0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте момичета,

след два неуспешни опита ИКСИ съм и преди да започна трети ми се иска да направя някакво изчистване. За съжаление не съм чувала лекар по репродуктивна медицина да обсъжда подобно нещо, а всички тези стимулации, както и лекарства,които приемаме са много вредни. Аз лично никога не съм гладувала лечебно и не знам има ли ефект. Ако има някое момиче, което го е правило, нека сподели опита си. Също така, ако имате други идеи по темата, моля споделяйте!
Май създадох темата в грешен раздел, за което се извинявам. Не виждам опция да я преместя :(
Лечебното гладуване е интересно нещо...казвам ,,интересно" защото много хора, включително и аз му се връзват и доверяват. Някои успяват да постигнат желани резултати, други не. Гладувала съм през живота си около 3 пъти по 20 дни. Не е толкова сложно, по-сложното е самото захранване, което ако трябва да бъда честна си е живо гладуване. Не успях да се захраня правилно нито веднъж и резултата е хроничен колит! Специално за хормоните нямам представа, но казват, че организма се чисти от токсините, следователно и от всички останали шлаки и други боклуци. При всички положения би следвало да се консултирате със специалист по лечебно гладуване. Правят се предварителни изследвания и такива в хода на гладуването. Ще ми е интересно да чуя и други мнения :) Успех!
« Последна редакция: Юли 03, 2016, 18:31:19 pm от Калия »
Ето и моя опит (макар по друг повод):
В следствие на операциите ми започнах да получавам цистит през месец.Правих сумати изследвания, изпих всички рекламирани препарати за този проблем,сумати антибиотици и пак.
По препоръка започнах една програма.Няма да споменавам името за да не се получи реклама,но на кратко процедурата е следната:
14 дни никакъв прием на животинска храна.Тези 14 дни са разделени на 3 етапа
-1 етап подготова (7 дни)-разделно хранене + билкови таблетки( съдържащи почти цялата гама витамини и N на брой билки,няма да изреждам 20 реда)
-2 етап прочистване (4 дни)-не се приема храна (може фрешове и чай),вместо храна 4 пъти на ден се приема прахче (в която главната съставка е
Каолинът(хума,лечебна глина,бяла глина) действа като абсорбент и поглъща токсините от храносмилателния тракт(твърди се ,че адсорбира токсични вещества 40 пъти повече от собственото си тегло.)
-3 етап възстановяване(3 дни)-също като първия етап.

Положителни резултати при мен:вече 10 ти месец без цистит,не съм се разболявала през зимата,наспивах се по бързо,нямах проблем със ставането сутрин, изчистена кожа,по трудно омазняване на косата,сваляне на килограми,който за мен не са цел

Странични ефекти и недостатъци :Много стресиращо за организма.При мен се получи еднодневно зацапване първия път от общо 2 приема.(Според гинеколога ми може да не е от това,според консултант по здравословно хранене е от това)Излиза доста скъпо.Прави се 2 пъти в годината.

Заради страничните ефекти се допитах до  консултант по здравословно хранене,мнението беше следното:
За да не се получава толкова голям стрес за организма :разделно хранене и 1 път седмично се определя ден, в който се приема каолин.
Re: Изчистване на организма от хормони с гладолечение
« Отговор #4 -: Август 15, 2016, 23:02:59 pm »
Много съм слушала за гладолечението. От една страна е хубаво да се направи, но от друга май е малко опасно.