0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    saber_rider

NoFap - има ли почва у нас?
« -: Септември 20, 2016, 12:53:40 pm »
Здравейте, приятели!

Не съм писал отдавна, та няколко думи за мен: преди години страдах от лека до тежка астенозооспермия, която успях да преборя (не напълно, но почти), благодарение на строг режим, добавки и накрая успешно да забреня съпругата ми, та сега малкия е почти на 3 години..

Започвам да се замислям за второ дете и се опитвам отново да влезна в релси, да намаля/огранича спра това и онова, малко да вляза във форма, за да изкарам 3 месеца една спермогенеза с по-читави плувци... че имам опит от миналия път и не беше много лесно, нито бързо.

Така попаднах на това нещо - NoFap:
- www.nofap.com
- https://www.reddit.com/r/NoFap/

Започнало е, като група в Redit, където хора, зависими от порното са се оплаквали от еректилна дисфункция, преждевременна еякулация, психически разстройство и какво ли още не.

Накракто - не всичко е по темата.

Да идеята на това нещо е, човек да не гледа порно, да не мастурбира, а само по естестен начин да се задоволява, тоест с партньора си.

Те дават най-различни предимства и ползи, но по нашата тема, най-много ме заинтригува следното:

- правили изледване на мъже, което мастурбирали и такива, които не. от 1-ви до 5-тия ден нямало много влияние в/и тестостерона, но след 7-мия ден абстиненция при повечето мъже тестостерона рязко се покачвал, 40% и нагоре?

За мен това е интересно, защото при мен се наблюдаваше намалени нива на тестостерон, което знаем пряко влияе на спермогенезата...

Другото, което е много интересно, хората масово пишат, че след 40+ дни въздържание, ставали по-уверени, изчезвали промблемите с PE и ED и още един милион предимства...

Та ми е много интересно, досега съм смятал, че редовната "смяна" на плувците е добре за поддържане на качествена сперма, примерно на всеки 3 дни еякулация и т.н., та сега започнах да чета за това явление и се опитвам да установя дали има преки ползви за двойки опитващи да имат деца.

Не случайно, защото на няколко пъти във форума попадам на мъже, които практикуват тази "абстиненция от мастурбация" и жените им забременяват...

Странна работа, цитират всякакви изследвания и т.н., разбира се, достоверност не мога да потвърдя...

Ще се радвам да чуя вашите мнения, особено на медицинския специалисти, на колеги във форума и прочие.

Не съм сигурен, че темата е за тук директно, но аз индиректно искам да потвърдя или отрека ползата в/ъ мъжкото репродуктивно здраве, при продължително въздържане от мастурбиране...

*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: NoFap - има ли почва у нас?
« Отговор #1 -: Октомври 01, 2016, 17:17:13 pm »
NoFap е с друга идея, затова и споделяните там тези, преживявания, изводи и т.н. са пречупени през основното му предназначение и е трудно да се пренесат директно към темата за бременността, каквато пък е целта на нашия форум.

Другото, което е много интересно, хората масово пишат, че след 40+ дни въздържание, ставали по-уверени, изчезвали промблемите с PE и ED и още един милион предимства...

Това се отнася за хора, които са били зависими и са преодолели зависимостта си. Като преминат симптомите на абстиненцията, следва период, в който бившият зависим се чувства по-добре, по-уверен, с по-малко проблеми. Това е нормалната и търсена реакция при лечение на всяка зависимост. Но, пак да кажа, това се отнася само за зависимостите и не е приложимо при другите групи хора.

За нивата на тестостерона, има различни изследвания след дни до месеци въздържание, но пак идеята каква е - да има качествени сперматозоиди, за да се получи забременяване, а не самоцелно да се повишава тестостерона. Така че при опитите за постигане на бременност стандартната препоръка е да се прави секс през ден и да няма продължителни периоди на сексуално въздържание.



"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу