0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Бавно нарастващо ЧХГ
« -: Юли 29, 2016, 22:09:48 pm »
Здравейте момичета,

Имам нужда от съвет и най-вече споделен опит. Ситуацията е следната: имам дете на 3 години и половина след спонтанно забременяване и раждане със секцио. В края на миналата година второ спонтанно забременяване се оказа, че е извънматочно. Имах доста обилен цикъл след около седмица закъснение, кервене над 2 седмици, много бавно нарастващо ЧХГ и... Лапароскопия с отстраняване на едната тръба на 5 януари. Последваха няколко прегледа, уж всичко наред. Не съм правила цветна снимка. Този вторник, след 2 дни закъснение си направих тест и се появи ясна втора черта -отново спонтанно забременяване. Следват 2 ЧХГ-та през 48 часа със стойности 184 и 215. Кошмара се върна с пълна сила... :( Реших все пак да пробвам с още едно ЧХГ в друга лаборатория, 20 часа след последното и голямата изненада - стойност 373.

Въпросите са ми няколко. Може ли да има толкова голяма разлика в резултатите от различни лаборатории без да има грешка? От първата лаборатория ми казаха "естествено, че ще има разлика на друго място", но на мен ми се вижда много. Втория въпрос - възможно ли е да има толкова неравномерно нарастване? И третия - кога най-рано да има на преглед с ехограф?
Ще се побъркам да изчакам ЧХГ до 1000 :(

Благодаря!
*
Re: Бавно нарастващо ЧХГ
« Отговор #1 -: Август 01, 2016, 22:55:03 pm »
Кураж, dborisova. Представям си колко ти е притеснено. Не съм правила тестове в различни лаборатории и не мога да кажа за разликите. Дано всичко се развие нормално, стискам палци.



   La vita è bella
Re: Бавно нарастващо ЧХГ
« Отговор #2 -: Август 01, 2016, 23:35:04 pm »
Направих още 1 изследване на ЧХГ след 24 часа - 591 и последно днес след 48 часа - 1554. За щастие явно първият резултат е бил грешка, но това не ме успокоява. Не знам дали ако извънматочната не е в тръбата дали няма да си нараства нормално :( Имам час за преглед след още 48 часа, какво трябва да се види? Рано ли е за сърдечна дейност? 6гс трябва да съм, но мисля, че имам късна овулация.
Re: Бавно нарастващо ЧХГ
« Отговор #3 -: Август 01, 2016, 23:45:39 pm »
Dborisova,

Чудесно ти е нарастнало ЧХГ-то. Настрой се положително и се опитай по-малко да се тревожиш за въображаеми сценарии. Знам, че е трудно, но е важно да си спокойна. При ЧХГ над 1000 обикновено вече се вижда бременността при преглед с вагинален ехограф. Сърдечна дейност при мен регистрираха чак към 7-8 седмица. Лека бременност ти желая!
Re: Бавно нарастващо ЧХГ
« Отговор #4 -: Август 02, 2016, 00:42:09 am »
Благодаря, дано наистина всичко е наред!
С първата бременност нямах никакви проблеми и изобщо не съм следила толкова внимателно нещата. А и съм позабравила:)