0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте. Накратко - бременна съм в 13 г.с. От 5 седмица започнах с прокървявания, които лекарите диагностецираха като отлепяне на сакчето. До преди 2 седмици, когато след поредното отлепяне ме приеха в МД. И там лекарката установи наличие на втори сак, чийто ембрион не се е развил. Диагнозата беше потвърдена и днес на ФМ. Притеснитерното е, че вторият сак има нещо подобно на плацента и расте успоредно с другия. Т.е. във всеки един момент може да тръгне да кърви и да повлече и здравият сак. Въпросите ми са 2. Някой бил ли е в подобна ситуация и как се развива нещата? И другото - имам колебания за лекарката, която ме среди.  Кой гинеколог бихте препоръчали за наблюдение с подобни специфики? Благодаря!
*
Re: Отлепвания, втори плоден сак, заплахи...
« Отговор #1 -: Август 01, 2016, 15:52:17 pm »
Stella80, не съм била в твоето състояние и не мога да взема отношение по първия ти въпрос, но тъй като са нуждаеш и от препоръка за специалист, добре е да напишеш в кой град живееш или поне кой регион на страната.
Дано опасенията се окажат напразни, желая ти успешна бременност!

Re: Отлепвания, втори плоден сак, заплахи...
« Отговор #2 -: Август 01, 2016, 16:11:51 pm »
Здравей Стела при мен бе подобна ситуацията само,че втория сак изобщо нямаше сърдечна дейност и в един момент спря да расте и към 14 г.с.прокървяванията ми спряха при теб втория сак има ли сърдечна дейност? Имат ли идея в коя г.с.е той? И не мисля,че в тези седмици има опасност да повлече другия ембрион той си е голям вече,не би трябвало :) и пиши наистина от къде си,за да те насочим и спокойно всичко ще е наред :lol: успех
*
Re: Отлепвания, втори плоден сак, заплахи...
« Отговор #3 -: Август 01, 2016, 17:35:59 pm »
И аз бях така, даже с постоянни кръвоизлизи, но при мен организмът отхвърли втория сак до към 12 г.с. и след това не съм имала проблеми. Родих с планово секцио здраво дете.
Стискам палци за една успешна бременност.

А ти още ли си в МД? Има ли вариант да викнат някой специалист да ги / те консултира?
Преди време лежах за задържане там и понеже доста сложно се получи при мен идваха всякакви лекари да ме гледат и да цъкат, барабар със студентите.
А пък две специализантки, тайно, като си тръгнеха лекарите на обяд, водеха д-р Марков да ме преглежда и той през 2-3 дена.
Re: Отлепвания, втори плоден сак, заплахи...
« Отговор #4 -: Август 02, 2016, 10:13:15 am »
Момичета, благодаря. В София съм. Не било втори плоден сак, било просто огромен хематом, който вчера започна да изтича и по спешност влязох в Токуда. Sia, не исках да си причинявам второ лежане в МД. След 5те дена там повече се стресирах, от колкото да се чувствам в сигурни ръце. Ти си героиня!