0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравеите,предстои ми опит в клиника в Мunchen,бих искала  да споделя моят опит това което се случва.Какво покрива здравната каса АОК.
В Бг.имам 3 опита ИКС.Трьбите са ми отстранени.
Края на м.юли 2015 г.отидох в клиниката да разбера как стоят нещата тук.Обясниха ми че да покрие моята здравна усигоровка 50 процента от процедура и лекарстава трябва с партниьорьт ми да имам ме скючен брак.Взеха ми крьв за хормонални изследвания.Сключих ме брак,обадих ме се в клиниката записках ме час.Но часьт беше с анастезиолог които ни разясни набарзо за процедурата.Дадоха час за спермограма на сьпруга ми.Казаха,че до седмица ще ни изпратят писмо което трябва да се занесе в здравната каса за одобрение.Когато ми вьрнат удобрението да отида в клиниката да ми дадат рецепта за лекарствата,да взема лекарствата и от 1ви ден на цикала да започна да бия Гонал Ф.от 1 ви до 4 ти ден да отида на ултразвуков преглед.На мен ми доиде вьпроса АЗ НЯМА ЛИ ДА БЬДА ПРЕГЛЕДАНА ПРЕДИ ДА ЗАПОЧНЕ СТИМУЛАЦИЯТА .Отговорьт беше НЕ.Ако искате преглед идете при генеколог другаде.Ок отидох при друг генеколг прегледа ме каза че всичко е наред.
Отивам днес сутринта с одобрението на З.К.дават ми рецептата и ми казват че трябва да занеса направление за мен и сьпруга ми с дата до 30.03.16. Ок.ще го направим.Отивам в аптека да взема лекарствата които очаквам че ще са платени от З.К.или поне половината,но какво се оказва аз трябва да платя 1000 евро започвам да се питам какво покрива касата.Не взимам лекарствата обаждаме се в клиниката за да разберем трябва да ги платя тези 1000 евро за лекарства и след трансфера още 530 евро на клиниката.Така стояли нещата.ИИ междо другото в рецептата не било написано едното лекарство така че да изчакам да ми изпратят по пощата друга рецепта.Това ми е за днес.Ще снимам плана по които ще ми бьде направена стимулация.Искам да видите колко прегледа имам и колко изследжания на крьвта.Ако има интерес кьм моите ходения по мьките ще продьлжа да пиша дано помогна на някои да мине по малко по утьпкан пьт.
Re: Kinderwunsch zentrum an der oper Reproduktionsmedizin Munchen
« Отговор #1 -: Март 24, 2016, 12:41:41 pm »
През тези 10 дни стимулация имам 2 ултразвука и веднъж кръв.Е питам аз ТОВА НОРМАЛНОЛИ Е?
*
Re: Kinderwunsch zentrum an der oper Reproduktionsmedizin Munchen
« Отговор #2 -: Март 24, 2016, 22:52:39 pm »
От началото на тази година отпадна изискването за сключен брак.

Виждам, че си недоволна от клиниката и лекаря си. В Мюнхен сигурно има и други клиники. Мислила ли си за смяна? Два прегледа и едни кръвни наистина са малко. От друга страна, в България пациентите на добрите клиники са много обгрижвани.
Касата покрива половината от процедурата и лекарствата. Предполагам, че трябва лекарствата да си ги купиш сама и да им пратиш факурата. За процедурата вероятно ще ти фактурират директно 50 % на теб и толкова на касата.

Re: Kinderwunsch zentrum an der oper Reproduktionsmedizin Munchen
« Отговор #3 -: Март 25, 2016, 09:29:43 am »
В Мюнхен има 2 клиники.Няма за кога да се местя.В тази клиника ще го направя.За клиниките в Бг.знам за отношенине и колко прегледа се правят.За това съм толкова учудена.Имам 3 опита в Бг.2 от клиниките апсолютна немарливост.София и Щерев.И на първо място както винаги стои Надежда .Имам още 1 безплатен опит който ще го направя в Надежда
*
Re: Kinderwunsch zentrum an der oper Reproduktionsmedizin Munchen
« Отговор #4 -: Март 27, 2016, 18:25:05 pm »
Здравей! Аз намерих цели 7 клиники в Мюнхен, като нямам впечатления коя е добра и коя - не толкова. http://www.msd-arztsuche.de/suche/_/kinderwunschzentren/?tx_msdmedicalsearch_search[filter][location]=München

Значи в София имаш три опита. Така ли да разбирам? По един в "Щерев", "София" и "Надежда".
От всяка клиника има и доволни, и недоволни. Зависи от много неща.

Re: Kinderwunsch zentrum an der oper Reproduktionsmedizin Munchen
« Отговор #5 -: Март 27, 2016, 20:03:20 pm »
Да 3 опита.В нито една от двете клиники не ми направиха елементарна цветна снимка на тръбите.Тогова имах 1 тръба и след цветната снимка в Надежда се оказа,че имам вода и в този случай няма как да се закачи ембриона.От кое да съм доволна?Хипер стимулация при 1 ви опит в клиника София извадени 23 яйцеклитки.При 2 рия опит едвам 4 яйцеклетки.
Re: Kinderwunsch zentrum an der oper Reproduktionsmedizin Munchen
« Отговор #6 -: Март 27, 2016, 20:15:29 pm »
Нямам време да сменям клиниката.Парите от здравната каса са към тази клиника.Има друга здравно усигорителна каса DAK Gesundheit която покрива 100% опитите.Но за прехвърляне от една З.К.към друга трява да си се усигорявал здравно 1година и 6 месеца
*
Re: Kinderwunsch zentrum an der oper Reproduktionsmedizin Munchen
« Отговор #7 -: Март 27, 2016, 20:53:32 pm »
А в "Надежда" правила ли си опит?
И мъжът ми веднъж ми разказа, че прочел някаква реклама на каса в Германия, която покривала сто процента опитите ин витро. Но не запомнил коя. А и на нас вече не ни е необходимо така или иначе.

Re: Kinderwunsch zentrum an der oper Reproduktionsmedizin Munchen
« Отговор #8 -: Март 28, 2016, 10:54:31 am »
Единствено в Надежда ми направиха цвитна снимка,лапароскопия,генетични,имонологични всички изследвания преди да се стигне до ИКСИ.Имах бременност 2 седмици.Но имаше проблем с жълтото тяло.И след първият ултразвуков преглед за остановяване на бременноста вечерта изхвърлих плода. След месеци направиха ми биопсия на матката
Търсиха причината.НЯМА КАК ДА НЕ СИ ДОВОЛЕН ОТ ЕКИПА НА  Д-Р СТАМЕНОВ.Търсят причината,а не всички но конвейра
Re: Kinderwunsch zentrum an der oper Reproduktionsmedizin Munchen
« Отговор #9 -: Март 28, 2016, 11:01:14 am »
Ето я брошурата.Наявам се да бъде от полза на някой.
*
Re: Kinderwunsch zentrum an der oper Reproduktionsmedizin Munchen
« Отговор #10 -: Март 28, 2016, 23:16:11 pm »
Благодаря за брошурата! Ще я имам предвид.
Иначе хубаво би било да има каса, която плаща не само 100 % опитите, но и също толкова, когато човек си е у дома заради болно дете.

Желая ти успех при следващия ти опит без значение дали ще бъде в Мюнхен или София.

Иначе доволни и недоволни има от всички клиники. В клиника "Надежда" са помогнали на много жени да станат майки, но като негатив съм чела тук, че много се чака за всеки преглед. Има жени, които не го смятат за приемливо и се ориентират към друга клиника. Тяхно право си е. Чела съм други, които смятат, че не им се обръща достатъчно внимание и прегледите протичат много бързо. Аз лично не знам. Само споделям мнения на потребителки. Иначе съм била при имуноложките, когато все още бяха към "Малинов". За тях, както и за моите две клиники, имам мнение на базата на личен опит.
« Последна редакция: Март 28, 2016, 23:18:26 pm от blue_sky »

Re: Kinderwunsch zentrum an der oper Reproduktionsmedizin Munchen
« Отговор #11 -: Март 31, 2016, 07:56:24 am »
Започнах стимулацията днес по друг план.Направен по телефона  с разговор с рецепция и наставления от докторката.
От 1ви до 10ден на цикала по 300 гонал Ф.Единствения ултразвук и кръвен ги разделеха да не са в 1 ден м/у 8 и 10.На 5 ти ден къв на  9 ти ултра звук.Исках ме да си доплащаме за още прегледи,но за тях никой и не чу.Тук така се проследява.
*
Re: Kinderwunsch zentrum an der oper Reproduktionsmedizin Munchen
« Отговор #12 -: Март 31, 2016, 10:09:14 am »
Е, страшно проследяване! Няма що.  :x

Дано да имаш късмет все пак!

Re: Kinderwunsch zentrum an der oper Reproduktionsmedizin Munchen
« Отговор #13 -: Март 31, 2016, 21:13:44 pm »
Да не съм чула че,някой се оплаква от фонд инвитро и тава което ни предоставят българските клиники ☺☺☺
*
Re: Kinderwunsch zentrum an der oper Reproduktionsmedizin Munchen
« Отговор #14 -: Юни 13, 2016, 11:11:26 am »
Здравей,

и аз съм в Мюнхен и искам да ти споделя моя опит. Тази клиника, която си избрала е една от най-новите, скъпарски и нашумели арт клиники в Мюнхен, с луксозна обстановка и чисто нова техника друга подобна е An der Tal, или нещо подобно. Не съм била там, но съм чела по форумите, че момичетата там се чувстават като номер, няма никакво лично отношение, циклите често не се провеждат от един и същ лекар. Според техните статистики най-вероятно имат нормална успеваемост.

А съм при Професор Берг на Prinzregentenstraße. Тази клиника съществува от поне 20 години и професора води лично всички пациентки. Мисля, че отскоро е назначил още една лекарка. Но доскоро правеше всичките около 1200 процедури годишно само лично, той никога не ходи отпуска, прави до 6 пункций на ден. При него всичко е перфектно организирано. Имат си и лаборатория там.
Не очаквай обаче, че ще ти докладва за всички изследвания които прави.

Аз в момента правя втори ин витро цикъл, първия не беше успешен, пак при него. Всичките момичета там знаят името на пациенката. Аз лично му се доверявам и не бих го сменила, въпреки че според критериите, които се ширят из този форум, биха му намерили много кусури :)
Например, аз имам само един яичник и само една тръба. До сега не е искал да ми прави снимка на тръбата с обяснението: На цветната снимка се вижда само проходимостта на тръбата, но не и дали работи. Тук бих отбелязала, че той лично е могъл да ми я направи и да ми вземе 400 евро.
Също така имам много ниски стойности на антимюлеровия хормон, но той отрича да има индикации за намален яйчников резерв, явно прави кръстосана преценка с други изследвания. На мен ми каза: ниските стойности на този хормон показват, че има малко яйцеклетки, това не значи, че са лоши.
Що се отнася до рецептата с лекарствата, ако си gesetzlich versichert директно си плащаш само половината от сумата в аптеката, стига от клиниката да са ти дали правилната рецепта. Ако са ти дали зелена рецепта, тя е за частни пациенти и си платила пълната сума. Когато пристигне одобрението от касата ще ти дадат оранжева рецепта и можеш да си вземеш половината пари от аптеката, на всяка цена си пази касовата бележка.
Същото е и със сметката за процедурата от клиниката. Те ти пращат само да си платиш твоята половина.

Виждам, че си писала март и се надявам да си имала успех!
Поздрави
Ина