0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте.
Аз съм Марияна и съм от провинцията, ще разкажа моята история с ходенето по мъките не за да ме съжалите или както повечето в форумите ми се подиграха, а за да няма недоразумения.

На 14 години изглеждах като дете и с костна възраст 8 г.
Майка ми и баща ми са разведени, заради побоите и проблемите нямаха време да видят, че изоставам в растежа. Сега съм на 33.
След дълго лутане, отидохме в детското отделение, следващата болница след центъра по хигиена. Там започна едно лудо правене на изследвания. През 3 месеца ходех с майка ми, а ми го натякват и до сега.
Стигна се до извод че ми е необходим гонадотропин, растежен хормон и го вземах в профължение на 7 години, с хормони порастнаха и гърдите ми но не до последна 4 степен. Но никой не се замисляше за растежа на половите ми органи. Около 2001 г влизах в Александровска, в ендокринологията пак защото не ми беше добре. Тяхното мнение за лечението досега в онази болница( май си смени името и имаше поликлиника на Урвич) беше ужасно, според тях са ми натоварили жлезата и от техния панхотопипуитутаризъм се стигна извода че е просто хипопитуитаризъм, хипотиреодизъм. Там започнах прием на фемостон, след който ми идва цикъла, без него съм аменорична.Правеха се изследвания скенер и ямр, нямам тумори, нормално турско седло.
Започнаха да ме лекуват с елтироксин, плавно от 20 до 75. Установи се от редицата изследвания, че имам хипогонадизъм, пия фемостон, хопокортицизъ м, пия ужасния дехидрокортизон който колкото и ми помага, толкова и ми окапа косата. С неустановен Хашимото от Александровска( дори се чудя как се осмелиха да напишат въпросотелен). След дълги години в Александровска станах опитно зайче, никой не ми обясни за болестите ми и защо са налице, д- р Каменов който много ми помогна в последно време ме превръщаше в опитен заек, показваше половите ми органи на студенти с думите за рядък случай на хипопластични ВПО. Единствено за тях ми подари два флакона Криптокур, като каза, че развивали половите органи, а после се оказа в интернет, че е хормон за нарастване но при мъже. Бях отвратена. Имаше много изследвания като ТАТ, МАТ, радвам се че ми ги направиха, но тат ми беше около 5000. Върху тези резултати ми написаха че имам Хашимото. Когато бях по-  спокойна за година направих отново изследванията и бяха около 20, последното дори е в норма.
Последиците много стрес, депресия че ще остана бездетна.
2014 и 2015 Слава Богу намерих точния гинеколог, не д-р, а злато, Данаил Илиев. Обясни ми всичките неща на разбираем език, каза че само ме прехвърлят като топка, че само са ми загубили времето, направихме няколко изследвания когато бях в цикъл. От тях му стана ясно че проблема е за ендокронолог- гинеколог.

Изследванията са от 21.01   2015:
Кариотип, нормален.
Естрадиол, ЛХ, ФСХ на 2 - 4 ден доколкото си спомня правих на 3 ден.
Естрадиол- < 11.80 pg/ ml;
ЛХ- 0.85 miu/ ml;
ФСХ- 2.86 mu/ ml;
Прогестерон- няма, ng/ml
Пролактин- 50.71 ng/
Изследванията са правени в Рамус, в последствие съжалих.
Каза ми че е специализирангинеколог и не иска да ми губи времето.
Правих в последствие друг пролaктин, в родния град и в София, резултата беше около 460 други единици в Сана, като съм спазила условието без секс и др.
Д-р Илиев ме насочи към следното, правене на нови ЯМР, след което пълен профил изследвания и консултация с ендокринолог, както и след това хормонална субституця и или реконструктивна опетация на влагалището. Проблема идва от там че заради ниските хормони дъм тясна и при сексуален акт изпитвам болки и разраняване на отвора на влагалището с кръв, което няма нищо общо с неподготвена вагина за секс, защото отвора ми е едва 2 см) Отидох приж д- р Лозанов, завеждащ в Токуда ендокринологията.
Като си платих частния преглед едва успях да го сваря в коридора, за 10 минути обяснения, този човек не пожела да ме вкара в болница за въпросните изследвания, а ми оусна само тсх- 3, 3 в норма, актх за регулиране на дехидрокортизона-12, 2 в норма, калий +4.1 , натрий 140, фт4-8,5. Увеличих дозата на 100 елтироксина.  Обясни ми човека че е по- добре да си пускам фт4 по точно давало данни за това дали е достатъчно. Благодарна съм му.

* Проблема ми идва от това сега, че имам доста диагнози, лекувах си гонартрозата до днес, бях шокирана от възможния вариант за операция по отсттаняване на коленните стави.
Сега имам постоянен приятел, който обичам и той не е от хората които бягат от жени с проблеми. Всичко е разказано.
! Моля някой който има моите заболявания да ме насочи към добър ендокринолог- гинеколог, като не желая да плащам за преглед набързо както беше при д- р Лозанов.
Явни трябва да се лекува тази хипотрофия, по думите на Данаилов с хормони, липсва ми прогестерон и естрафиол. Искам да лежа в болница ако ще и 2 месеца но да се стигне до някакво лечение, защото вече от препращане ми мина живота по болниците, нямах детство.
Искам да направя отново всички изследвания когато съм в цикъл, тат, мст, ямр, томография и да се отнесат адекватно с мен, както в Александровска, но- специалисти на които им се работи!
Обезверена съм, само ми остана надеждата, че Бог ще се смили над мен и ще намеря точните хора.
И след като прочетох, че нз моя братовчед жена му със запушени тръби се е излекувала, имам искрица надежда че и аз ще имам мечтаното дете.
Не еднократно съм прекъсвала връзки заради разпит от страна на бъдеща свеки и като разбираха проблемите ми ме отхвърляха.
Помогнете ми! Наистина съм отчаяна.
Сега д -р Илиев ме насочи към д- р Коларов, д- р Божидар Славчев, който е подчертан като най- добър и д- р Владимиров. Спомена ми за клиниката и д- р Стаменов, но там е доста скъпо. За всеки има негативни мнения, особено за д- р Коларов, груб в работа, една жена родила след като и правил изследване.
Трябва да остана в някое отделение, където безплатно да ми направят повечето изследвания, защото съм безработна.
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО НА ВСИЧКИ И СЕ ИЗВИНЯВАМ ЗА ДЪЛГИЯ ПОСТ! Искам до 2 години да имам дете. Сега съм в София и ще остана при срстра ми докато намеря къде да се насоча.
  P C:При последен преглед при д-р Данаил Илиев ми е написал:
Впо хипотрофични, влагалище- хипотрофично, тънка влагалищна лигавица.  PVCU- хипотрофично, OECC- напр.- овален; ex utero- nihil, матка- AVF/ RVF ПОДВИЖНА, НЕБОЛЕЗНЕНА, аднекси- б.о. CD- свободен.
Извинете за грешките, просто съм много притеснена в момента и пиша машинално.
 
« Последна редакция: Август 23, 2016, 14:46:21 pm от Jelezni_ krile »
*
Jelezni_krile,  много от понятията и диагнозите са твърде сложни и твърде частен случай, за да се намери аналогия.  От написаното личи, че си боец и имаш цел. НО понякога има  и нелечими състояния, които може да не пречат на нормалния начин на живот, въпреки, дори и за сметка ограниченията на някои други споособности и  възможности на организма.  В крайна сметка намери ли се някой специалист, който да изкаже мнение можеш или не можеш да забременееш, да износиш и да родиш дете - тези и трите неща. Според мен това е твоята изходна точка. И .... за съжаление  при условията на родното ни здравеопазване са необходими много средства, прегледи и консултации по ЗК не са достатъчни.
Освен д-р Стаменов и Владимиров другите имена на мен лично нищо не ми говорят. Може би най-добрите, с най - много казуси  минали през главите и ръцете им. За Стаменов се чака, аз чаках. И още един съвет - не си поставяй срокове.
« Последна редакция: Август 23, 2016, 15:28:56 pm от avallon »
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
Здравей Марияна.
Не разбрам почти нищо от диагнозите ти,единствения съвет ,който мога да ти дам е да намериш средства и да се обърнеш към репрудоктивна клиника.Там има репрудоктивни гинеколози(който са различни от обикновенните гинеколози),ендокринолози и добри генетици.Те единствени според мен могат да решат проблема ти,ако той е решим(в насока дете).В противен случай ще се моташ още дълги години при различни специалисти.Относно клиниките всички са скъпи,но ако говорим за цена клиника Надежда(на доктор Стаменов) е малко по-евтина от някой други клиники,но там чакането е дълго.На мен ми отне почти година
« Последна редакция: Август 23, 2016, 16:33:58 pm от bebeshok0326 »
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
здравей, Jelezni_krile, и добре дошла във форумите на Зачатие!

тук никой няма да ти се подиграе, а се надявам да можем с общи усилия да ти помогнем да намериш своите лекари. честно казано, твоите диагнози са много и положението ти е явно сложно. предлагам ти да направиш следното:

1. напиши едно лично съобщение до нашия медицински консултант д-р Даскалова - с ник Мели във форума и виж какво ще те насочи тя.
2. запиши си час за първоначална консултация при д-р Владимиров и си приготви един стегнат писмен разказ на твоя случай с най-важните цифри, дати и лечения. Най-вероятно той сам няма да може да ти помогне, а ще е необходим екип от поне 2-ма специалисти. Той работи с ендокринолога д-р Емил Начев, който има много добра репутация на запознат с репродуктивната ендокринология.

д-р Божидар Славчев е виден хирург-гинеколог и онко-гинеколог, не мисля, че е подходящ за твоя случай. д-р Коларов преди едно 15 години беше най-популярното име в Майчин дом за ендокринни проблеми и забременяване, но това беше отдавна. не мисля, че вече ходи някой при него за забременяване. в клиниката на д-р Стаменов е претоварено и ще чакаш много дълго за първа консултация, заради това не препоръчвам там. можеш да направиш и една първоначална консултация в клиниката на проф. Щерев - с него, ако още приема или с доц.Тимева, като най-опитна там.

желая ти да намериш своя път към целта си и да я постигнеш!


"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Благодаря ви много момичета, тези хора от бг мама ми се подиграваха и затова ще се махна от там. Положението е наистина лошо. Ако продължавам с тези неизвестни ще полудея. Не мога да се успикоя дори и да намеря приятел както е сега, защото се притеснявам, а не искам вечно да крия.
Сега спешно ми е да направя отново половите хормони да започна веднага хормонална терапия с нужните ми хормони. За престоя в болници съм по- съгласна, защото нямам много пари, все пак съм безработна. Много ми се искаше да си намеря само един лекар специалист гинеколог ендокринолог, но явно времената се изменят.
Имате ли телефони на дадените от вас имена ?  Нямам представа дали ако платя за частен преглед ще може доктор да ми даде направление за хоспитализация и дали изследванията там са безплатни.....
Днес една позната ме пренасочи към УСБАЛЕ ендокеинологията в майчин дом. Аз първо искам да пусна половите хормони защото стигнах до никъде и загубих 2 години. Ако след това ми се подобри състоянието ще мисля за стимулация или инвитро. Не зная дали правилно мисля. БЛАГОДАРЯ МНОГО ЗА ОТГОВОРИТЕ. АКО НАМЕРЯ ТЕЛЕФОН ЩЕ ЗВЪННА ВЕДНАГА на посочените от вас доктори. Дори от стрес че ще остана бплна и сама получих първата си паник атака, след това не сее повтаряло. До скоро, ще ви държа в течение. Господ да ви благослови!
Здравейте на 30 август влизам в ревматологията. Моля ви ако някой знае телефон или телефон  на регистратурата на добри гинеколози да ми пише, до  30 сестра ми ми постави срок да намеря човек. И миналата година идвах но не успях, отново майка с помощ на сестра ми ме върна в депресията и ме убедиха да не търся никой. Както виждате имам ограничен брой дни трябва да си запиша час, тук със зет ми се карат и не искам да стоя повече и да чакам. Тези дни ходих в Майчин дом, чуках по разни кабинети да ми кажат регустратурата на др Коларов или телефон, не ми обясниха къде е, отидох при др Чернев не пожела и видеозон да ми направи за успокоение поне исках да му платя, сами каза че  е уморен не се занимава с тежки случаи, др- Коларов и Др - Пъневска. Взех номера и но никой не ми се обади 2 дни звъня по регистратури  и доктори, явно хората не са като в Смолян.  Не искам да си тръгна обратно преди консултация с гинеколози. Знаете ли номера на Мели ? Благодаря ви. Втора година идвам и се закучват нещата.Ще чукам на вс врсти докато някой не се смили над мен. Първо искам гинекологична консултация после ако има липси ще отивам или заедно ще работя с ендокринолог. Казвам ви сигурна съм че щом хора с пкя забременяват и хора с запушени тръби, знсчи техниката след 20 години е друга и аз мога да се лекувам. Благодаря ви!
Момичета извадихте ме от депресията, имам записан час вече на др Пъневска, др Динева и евентуално за др Стаменов или Др Персенска ще ми се обадят, попълних формуляр. Благодаря ви! Започвам от някъде поне...То беше чакане, въртене по болниците, никой не те иска...ужас. Искам да ми кажете как да се свържа с Мели или с Лунна походка която е писала във форума защото ми е роднина. След 4 мъчителни дни на отчаяние и стрес вече знам че нищо не става бързо. Просто в сънищата дори получавам знаци...сънувсх че раждам в Надежда при Др Стаменов. Аз съм съгласна който и лекар да ме поеме от там, само да не се връщам в Смолян преди да имам записан час за консултация. Може би е плашещо но точно като пътувах насам за приемане в ревматологията, аз отворих случайно вашия сайт или беше някаква реклама, прочетох галерията Зачатие бебета и припознах на братовчед ми жената като лунна походка. Вчера се свързах с леля, но явно нещо около мен кара хората да ми затварят вратите. Ще отида на консултацията при вс доктори. Дано някой се съгласи. Незная дали ще ме разберете но когато ускам много нещо ми се дават шансове...ей така както намерих вас и от отчаяние и лоши мисли  нещата не тръгват. От сега ще мисля положително. Нямам нужната подкрепа от майка ми, сестра ми и никой, освен тях. Но този път усещам че съм на прав път. Казаха ми за едни безплатни лечения по програми, дано успея да се доредя.
Zelezni_krile, аз не мога да ти помогна със съвет или препоръка, но от както прочетох първия ти пост си мисля за теб. Пожелавам ти от все сърце да постигнеш мечтата си, имай кураж да се бориш. Вярвай и рано или късно ще успееш! Успех!
За да се свържеш с Мели, Лунна походка или друг от форума кликни върху името му и след това ще видиш опция „изпрати съобщение”.
марияна  :) борбата ти няма да е лека
не знам какво е положението в майчин дом, и аз като другите почти нищо не разбрах за диагнозите и докторите. много си объркана, и малко несвързано пишеш. няма значение сега това, искам да ти дам моите съвети  :)
да, за съжаление сега по здравна каса няма много варианти, да не кажем почти никакви.
прави ми впечатление, че повтаряш за запушени тръби, че има успели момичета. това не е най-страшното в безплодието. при теб ще е нужно и много време, и много знания.

моят най-голям съвет, обади се в болница щерев тел.02/920 09 01, поискай час за проф.атанас щерев  :P той преглежда и консултира безплатно! ако в момента не е дал график за часовете му, ще оставиш час, от регистратурата ще се свържат с теб и ще се уточните кога да те прегледа. той е гинеколог-ендокринолог! смятам, че като такъв, и като репродуктивен специалист ще ти бъде много полезен  :P успех

да се допълня - в болницата също има ендокринолог, д-р яначкова
« Последна редакция: Август 26, 2016, 23:37:11 pm от mecinka »

Здравей Марияна, пишеш,че имаш час при д-р Динева, тя работи в онкологията ако говорим за същия човек,тъй като и аз работя там не мисля,че е правилния лекар за теб, не,че не е добра,но не е репродуктивен специалист,едно е да преглеждаш пациенти за съмнения за "рак" съвсем друго е да преглеждаш такива с репродуктивни проблеми...не знам
има ли смисъл да си губиш времето с такива гинеколози...най-разумно е да се насочиш към репродуктивните клиники...много късмет ти желая :lol:
Здравейте. На 15: септември влизам в ендокринологията  УСБАЛЕ  към майчин дом, за диагностика да се доуточнят вс диагнози, дали имам Хашимото, безвкусен диабет и много неща. На 21 имам записан час при др Владимиров, след това при др Пъневска. Само че др Начев ме разпита и ми каза щом съм имала панически атаки, в които казвам че ще умра и други проблеми, също висок пролактин, да направя ямр с контрастно вво в София, Иван Рилски. Вие къде бихте ме насочили да направя това изследване? Къде има добра техника и специалисти, които да ми разчетат правилно ямр?  Отделно на това една циганка ми каза че имам малко туморче, и оня номер с конеца с възлите, който явно го правят на всички отчаяни хора. Мн съм разстроена, дано да нямам аденом на хипофизата. Моля ви помолете се за мен!  Отделно на това трябва да изпълня много задачи, не ми се умира.
*
Недей да вярваш на такива циганки, който ходят по улиците и плашат със своите ненормални способности с цел да вземат някой и друг лев, луди хора послушай Начев, и не си внушавай нищо, лекувала съм висок пролактин без ядрено магнитен резонанс, но щом като си насочена от Начев и той те съветва го направи, няма смисъл, разстройването не помага, всичко ще бъде наред , никой няма да умира, момиче, живота е пред теб, какви са тия глупости.  :)
Здравейте момичета!
Днес имам тройна " честитка". Идеше ми да се гръмна. Първо др Владимиров. Доста се почуди и ме гледа в началото, изслуша вс ми въпроси, доста говорихме. Каза че съм изгубила доста време в лутане, ако е било в тинейджърството щяла съм да наваксам, да не казвам че по онова време нямаше такива репродуктивни лекари. Не исках да се изказвам лошо за неговите колеги иначе щях да му обясня как ми погубиха детството  в лежане по ендокринологии. Дадох пари за ултразвук. Не ме пожали и ме попари с думите, матката е мн малка с тънка лигавица, което си и знаех... яйчниците според изследванията изпбщо нямат яйцеклетки и фоликули. Идеше ми да му кажа че вярвам в Бог повече отколкото на доктори и Той ще каже последната дума. Можело да се направи лечение на матката, не се знаело дали ще има ефект. Отделно каза след ямр и пролежаването да намина пак за да е по- сигурен какво да правим. Др Начев (който единствен заедно с моя ендокри олог др Ябруди ме насочиха към ямр ) ми каза пък че от вземането на вс тея терапии ако направят това лечение с хормони за лекуване на матката за по- дълго време може да не издържа заради натоварването на хепара. Абе изобщо батак....
Днес ми откриха кистична лезия, която без контраста се личала, аденом ок 2,5-1.1 в ляво. Ето сега си обясних защо имам безвкусен диабет, той е симптом преди откриването на аденом или питуитаризъм симотом и кисти. Изобщо докторите си разбираха от работата, дори ме питаха вземала ли съм растежен хормон, отг да.

Допълнително ще се изяснява точно за аденома, ще се прави ямр на цял мозък. Добре че имам подкрепата и любовта на любимите хора.
Благодаря  на всички за подкрепата, също и на Ани, бясната лунноходка, че ми вдъхна кураж да се боря! Поздрави.
*
Кураж, Jelezni_ krile. Съжалявам, че не мога да помогна със съвет, но исках само да те подкрепя. Радвам се, че звучиш обнадеждено и имаш план. Успех!



   La vita è bella
*
Здравей, момиче! Може да ти прозвучи грубо, но си мисля, че е по-добре лекарите да ни обяснят с какво се захващаме, а не да ни залъгват. Поне аз бих предпочела така. Твоята битка няма да е лесна, но мисля, че си попаднала на специалисти, а най-хубавото е, че и ти смяташ така. Стискаме ти палци и пиши за развоя на нещата при теб.

Успех!
« Последна редакция: Септември 22, 2016, 08:42:14 am от blue_sky »

Здравейте! Благодаря отново за подкрепата на Блускай и Румяна! Ще се боря до резултат. Засега съм спокойна. Ще пролежа след това в гинекология за да ми пуснат половите хормони. Поздрави на всички!
Здравейте мили хора. Минаха две години и не съм писала, защото просто спрях. Спрях да чета и пиша. Първо имам напредък и от 3.9 лигавицата ми наедря на 8.9. Доктор Владимиров бе очуден. Само му се усмихнах и си казах на ум че Бог и Св. Богородица ме обичат. Нещата с анемията ми се обадиха и след почти 8 м лечение с Климара, спрях. Защото след климарата, която ми струваше 14х10 на месец, после излющващ хормон, при все че пиех и фемостон, останах си без кръв. Единия път от дуфастона, след това от фемостона. Зачестиха болките в матката, ей така без нищо. Разделих се с единствения човек който смятах че ме обича, просто ме е използвал. Сега след толкова време мога да кажа следното. Аденома и кистата не са мръднали и слава на Бог. Не растат. Може би е време да се примиря-кикотят ми се хора, роднини и приятели. НЯМА!
Доколкото знаете съм вярваща. Ходила съм в църквата когато донесоха иконата Златна ябълка. И дрехата на Св. Богородица. Почувствах такава мощ и подкрепа.  Спрях с лечението. Помислих за осиновяване, дори първо за приемен родител. Но пък не срещам подкрепа от семейството. След паник атаките, които спряха сега съм решена отново да пробвам. След като има мъж до мен. Копнея да стана приемен родител или да си осиновя дете, а пък ако се омъжа и другото ще пробваме. Но волята която я имах в началото не е сегашната. Все по-често плача, сега пролетта. Още повече че всеки ден минавам по планината 4 км, все от накъде ще яидя гнездо, млади пиленца чуруликат. Един път видях безплодно дърво и си казвам, и аз съм сиротна като теб и се разплаках. Обещах на майка и на баба си че ако не ме подкрепят за приемен родител и осиновяване заминавам в чужбина в някоя страна да прегръщам чуждите деца... Спира мв факта че знам че са привързани към мен и ще трябва да престоя поне година там.
Хубавата новина е, че в Майчин Дом в специализираната лаборатория по генетика ми направиха кефа, и точно професора, завеждащ. Един прекрасен възрастен човек който ме убеди да не плача излишно. Че преди да се омъжа веднага да направи човека до мен изследвания. Ако няма питоитутаризма няма да имам болни деца. Ако е със същата болест ще е болно момичето. Защото докторките студенти в Усбале така ме ядосаха с техните глупости. Да съм си направила изследвания за 3000 лв. И че нямало сммисъл да им предавам на отрочетата си и аденом и ревматоизъм.
В момента клоня към осиновяване. И без това ще съм самотна майка, и съм разочарована от мъжете. Само едно ме спира. Ако имам детето и все пак празнината в мен и неудволетвореността си остане. И ако продължа да се депресирам. И не успея да се справя. Гледала съм бебета, предпочитам да го взема пеленаче, да ям някой хормон и да го кърмя, както сега се правело. Но чух за огромните проблеми и дългата борба за осиновяване.
Благодаря ви че ме подкрепяхте. Ще пиша когато има развръзка.
« Последна редакция: Март 09, 2020, 22:09:41 pm от Елфи »
*
.......
Но чух за огромните проблеми и дългата борба за осиновяване.

Jelezni_ krile, не знам какво точно си чула и дали е информация от първа ръка, ако имаш въпроси относно процедурата по осиновяване, пиши! Прегледай подфорум  Осиновяване на дете, предполагам ще намериш теми с полезна информация.