0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте,

От доста време насам цикълът ми започва с кафеникаво/ръждиво зацапване. Не е силно, но в редки случаи продължава по 5-6 дни, преди старта на същинското кръвотечение! Това доста ме притеснява. (В други пъти е само един ден, което приемам за нормално, да кажем).

Бях при 3 различни гинеколози - хормонални изследвания ми назначи третата и то след настояване от моя страна. Предишните въобще не откриха нещо нередно (предполагам, че ако имах раничка, полип, киста, поликистозни яйчници щяха да го видят, а и никога не пропускам профилактичен преглед). Изследваните хормони бяха в норма, но.....

... в друг форум се разтърсих по-сериозно и се оказа, че са пропуснали да изследват прогестерон - вероятният отговорник за зацапванията.

Исках на своя глава да го изследвам, но миналият месец просто не успях :( Трябваше ми доказана овулация, пробвах с домашни тестове и просто нищичко не засякох. За капак, този месец ми подрани доста, разбира се, отново със зацапване.

Паралелно с това правим опити за бебе (от 2 месеца), но не знам дали съм психически готова за преглед в репродуктивна клиника. По-скоро търся специалист в сферата на хормоналните изследвания. Бихте ли ми препоръчали такъв в София? Има тоооолкова много доктори тук, но чувствам, че досега не съм попадала на такъв, на когото да изложа всичките си притеснения, и да ме прегледа и изследва обстойно!

Благодаря ви предварително!
Здравей ~Зайче~,
Няма защо да се страхуваш от репрудоктивните клиники.Това,че ще се обърнеш към тях не означава,че ще тръгнеш по пътя към АРТ,а че хората си разбират най-добре от работата и ще ти помогнат да намериш отговорникът за твоя проблем.Много от нас са се лутали години на ред при "много добри гинеколози" и когато са стъпили в репрудоктивната клиника са осъзнали как са изгубили толкова време.При мен беше 2 год.Да не говорим ,че тези хора ще ти назначат адекватни хормонални изследвания,а не нещо изсмукано ,просто защото ти си пойскала.
Относно нередностите: част от  заболяванията,който си изброила се виждат най-добре в определени дни от месеца.Няма как да се сложи точна диагноза от 1 гинекологичен преглед



« Последна редакция: Септември 28, 2016, 17:41:47 pm от bebeshok0326 »
*
Здравей, Зайче

Добре дошла

Аз също съм на мнение, че репродуктивните клиники са най-доброто място за диагностициране на всякакъв вид гинекологични проблеми. Аз дори ходя на профилактични прегледи в моята клиника, въпреки че не планирам бременност. Ако си от София, имаш чудесен шанс да попаднеш на точното място бързо.

Иначе и аз съм имала цикли с неменструално зацапване - предполагаеми причини при мен бяха хормонален дисбаланс заради задържан фоликул, тънка лигавица, ендометриоза.

Пожелавам ти скорошен успех в забременяването



   La vita è bella
Mинавам да изкажа благодарност, защото ако не беше тази тема, сигурно нямаше да се престраша да се прегледам в репродуктивна клиника!  :oops:
Днес бях в клиника "Щерев". Останах много доволна от лекарката, мила и внимателна и веднага ми обясни за понижения хормон. Откри ми и две малки кисти :( Първоначално доста се стреснах, но тя каза, че вероятно са функционални и заради тях имам честото зацапване, изписа ми Дуфастон и ме успокои, че това не е причина за безпокойство.
Другият месец съм на контролен преглед, за да видим какво се е случило  :oops:
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Чудесно е, че споделяш и даваш обратна информация за себе си. :)
Пожелавам ти с помощта на лекарите бързо да се справиш с проблема.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
Браво, Зайче, радвам се, че писа и че си доволна от развитието.

Забравих да спомена преди, но виждам, че и ти си го забелязала. За мен е плюс, че репродуктивните клиники не работят на парче, а търсят завършеност на случая. Не само ще те прегледат веднъж и ще предпишат лечение, а ще те извикат пак да видят как протича лечението и ще се уверят, че след лечението всичко е наред.

Успех :)



   La vita è bella