0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Замразен ембриотрансфер
« -: Август 25, 2016, 13:05:24 pm »
Здравейте момичета,
В края на седмицата ще бъде вторият ми замразен трансфер.
Пиша ви, за да успокоя себе си и за съвет.
Случаят е следният; освен всички лекарства за подготовка (естрофем, климара, кринон, аспирин протект, фолиева киселина и неоксинд) слагам и Полижинакс заради резултатите от цитонамазката (2-ра група). Но днес ми излезе микробиологията и имам и стрептококи група Б, които лекувах и преди 2 месеца с антибиотик, но очевидно сме си ги предавали с мъжа ми..Сега докторката ми казва да не взимам антибиотик, защото реално ще ми е четвърътия за тази година и да изкарам просто до края курса на Полижинакса. Каза също, че тези стрептококи група Б нямат общо с процедурата и шанса за забременяване. Но аз се притеснявам и не знам дали не е грешка да не пия антибиотик. Случайно някоя от вас да е имала такъв проблем?
Много благодаря и поздрави,
Re: Замразен ембриотрансфер
« Отговор #1 -: Август 25, 2016, 13:16:46 pm »
Здравей summer_04,
Не съм има стептококи гр.Б,но съм имала други,при който са ми изписвали Полижинакс и е имало положителен ефект.Той също е от групата на антибиотиците до колкото ми е обяснено.Послушай лекаря си,той по-добре знае какво да прави
« Последна редакция: Август 25, 2016, 13:21:32 pm от bebeshok0326 »
Re: Замразен ембриотрансфер
« Отговор #2 -: Септември 15, 2016, 16:19:18 pm »
Преди години имах бета хемолитичен стрептокок. Лекувах го с няколко курса различни антибиотици и освен, че ставаше резистентен към всеки изпит антибиотик друго не се постигаше, излизаше си в микробиологията. Докато накрая един АГ не ми каза, че съм си скапала с антибиотиците вагиналната флора и докато не я възстановя това чудо няма да изчезне. Слагах си около седмица глобули с лактобацили и се разделих с тоя стрептокок, който се оказа, че си съществува във вагиналната среда по принцип в някакви микро количества, но е подтиснат от дьодерлайн бактериите и не се проявява при посявка. При спадане на имунитета обаче, или при пиене на много антибиотици и скапване на нормалната среда, се активизира и излиза в посявките.
« Последна редакция: Септември 15, 2016, 16:21:14 pm от Valima »