0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Какви изследвания да направя
« -: Март 25, 2016, 00:56:31 am »
Привет :oops: От сигурно година имам оплаквания - течение и други неразположения. След посещение на гинеколог, той ми пусна изследване само за кандида албиканс, което се оказа положително. След няколко месеца неуспешно лечение и отново поява на оплакванията реших да взема нещата в свои ръце. Изключително се ядосвам колко съм боса и неграмотна в тази материя. След ровене в интернет разбрах, че такива оплаквания освен при гъбички може да има и при гонорея, хламидия, микоплазма, уреплазма, стрептококи, бактерии, трихомони, е. коли иии Бог знае още какво и наличието на кандида не изключва наличието на някое от горепосочените. Нямам възможно за направление и реших в частна лаборатория да се изследвам с цервикален секрет и май пак ще пусна пълна микробиология този път (някъде около 60-80 лв май ще е всичко, така ли е?).
Бихте ли ме светнали има ли още нещо, което мога да изследвам?
Първо при гинеколог ли да отида или в лаборатория? Препоръчайте ми гинеколог?
Можете ли да ми препоръчате лаборатория в Сф да не ми объркат резултатите?
С един цервикален секрет ще може ли да изследвам всичките гонорея, хламидия, микоплазма, уреплазма, стрептококи или ще трябват повече секрети?
Aнтибиограма трябва ли?

Хора, наистина не съм предполагала за възможността да е нещо такова, имам нужда от подкрепа, съвет и помощ... не знам на къде да хвана и как да почна. :( Идва ми шокиращо, защото посетих 2ма гинеколози и никой дори не обели дума за тези неща. Единия без изследвания ми прасна за 2 минути една рецепта, а други ми пусна само и единствено кандида албиканс.
« Последна редакция: Март 25, 2016, 00:59:21 am от tiberia_ »
*
Re: Какви изследвания да направя
« Отговор #1 -: Март 25, 2016, 15:42:24 pm »
Здравей. Похвално е, че си решила да се ограмотиш по темата. Правилно си се насочила към микробиология и изследване на хламидия, микоплазма, уреаплазма и т.н. Моят съвет е да намериш гинеколог, с когото да обсъдите точните изследвания и евентуалното лечение след това. Антибиограма е задължителна. Не мога да препоръчам лекар в София, но се надявам, че някой друг ще се включи.
     
Re: Какви изследвания да направя
« Отговор #2 -: Март 26, 2016, 11:42:36 am »
Здравей,

смело мога да ти препоръчам д-р Иван Димитров, който работи в мц Люлин Мед, както и в София Мед. Не работи с направления, освен когато става дума за бременност. Преди години имах подобни проблеми и той беше човекът, който ми помогна. От тогава не съм го сменяла... Сега ми помага в борбата за дете.

Успех!