиш профили и тел. няма смисъл,това няма да го спре(напротив може да се засилят нещата).Освен ако той сам не пожелае.
За мен правилния начин е казваш веднъж за да разбере,че знаеш и това не ок за теб.Ако се промени добре,ако  не -ти избираш стоиш и мълчиш или си тръгваш.
Ако той иска да си тръгне нищо не е в състояние да го спре.Щом стои значи има защо,значи вината не е в теб,а някъде в него.Да се обвиняваш както казах по-горе "ще потънеш".
Психолога е добър вариант особено ако и той се съгласи,макар че в повечето случай мъжете не се съгласяват.
« Последна редакция: Октомври 13, 2016, 16:14:29 pm от bebeshok0326 »