0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

След неуспешно икси
« -: Септември 24, 2016, 08:30:58 am »
Здрaвейте!В нaчaлото нa септември ми беше нaпaвено ИКСИ, зa съжaление неуспешно.Рaзви се 1ембрион и нa 3 ден имaшв трaнсвер, кaто имaх преди пункциятa прогестерон1,85.Нa 43 год. съм, с нaмaлявaщ яйчников резерв, AMX-0,66.Въпросa ми е имa ли шaнс дa нaпрaвя новa процедурa нa естествен цикъл, или съм зa донорскa яйцеклткa.При вaс колко се чaкa по донорските прогрaми?
Re: След неуспешно икси
« Отговор #1 -: Септември 24, 2016, 13:25:10 pm »
здравей аз съм съм по ниски стойности на АМХ-0,12 със стимулация направих 2 яйцеклетки и двете се оплодиха и сега ми предстой ЗЕТ така че не бързай още с донорска яйцеклетка
Re: След неуспешно икси
« Отговор #2 -: Септември 25, 2016, 19:54:16 pm »
Здрaвей.Рaдвaм се че се получaвaт нещaтa при теб, дaйБоже успешен финaл!A твоети фсх колко е, знaм че и ти е вaжно зa инвитро?Ние сме и с мъжки фaктор, a и моятa яъзрaст нaд 40 игрaе роля , тъй че не знaя дaли примерa с теб е добър зa мен.
Re: След неуспешно икси
« Отговор #3 -: Септември 26, 2016, 17:26:49 pm »
Здравейте, момичета
аз също съм с Ограничен яйчников резерв, АМХ - 0.60 и имам три неуспешни инсеминации и 2 инвитро, като на първото имах 3 яйцеклетки, от които се оплоди само 1. На второто, за съжаление, нямаше пукната яйцеклетка. На 40 години съм и моята лекарка обясни, че на тази възраст са често срещани хромозомните изменения в яйцеклетките, което им пречи да се имплантират след оплождане. И пред мен стои въпроса, дали да опитвам или да помисля за донорство. При нас има неизяснен стерилитет, което прави нещата доста непредсказуеми.
За FSH  - бил доста вариращ и недостатъчно показателен. Въпреки, че него взимат под внимание, когато се дават документи за фонда. Моят е стабилно 6, но няма резултат....
Прекрасен ден
Re: След неуспешно икси
« Отговор #4 -: Септември 26, 2016, 21:13:55 pm »
Здравейте госпожо Стоянова,
Съжалявам, за забавения отговор. Обикновено преглеждам само нашата тема и въпросът ви ми е убягнал.
За да се прецени дали е подходящо да се прави стимулация, да се прави ин-витро на естествен цикъл или да се премине към донорска яйцеклетка е много сложен. Взимат се превид всички хормонални изследвания, ехографския образ и най-вече мотивацията на пациентката. За някои пациентки шанс за успех от 10% е напълно неприемлив, за други дори при шанс от 5% си заслужава да се опита. Ролята на доктора е да информира, но решението винаги се взема от пациентката.
В нашата клиника критериите за подбор на донори са изключително стриктни, което води до известно забавяне при извършването на донорски процедури. Точното време, което се налага да се изчака варира.