0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Прокървяване на 18 ден от цикъла?
« -: Юли 29, 2016, 12:40:43 pm »
Момичета, привет!
Аз все още се опитвам да разбера от къде идват проблемите при мен. Януари месец и сега този месец пак получих прокървяване на ок. 18 ден от цикъла, при 26-28-29 дневен цикъл. Леко прокървяване, и двата пъти след като съм била в тоалетна,  забърсвам само със салфетка кръв, не се налага да ползвам превръзка и пр. Понякога съм имала и прозрачна слуз със светло кървави жилки вътре. До сега  за тези 6 месеца съм правила 2 цитонамазки - 2 и 2в група, чиста микробиология, противовъзпалителна терапия с АБ, и горена раничка. При последното прокървяване още същия ден бях на гинеколог, единственото което видя 1,8 см ендометриум. Не разбрах само дали това е проблем. Сега в четвъртък съм си запила отново час. Но вече този страх да не е нещо сериозно ме побърква. Някой сблъсквал ли се е с проблем като моя? Ще съм благодарна на всякакви съвети и мнения.
Re: Прокървяване на 18 ден от цикъла?
« Отговор #1 -: Юли 29, 2016, 14:34:40 pm »
Здравей tan,
Аз имам такива прокървявания.Имам миомни възли и едното предположение е че са от тях.
Другото предположение е ,че на 27 ден от цикъла моята лигавица при един от прегледите беше 20 мм и ми казваха,че е дебела и че под нея може да се крие полип,караха ме да ходя на преглед първите чисти дни,защото тогава се смята,че е най тънка и може да се види дали има такова нещо.На такъв преглед ми казват че няма нищо.Има такива обаче,който въпреки ,че в началото на месеца всичко е ок  ме съветват да се подложа на хистероскопия(на кратко това представлява:с упойка с една камерка се влиза през влагалището в матката и се оглежда вътрешноста,ако няма нищо се води диагностична,а ако има нещо те моментално го премахват и се води оперативна).
Третото предположение е хормонален дисбаланс-при мен е отхвърлено.
Четвътрото е от стрес(едното прокървяване беше по време на детоксикация).
Когато съм търсела информация за това,съм попадала на автори който смятат,че покрай овулация това кървене е нормално.
Съвет няма как да ти дам,аз самата не знам кое е вярно и какво да направя.
« Последна редакция: Юли 29, 2016, 14:54:46 pm от bebeshok0326 »
*
Re: Прокървяване на 18 ден от цикъла?
« Отговор #2 -: Юли 29, 2016, 15:46:54 pm »
bebeshok0326, благодаря за отговора!
Всъщност за тези 6 месеца откак се появи при мен прокървяването нищо не можаха да видят, освен раничка. Но я гориха, а ето прокървяването пак се появи. Последно, поради тази дебела лигавица (1,8см на 18 ден) лекаря се усъмни в полип. Каза 50 на 50 полип или хормонална причина. Но точно пред месец пак ме гледаха на вагинален ехограф и тогава и ендометриум и всичко беше ок. Може ли пък за месец да се появи полип? В четвъртък след прегледа ще пиша. Надявам се всичко да се оправи, че само страхотии са ми главата.

Re: Прокървяване на 18 ден от цикъла?
« Отговор #3 -: Юли 29, 2016, 16:29:19 pm »
Нищо страшно няма около овулация е нормално пусни си и хормони,може и поликистоза да е...
*
Re: Прокървяване на 18 ден от цикъла?
« Отговор #4 -: Юли 30, 2016, 22:25:35 pm »
на мен ми се случи 8-9 ден този МЦ , бяло розово зацапване без нищо друго , без болки но аз съм с поликистоза  :?