0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 14
« Отговор #620 -: Август 05, 2016, 08:24:26 am »
Спокоен петък и от мен, раздумковци! :)
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 14
« Отговор #621 -: Август 05, 2016, 08:29:16 am »
Привет и от мен!
Мирише си на море в темата. Проучвах Витошки маршрути в Интернет, че за срам не съм стъпвала на Витоша от години.
Спокоен петък и от мен!
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 14
« Отговор #622 -: Август 06, 2016, 01:31:38 am »
Хубав уикенд и от мен! Още съм ваканционна и с нета положението не е розово.
Поздрави от френското моренце! Ама и то много хладно ми се видя. 21 градуса само водата.

Нимика, честито и леки 9 месеца! Да минава скоро гаденето!

Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 14
« Отговор #623 -: Август 06, 2016, 06:34:01 am »
Добро утро и в събота, мили раздумковци  :D
Хубав ден!

*
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 14
« Отговор #624 -: Август 06, 2016, 08:20:54 am »
Добро утро и от дежурните, подредих се на кафенце, включих климатика и си пожелавам по-лежерно да е днес.
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 14
« Отговор #625 -: Август 06, 2016, 08:37:39 am »
Добро утро, а някои са забравили да си купят кафе и ходиха рошави и неприветливи из махалата  :lol:
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 14
« Отговор #626 -: Август 06, 2016, 09:00:44 am »
Добро утро!

Чудесно кафенце, Зайче  :)

rtf-че, лека работа!  :)

Тази нощ беше откриването на Олимпиадата, искаше ми се да го видя, но съм заспала. Ще гледам повторението днес, или поне ще опитам  :), не е много сигурно, че децата ще ме оставят да гледам (по БНТ1 и БНТ-HD ще излъчват Олимпиадата).
Харесвам олимпийски игри, следя участието на някои наши спортисти. Гришо започва днес срещу Чилич, дано е концентриран и да намери подход към този не лек противник.

Приятни прочивни дни!  :)

*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 14
« Отговор #627 -: Август 06, 2016, 09:06:10 am »
Добро утро, раздумковци!
Взимам си от Зайковото кафе и предлагам закуска:



Жеки, искрено ти съчувствам, знам колко е трудно да си отвори човек очите без кафе.

Лека събота!
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 14
« Отговор #628 -: Август 06, 2016, 10:32:41 am »
Добро ви утро :) И аз се гласях да гледам откриването на игрите, ама с този пенсионерски режим, който съм си спретнала напоследък - устисках будна до 12, с 300 зора и се отказах  :lol: Точно рових в програмата на БНТ - записът на откриването ще го излъчват тази вечер в 21ч., та който иска да го гледа - да знае. Дано по-интересните неща ги дават по БНТ, а не по БНТ HD, понеже на селУ втория го нямам. Замислих се, дали да не си пусна този пакет за месеца, ама то тук има 2 антични телевизора, от тези изтумбените, та....к'во HD да гледам на тях  :lol:  и се отказах.

Имам въпрос към хората с къщи, дворове и градини. При нас тази година се появиха едни дребни, летящи твари, не изглеждат като нормален комар, доста по-малки са, ама така хапят, че е трудно за описване. Мен комари не ме хапят изобщо, ако има такива наоколо - не разбирам, ама тези мутанти са нещо страшно. Като те жилне и става една огромна плюска, за секунда буквално. Изглежда така все едно си се залял с горещо олио и имаш мехури от изгаряне. Сърби непоносимо, репелентите изобщо не ги спират и само вечер се появяват въпросните гадини. От няколко дни сме в нелепата ситуация, уж на село, на въздух, точно се захлади и стане гот да седнем на беседката, ама а сме седнали, а са ни нацъфкали на 10 места за 2 мин.  :x И се принудихме да си стоим вътре в къщата по цяла вечер, а то си е и горещо там, като се е напекло през деня... Страшна тъпня! Реших накрая да напръскам растителността поне около беседката с някоя отрова, пък дано има ефект. Майка ми купила някакъв препарат от една агро-аптека, ще го пробвам днес и дано има файда. Но, ако някой от вас е ползвал някакви такива отрови и е имал добър резултат - моля да пише какво точно, как го разрежда, на колко време пръска и пр.

Хубав и спокоен уикенд на всички!  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 14
« Отговор #629 -: Август 06, 2016, 15:36:05 pm »
Жбрул, а опита ли с растения - босилек, лавандула?
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 14
« Отговор #630 -: Август 06, 2016, 16:00:22 pm »
 Жбрул, честито!
Тези комари си ги имаме от три години, пълен кошмар са. Загледай се, черни са на бели точни, не като другите. И не бръмчат гадините, жилят и през деня. На двора излизам само да простирам. Така, видяхме малко ефект от спиралите на Брос или Райд, за комари. Паля ги и цял двн дими спиралката, бързо свършва ама, все пак по малко жилят. Вкъщи все с постоянно включен изпарител с течност, редувам пак Брос или Райд. Ние сме в партер, стара дограма и няма комарници и е лек ужас. Отделно всяка седмица пръскам вкъщи със спрей за мухи и комари, а дворът го пръскаме с ектомин. Та имаме само по няколко упапвания на ден. Лошото е, че са плъзнали навсякъде и като мажа Мария, ако едно местенце пропусна и веднага е ухапана. Сякаш се настървяват от мазилата. Боря се итдавна а тези гадини, без ефект особено. И не случайно редувам марките, задържа лу се повече от седмица на Райд и свикват и жилят. После Брос и така.... Пръскай с ектомин, едно шишенце в 10 литра вода и с пръскачката. По обед, като е най силно слънцето.

П. С. Дворът е засят с босилек и лавандула, няма отърване :)
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 14
« Отговор #631 -: Август 06, 2016, 16:26:39 pm »
Днес по обяд гледах повторение на откриването на Олимпиадата (по БНТ HD) - страхотен спектакъл, много ми хареса, препоръчвам :), ще го повтарят отново тази вечер по БНТ1 от 21.00ч.
Започва с много красиви кадри от страната: природа и други забележителности, а в хода на спектакъла са представени някои особености на страната в социален и културен аспект.
Политическата ситуация в Бразилия сега е много сложна, краен лукс от една страна и като противовес животът в най-бедните квартали, така наречените фавели (техните гета), където хората живеят в мизерия, нивото на престъпност е високо, търговия на дрога и оръжие....
Икономически са в тежка криза, такава рецесия не е имало в страната в последния век (като пример, един сандвич там струва 7 долара), в момента тече импийчмънт срещу Дилма Русеф, протести ..... сложна е ситуацията, огромно напрежение.

И така, домакините доказват, че с много по-нисък бюджет може да бъде направен впечатляващ спектакъл за откриване на олимпийски игри.
Мотото на откриването е свързано с идеята да си върнем зелената планета: гората, растенията.....  за икономия на енергия и уважение към природата.
Разбира се, цялото представление е с много музика, песни и завладяващи танци! :)

*
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 14
« Отговор #632 -: Август 06, 2016, 19:59:24 pm »
Зайо, едно лято пробвах с лавандула и босилек срещу обикновени комари, че да не хапят Дани - файда нямаше. Е, ако целия двор ми е лавандулово-босилеково поле - може и да има ефект, ама тук-таме в саксии нямаше. Босилек имам и сега, доста, понеже готвя с него, суша го, в близост е до беседката...

Стоека, мерси за информацията. Точно такива са гадините, каквито ги описваш, само че при нас за първа година се появиха. Как, защо и откъде - нямам идея, ама игричката ни разказаха де.  :? Имам спирали, ще пална и от тях. В спалните имам ел. изпарители Райд, но имам и мрежи по прозорците и досега реално - не съм ги ползвала, само си висяха купени, ама от снощи - не ги изключвам де. В момента напръскахме с това: http://www.newfresh.org/shop/product/124/preparat-za-hlebarki-balhi-darvenitsi-muhi-mravki-komari-karlezhi-osi-aykan-10-cs-20-ml.html   Препоръчаха ми го хора, които са го ползвали, баш срещу тези гадини - имало файда уж, да видим. Утре ще докладвам. Записвам си и това, което ти казваш и ще ги редувам, щом свиквали...

П.П. При нас през деня обаче - никакви ги няма тия. За щастие!!! Ама свечери ли се и маааалко да се захлади - все едно от нищото и на пълчища изникват.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 14
« Отговор #633 -: Август 06, 2016, 22:48:07 pm »
Жбрул, при нас (Пловдив) положението е аналогично - точно когато се разхлади от тези тигрови комари не можем да седнем на двора. Особено в тези горещи дни е много неприятно. И миналото лято беше така.
Ще чакам да докладваш какъв е ефектът от този препарат, за да го ползваме. Има още време до края на лятото.





*
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 14
« Отговор #634 -: Август 07, 2016, 00:33:35 am »
Ние пръскахме с айкън, ефекр нула. Сега казаха този ектомин да пробваме, но пак не усещам да са изчезнали. Иначе, мравки, мухи и всичко друго се изпари, без комарите :( :(. И аз съвети приемам.. Днес на детска площадка всички майки се мажем, децата също и всички мърморим как пак сме изпохапани. Ама никой не пръска в града, кофите преливат от боклук и една миризма се носи.... Толкова мръсен, не съм го виждала Несебър. Плажът също е мръсен, сутрин рано -  фасове, боклуци...
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 14
« Отговор #635 -: Август 07, 2016, 06:41:47 am »
Добро утро в неделя  :D
Ох, тези комари... В София още не са дошли от вашите, но предполагам, че и нас ще ни огрее  :lol:
През юни, като бяхме на море в Гърция ни нападнаха жестоко. Разбира се, носехме си от България мазила и ел. машинки - ефект нула. ММ се сети, че навремето имахме на телефоните едни звуци, които ги гонеха. Качих такива програми и на двата телефона и ги сложих диагонално в стаята. Първата нощ ги прогонихме. На втората нощ - все едно ги привлякохме и ни изпоядоха  :lol: На сутринта отидохме в аптека и поискахме местни неща - дадоха ди най-силния репелент и най-силните таблетки за машинка. Ефектът беше поразителен! Това за местните препарати срещу местните животинки го знаех, но ето че влезе в действие.
Цялото това го изписах, защото си мисля, че ако разберем от къде идват вашите "тигри" и купим мазила и химии от там (може би са от Гърция или Турция), ефектът ще е доста по-добър.

Хубав ден!

« Последна редакция: Август 07, 2016, 14:15:58 pm от little_rabbit »
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 14
« Отговор #636 -: Август 07, 2016, 11:09:14 am »
Значи да докладвам. След пръскането, поне снощи няма ухапвания, ама колко време ще има ефект от този препарат - предстои да видим. Като ви чета, не съм много обнадеждена де. В едната спалня със сигурност имаше такава гадина, беше изпохапала яко Дани, но спахме на ел. машинки "Райд" и тази сутрин няма щети.

Зайо, баш това което казваш си мислех и аз вчера. Тези комари не са типично нашенски, отнякъде се домъкнаха и вероятно отровиците предназначени за типичните за нашите географски ширини видове - не им действат, или слабо им действат.... Въпросът е, че не мога да хвана някой от тия комаренко и да го разпитам откъде точно идва и да напазарувам препарати.  :lol: Ще седна да почета в нет-а за къде са типични тези видове и да видим какво се предлага срещу тях по другите държави.

Не знам при вас, но тук е отвратителна жега още от сутринта (вече е 34 градуса на сянка). Желая ви по-прохладна неделя отколкото се очертава моята.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 14
« Отговор #637 -: Август 07, 2016, 11:31:07 am »
Здрасти, банда.
Не че сега ставам, но сега ми остана ред за комп. Снощи спахме с малката на спалнята. Тъй де аз спах там, а тя на нейната кошара и спалнята, както ѝ беше обичай. Но станахме в 7,30 - пих кафе, мих чинии,  варих макарони, ядохме ..... Накрая и тати се събуди, апна, прибра прането и бега при мама. Аз пак мих чинии и сгъвах и подреждах пране, добре че си имам помощничка вече :lol:
Понеже вече е обяд:



Комарите са гадно племе, нас не ни хапят особено, но явно просто не сме им по вкуса. Иначе в Пловдив уж пръскаха, и ние уж се пръскаме, ама .... някои дни (по-скоро вечери) са особено „стръвни“ и нищо не ги спира. Там където се събират да играят децата, една вечер имаше някакво нашествие и всички родители се оплаквахме, въпреки пръскане и мазане с разни и разнообразни неща. Е, никой не беше пощаден, та не успяхме да открием наистина ефикасен препарат с/у тях. Една от майките им е „любимка“ та си купила тропически Аутан. И не, не че пак не я хапят, но в рамките на нормалното.
Лека неделя ви пожелавам!
И по-малко комари.
« Последна редакция: Август 07, 2016, 11:33:34 am от Pesheck »
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 14
« Отговор #638 -: Август 07, 2016, 11:50:08 am »
3 кафета и това , станаха 4 и пак не мога да си отворя очите, заспала съм бая късно, уж щях да гледам среднощна олимпиада , правих вчера паниран лук, мих прозорец, и ми изгоря кекса  :(
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 14
« Отговор #639 -: Август 07, 2016, 14:16:28 pm »
Месни, месТни - рано сутрин преди кафето е така. Поправих си го  :lol: