0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Цервицит
« -: Април 27, 2016, 16:22:52 pm »
Здравейте, момичета! Какви са симптомите на цервицита? Вчера си правих колпоскоп, не се вижда атипизъм. Чакам си цитонамазката. Лекаря каза че се вижда силно възпалена шийка. От известно време периодично усещам дискомфорт и нещо много слабо, ниско долу, както и в кръста. Без връзка в кой етап от цикъла съм. Имам такива усещания дори в първите чисти дни. И естествено прочетох това , онова и пак този рак започна да излиза. Наистина се побъркам. Възможно ли е тези усещания да са от силно възпалението шийка и да нямат нищо общо с рака.
« Последна редакция: Април 27, 2016, 16:56:40 pm от tan »
*
Re: Цервицит
« Отговор #1 -: Април 27, 2016, 17:22:40 pm »
Нямаш рак, нямаш и цервицит имаш възпалена маточна шийка, която трябва да се лекува. Ако лекарят е видял нещо при колпоскопията, свързано с цервикалния канал е щял да ти каже. Нямаш изменения при колпоскопско изследване което е добре и трябва да те радва. Не трябва да мислиш за рак, и не чети това онова какво пише, това може само да побърка човек. Консултирай се с лекар за дискомфорта и неприятните усещания. Всичко е възможно, нямаш рак  :wink:
*
Re: Цервицит
« Отговор #2 -: Април 27, 2016, 23:30:30 pm »
..., нямаш и цервицит имаш възпалена маточна шийка, която трябва да се лекува.

Фанта, цервицитът Е възпаление на шийката на матката. Най-честата причина за цервицит е инфекция. Цервицитът може да бъде остър и хроничен и т.н.
Тан, освен цитонамазка, взеха ли ти материал за микробиология?


"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."
*
Re: Цервицит
« Отговор #3 -: Април 27, 2016, 23:57:10 pm »
anmar, не, само цитонамазка. Работата тръгна от там, че януари получих леко зацапване седмица преди цикъл. На преглед ми видяха раничка, доста голяма и ми пуснаха цитонамазка. Цитомазката беше обикновена, 2 група. Изгориха ми я. Преди да ми я изгори, по мое настояване ми пусна МБ - излезе умерено количество гъбички. Нямах никакви симптоми, но въпреки това пих хапчета и се мазах. Но понеже изгорих раничката само след цитонамазка, без да са ме гледали на колпоскоп, а и дали от внушение и от страховете, с които ми се напълни главата започнах да усещам дискомфорт ниско долу, и понякога и леко опъване  в кръста, без значение на кой етап от цикъла съм. А и много странно от душгела , в момента в който го сложа усещам ужасно парене, в момента в който го отмия паренето спира. Записах си час при друг гинеколог, гледа ме на колпоскоп, атипизъм не се вижда и ми взе течно базирана цитонамазка. Резултатите още не са готови. Каза че се вижда силно възпаление на шийката и в зависимост от цитото ще решава как ще действаме. А на мен все този рак ми е главата и вече съм на път да се побъркам.
« Последна редакция: Април 27, 2016, 23:58:41 pm от tan »
*
Re: Цервицит
« Отговор #4 -: Април 28, 2016, 10:09:37 am »
anmar знам какво е, имала съм, опитах се да помогна, раничка не се гори без задължително колпоскопия и цитонамазка, и трябва да се знае дали става дума за истинска раничка , по добре е да се следи. От личен опит го казвам. Вероятно това възпаление е причинено от гъбичките, трябва да  се лекува, стискам палци аз за цитонамазката, и за добри резултати  :wink: